Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΤΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΛΑ


Ανατρέπει τα πάντα η πρόταση του Ρώσου προέδρου, στα πλαίσια της ελληνορωσικής αμυντικής συμφωνίας
καθώς ο Βλάντιμιρ Πούτιν προτείνει την προμήθεια μαχητικών Su-35ΒΜ ή MIG-35S Fulcrum-F, μέσω leasing ή ανταλλαγής εν μέρει με αγροτικά προϊόντα.

Η αμυντική συμφωνία συνεργασίας συμπεριλαμβάνει και την διακρατική συμφωνία του 2007, με 1,2 δις ευρώ. Με το ποσό αυτό θα αγοράζονταν TOMA 420 BMP-3HEL, ύστερα από πρόταση του Ρώσου προέδρου κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Βλάντιμιρ Πούτιν στην Αθήνα.
«Είδες τι έκαναν τα ρωσικά όπλα στην Συρία. Ούτε να απογειωθούν δεν μπορούσαν τα τουρκικά F-16 από το φόβο μην καταρριφθούν μετά το ύπουλο κτύπημά τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πούτιν στον Αλέξη Τσίπρα.

«H κακή οικονομική κατάσταση της Ελλάδας δεν της επιτρέπει να προχωρήσει σε αγορά πανάκριβων δυτικών μαχητικών, ενώ εμείς μπορούμε να τους δώσουμε μαχητικά 4++ γενιάς και να μας πληρώσουν με
αγροτικά προϊόντα. Η ρωσική αγορά μαχητικών κανονικά θα πρέπει να είναι μονόδρομος αν η Ελλάδα θέλει υψηλής απόδοσης και χαμηλού κόστους κτήσης και συντήρησης μαχητικά για να διατηρήσει τα κεκτημένα στην περιοχή της», υπογράμμισε ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του κρεμλίνου.
Αν η Ελλάδα προχωρήσει τελικά στη συμφωνία αυτή, τότε το κόστος για 60 μαχητικά αεροσκάφη θα ανέρχεται σε 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένου του ποσού που απαιτείται για την πιστοποίηση δυτικών όπλων.
Οι παραδόσεις των αεροσκαφών αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και τα τέλη του 2018. Ήδη, η ρωσική Αεροπορία Ναυτικού έχει αρχίσει να παραλαμβάνει αεροσκάφη νέας γένιας, SU-30SM και VKS.


ΠΗΓΗ: voicenews.gr