Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

INTEL: "ΤΣΙΠ ΣΤΟΝ ΕΚΕΦΑΛΟ" ΘΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 2020

Οι χρήστες θα είναι σε θέση να ελέγχουν τους υπολογιστές που χρησιμοποιούν  με το μυαλό τους μόνο χάρη σε ενσωματωμένα  εμφυτεύματα  εγκεφάλου, δήλωσαν οι ερευνητές της Intel. 















Το τέλος του πληκτρολογίου, του ποντικιού και στο κουμπί είναι κοντά.
Οι χρήστες θα είναι σε θέση να ελέγχουν  τους υπολογιστές που χρησιμοποιούν με το μυαλό τους μόνο χάρη σε ενσωματωμένα σε αυτά εφυτεύματα, είπαν οι ερευνητές.








Οι επιστήμονες σε ένα ερευνητικό εργαστήριο της Intel στο Πίτσμπουργκ, PA εργάζονται χρησιμοποιώντας αισθητήρες που εμφυτεύονται στον εγκέφαλο των ανθρώπων,για να διαβάσουν τα ανθρώπινα κύματα του εγκεφάλου και να λειτουργούν ηλεκτρονικά.  
Η κίνηση αυτή θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει στην ικανότητα να χειρίζεσται τον υπολογιστή σας, την τηλεόραση και το κινητό τηλέφωνο χωρίς τη χρήση των δαχτύλων.
«Προσπαθούμε να αποδείξουμε "ότι μπορείτε να κάνετε ενδιαφέροντα πράγματα με τα κύματα του εγκεφάλου,"  είπε ερευνητής της Intel (Dean Pomerleau Computerworld). "Τελικά οι άνθρωποι πρέπει να είναι πρόθυμοι και να είναι πιο αποφασισμένοι ... για τα εμφυτεύματα του εγκεφάλου. Φανταστείτε να μπορείτε να σερφάρετε στο Web με τη δύναμη των σκέψεών σας."
Οι ερευνητές της Intel συνεργάζονται με επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon και το Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ να καταλάβουν πώς να αποκωδικοποιήσουν τα ανθρώπινα εγκεφαλικά κύματα. Η ομάδα χρησιμοποιεί Λειτουργική Απεικόνιση Μαγνητικού Συντονισμού (fMRI) των μηχανημάτων για να χαρτογραφήσει τα πρότυπα του εγκεφάλου με την παρακολούθηση της ροής του αίματος σε περιοχές του εγκεφάλου που είναι η αφετηρία των σκέψεων.
Ο εγκέφαλος παρουσιάζει πρότυπα απόκρισης για τις λέξεις και τις εικόνες. Οι ερευνητές προσπαθούν να δημιουργήσουν  τεχνολογία που να μπορεί να ανιχνεύσει και να ερμηνεύσει τα κύματα του εγκεφάλου και, με τη σειρά του, να χρησιμοποιηθεί για να χειριστεί μια ηλεκτρονική συσκευή, όπως ένας υπολογιστής.
Προς το παρόν, η τεχνολογία είναι με τη μορφή ενός ακουστικού. Αλλά ένας αισθητήρας προορίζεται να εμφυτεθεί εντός του εγκεφάλου και θα το αντικαταστήσει σύντομα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες έχουν προσπαθήσει να αξιοποιήσουν  τον εγκέφαλο για πληροφορίες - πριν από δύο χρόνια,  οι επιστήμονες στις ΗΠΑ και Ιαπωνία, χρησιμοποίησαν έναν εγκέφαλο πιθήκου για τον έλεγχο ενός ρομπότ με την ελπίδα ότι η πρόοδος θα βοηθήσει τους παράλυτους ανθρώπους να περπατήσουν ξανά.
Αλλά η αποκρυπτογράφηση της πολυπλοκότητας των ανθρώπινων εγκεφαλικών κυμάτων είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο όλων. 
Ερευνητές στην Ελβετία λένε ότι έχουν κάνει μικροτσίπ που μιμείται

τον τρόπο που ο εγκέφαλός μας επεξεργάζεται τις

πληροφορίες.Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης και ΕΤΗ

 Zurich, μαζί με τους συναδέλφους τους στη Γερμανία και στις

 Ηνωμένες Πολιτείες δημιούργησαν ηλεκτρονικά συστήματα

 συγκρίσιμα με έναν ανθρώπινο εγκέφαλο,τόσο ως προς το μέγεθος

,την ταχύτητα και την κατανάλωση ενέργειας.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ  taxidixoristaftotita.blogspot.gr

smartplanet.com
news.discovery.com/
intel.com