Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ "ΣΤΟ WORLD CUP"

Pope_Francis_Cup.jpg


Ο Πάπας Francis έστειλε  μήνυμα για το Παγκόσμιο Κύπελλο: Το ποδόσφαιρο  είναι παράδειγμα ομαδικής εργασίας και αλληλεγγύης, δεν είναι παρουσία ρατσισμού και απληστίας.
Γεννημένος στην Αργεντινή, αγαπώντας το ποδόσφαιρο ο Πάπας στέλνει ένα μήνυμα με ένα βίντεο που μεταδόθηκε απο την τηλεόραση της Βραζιλίας πριν από τον εναρκτήριο αγώνα μεταξύ της Βραζιλίας και της Κροατίας.
Σε αυτό, είπε ο πάπας Francis ότι το ποδόσφαιρο διδάσκει τρία πράγματα ότι μπορεί να προωθήσει την ειρήνη και την αλληλεγγύη μεταξύ  των Λαών, την ανάγκη να αγωνιστούμε και να εργαστούμε σκληρά για να επιτύχουμε τους στόχους μας, τη σημασία της ευγενούς άμιλλας και ομαδικής εργασίας, και την ανάγκη σεβασμού και τιμής στους αντιπάλους.
"Για να κερδίσετε, πρέπει να ξεπεράσετε τον ατομικισμό, τον εγωισμό, όλες τις μορφές ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας και της χειραγώγησης των ανθρώπων», είπε. Όσοι είναι «άπληστοι» στο ποδόσφαιρο, όπως και στη ζωή, αυτό είναι ένα εμπόδιο.
"Ας μην αφήσουμε κανέναν να γυρίσει την πλάτη του  στην κοινωνία και να υπάρχουν αποκλεισμένοι!" 
Είπε: «Όχι στο διαχωρισμό! Όχι στο ρατσισμό!"
Είναι ασαφές ότι ο Francis θα παρακολουθεί την πρόοδο της Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν έχει τηλεόραση στο δωμάτιο του Βατικανού, όπου ζει.
Ο Francis, είναι πάντα οπαδός της ομάδος Μπουένος Άιρες San Lorenzo, έχει συγκεντρώσει μια τεράστια συλλογή από φανέλες μετά την εκλογή του και έχει συναντηθεί με πολλές ομάδες που τον επισκέπτονται.
Τον περασμένο Φεβρουάριο,ο Francis αστειεύτηκε ότι θα μπορούσε να μπει στον πειρασμό να παρακολουθεί τη Βραζιλία μετά από την επίσκεψη του Προέδρου Dilma Rousseff που του έδωσε μια εθνική φανέλα της ομάδας υπογεγραμμένη από τον μεγάλο ποδοσφαιριστή Πελέ και μια μπάλα υπογεγραμμένη από τον Ρονάλντο.
Στο μήνυμά του, ο Francis δήλωσε ότι ελπίζει πως το Παγκόσμιο Κύπελλο θα είναι μια «γιορτή συναδέλφωσης και αλληλεγγύης μεταξύ των Λαών.
"Ο αθλητισμός δεν είναι μόνο μια μορφή διασκέδασης, αλλά επίσης - και πάνω απ 'όλα θα ήθελα να πω - ένα εργαλείο που προάγει τις αξίες, στο καλό  και μπορεί να βοηθήσει στην οικοδόμηση μιάς πιο ειρηνικής και αδελφικής κοινωνίας».

Κάντε κλικ παρακάτω για να ακούσετε το μήνυμα του πάπα Francis.







ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ- ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ- ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ taxidixoristaftotita
latino.foxnews.com
en.radiovaticana.va/