Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ Ή ΘΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ? Ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει τώρα τις νέες ταυτότητες με μικροτσίπ με εντολή ΗΠΑ!


Αιφνιδιαστικά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ φέρνει νέες ταυτότητες με μικροτσίπ όπως ακριβώς έχουν προφητέψει οι Άγιοι της Ορθοδοξίας και ειδικά ο Άγιος Παΐσιος. Η προσπάθεια της «σκοτεινής κυβέρνησης» στις ΗΠΑ είναι η εξοικείωση των Ελλήνων με τις διαδικασίες της ΝΤΠ για τον απόλυτο έλεγχο των πολιτών.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το μικροτσίπ της νέας ταυτότητας θα δίνει την δυνατότητα εντοπισμού του ατόμου από ειδικές συσκευές από απόσταση σχεδόν παντού, ειδικά μέσα σε πολυκαταστήματα , κλειστούς χώρους, μετρό κτλπ.

Οι νέες ταυτότητες θα περιέχουν μικροτσίπ στο οποίο σε πρώτη φάση θα αποθηκεύονται βιομετρικά χαρακτηριστικά ενώ σε δεύτερη φάση ίσως περιλαμβάνουν τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ έτσι ώστε η χρήση της να επεκταθεί και στις υγειονομικές υπηρεσίες αλλά και στην εφορία, ίσως και στις τράπεζες.

Ο ανοιχτός διαγωνισμός που θα προκηρυχθεί θα διαρκέσει περίπου 15 μήνες, ενώ πρώτα το σχέδιο νόμου πρέπει να περάσει από τη Βουλή.

Στόχος είναι η προκήρυξη να γίνει μέσα στο 2017 και μέσα στο 2019 να εκδοθούν οι νέες ταυτότητες.

Αναμένεται δε να γίνουν προσπάθειες για μεγαλύτερη συμμετοχή του Δημοσίου στις δαπάνες έκδοσης για να μειωθεί η συμμετοχή από τους πολίτες.

Εντεταλμένοι Αμερικανοί από το υπουργείο Εσωτερικών (Homeland Security) μαζί με υψηλόβαθμο στέλεχος της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα είχαν επισκεφθεί το υπουργείο Προστασίας και είχαν συνάντηση με τον υπουργό εδώ και μήνες .

Η αμερικανική πλευρά, ιδιαίτερα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις «πιέζει» αφόρητα για αλλαγή των ελληνικών ταυτοτήτων.

Δύο ομάδες ειδικών έχουν επεξεργαστεί τόσο τα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα διέπουν τις νέες ταυτότητες όσο και το νέο νομοθετικό καθεστώς που θα ισχύσει μετά και την έκδοσή τους.

Ωστόσο, «πονοκέφαλο» φαίνεται πως προκαλεί στην κυβέρνηση το θέμα της έκδοσης, καθώς το κόστος τους θεωρείται ιδιαίτερα μεγάλο.

Όπως όλα δείχνουν, το κράτος είναι εκείνο που θα αναλάβει το μεγαλύτερο μέρος τους κόστους κατασκευής τους, ώστε η επιβάρυνση που αφορά στους πολίτες, ως προς τα επίπεδα των παραβόλων να μην ξεπερνά τα 10 ευρώ κατ’ άτομο.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, μέχρι το 2019 θα έχει ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία ώστε μέσα στο έτος να κυκλοφορήσουν οι νέες ταυτότητες.

Οι Αμερικανοί θεωρούν ότι οι υπάρχουσες ταυτότητες πλαστογραφούνται εύκολα και αυτό τους προκαλεί ελέγχους στα σύνορα.

Ήδη το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει ξεκινήσει να τρέχει τη διαδικασία με τη σύσταση δύο επιτροπών, εκ των οποίων η μία ασχολείται με το νομοπαρασκευαστικό κομμάτι και η άλλη με τις τεχνικές προδιαγραφές.

Η Ουάσιγκτον θέλει να γίνουν οι αλλαγές έως το 2017 αλλιώς μπορεί να υπάρξει αποπομπή της χώρας μας από το πρόγραμμα απαλλαγής έκδοσης βίζας για τους Έλληνες που ταξιδεύουν στην Αμερική.

Σύμφωνα όμως με μαρτυρία πιστού «το 1986 ρώτησε κάποια στιγμή το Γέροντα Παΐσιο αν θα έπρεπε να δεχτούμε τις νέες ταυτότητες. Ο Γέροντας απάντησε χαρακτηριστικά ότι θα προσπαθήσουν πολλές φορές να μας τις δώσουν, αλλά τελικά δεν θα προλάβουν, γιατί θα ξεσπάσει πόλεμος.
ΜΑΡΤΥΡΙΑ: Ζησόπουλος Σοφοκλής, συνταξιούχος στρατιωτικός υπάλληλος, Θεσσαλονίκη
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ από το βιβλίο: Μαρτυρίες Προσκυνητών, Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, τόμος Β’, Α έκδοση σελ 375

 pentapostagma.gr