Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΑΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ (ΦΩΤΟ)


Το Κίμωνα Χαραλάμπους

Οι Τούρκοι το ξέρουν! Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι Κούρδοι.

Αν ήταν στο χέρι τους θα έκαναν πόλεμο, ωστόσο αυτό που κάνουν είναι να «ροκανίζουν» τον Status Quo σε Αιγαίο και Θράκη, μιας και οι κυβερνώντες τους αφήνουν άπλετο διπλωματικό χώρο για να κινηθούν, σχεδόν ανενόχλητοι.

Ωστόσο, όταν οι Ένοπλες Δυνάμεις βγαίνουν «παγανιά», η Άγκυρα ξυπνά απότομα.

Η πρόσφατη άσκηση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων Πυρπολητής ήταν από τα βασικά θέματα στα τουρκικά ΜΜΕ.

Την ώρα που ο «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ» που χτύπησε αξημέρωτα το Αιγαίο μέχρι τις βράδυνες ώρες που οι Μονάδες άρχισαν να επιστρέφουν στο Αιγαίο δεν πέταξε τίποτε από τα Τούρκικα Ιπτάμενα μέσα!

Ενδεικτικό είναι πως ένα από τα μεγαλύτερα τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια το NTV διέκοψε το πρόγραμμα του και μετέδωσε έκτακτο δελτίο με την είδηση της Άσκησης.



Μάλιστα την παρουσίασαν ως «Ανακατάληψη των Ιμίων»! Μεταδίδουν δηλαδή στους θεατές τους πως τα Ίμια έχουν καταληφθεί από την Τουρκία.

Κατά την διάρκεια της μετάδοσης της είδησης προβάλλονταν πλάνα αρχείου από στρατιωτικές ασκήσεις των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

Σκοπός της άσκησης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, στα βορειοδυτικά της Ρόδου, ήταν να δοκιμαστεί η ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων για να αντιμετωπίσουν ένα ακραίο σενάριο στο Αιγαίο, όπως η ανακατάληψη μιας βραχονησίδας, την οποία ορέγονται οι Τούρκοι.

Ασχέτων των προπαγανδιστικών λόγων, για τους οποίους προφανώς πραγματοποιήθηκε η άσκηση, οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι σε θέση να παύσουν τον τουρκικό κίνδυνο στο Αιγαίο μια για πάντα!
Αρκεί, άπαξ και χρειαστεί να επέμβουν, να αφεθούν ελεύθεροι να σχεδιάσουν την όποια αντεπίθεση κατά των Τούρκων.

Οι πολικάντηδες, οι οποίοι το «σκάνε» από τα περικυκλωμένα Ίμια και αφήνουν τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς στα χέρια των Τούρκων, ας σιωπήσουν επιτέλους!