Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ Η ΝΑ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙΣ "ΣΤΗ ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΗ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ"?

Βιομετρική ασφάλεια Cartoon Με Welleman
Σε ορισμένες περιοχές του Κόσμου, τα συστήματα πληρωμών απαιτούν Σάρωση παλάμης ή του προσώπου και δοκιμάζεται ήδη. 
Έχουμε εισέλθει σε μια εποχή όπου η βιομετρική ασφάλεια είναι η «λύση» για τις απαρχαιωμένες μεθόδους ασφαλείας του παρελθόντος.
 Μας υποσχέθηκε ότι τα συνεχή προβλήματα που προκαλούν οι hackers με τις πιστωτικές μας κάρτες, τραπεζικούς λογαριασμούς, μηχανήματα ATM και κωδικούς πρόσβασης στο Internet δεν θα υπάρχουν τη στιγμή που θα περάσουμε  στη βιομετρική αναγνώριση. Και χωρίς αμφιβολία, έχουμε κάποια τεράστια προβλήματα ασφάλειας που πρέπει να αντιμετωπιστούν.
 Αλλά θέλετε πραγματικά μια μηχανή που να διαβάζει το πρόσωπό σας ή το χέρι σας, πριν αγοράσετε οτιδήποτε, να πουλήσετε οτιδήποτε ή να συνδεθείτε στο Internet; Θέλετε πραγματικά «το σύστημα» να είναι σε θέση να γνωρίζει πού είστε, τι αγοράζετε και τι κάνετε; Στα βιομετρικά συστήματα ασφαλείας που προωθούνται ως "cool" υπάρχει μια πολύ σκοτεινή πλευρά που δεν πρέπει να αγνοηθεί.
Για πολλούς,η Βιομετρική ασφάλεια παρουσιάζει μια πολύ ελκυστική λύση στο πρόβλημα της αναγνώρισης. Για παράδειγμα,ένα σύντομο απόσπασμα από ένα πρόσφατο άρθρο του Fox News με τίτλο " βιομετρική ασφάλεια δεν μπορεί να έρθει αρκετά σύντομα για κάποιους ανθρώπους »...
Σε έναν κόσμο όπου σχεδόν κάθε ATM τώρα χρησιμοποιεί ένα λειτουργικό σύστημα χωρίς καμία τεχνική υποστήριξη, όπου ένα bug μπορεί να αναγκάσει όλους τους χρήστες του Διαδικτύου  να αλλάξουν τον κωδικό πρόσβασης για κάθε λογαριασμό, όταν έχουμε επιθέσεις στον Κυβερνοχώρο και στην κλοπή ταυτότητας ενώ έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε τη φωνή σας, το δάχτυλό σας, το πρόσωπό σας ή κάποιο συνδυασμό των τριών για να συνδεθείτε στο e-mail σας, την αγορά τροφίμων σας ή τον  έλεγχο του λογαριασμού σας επιτρέπει με βεβαιότητα την τακτοποίησή σας.
Σχεδόν ο καθένας θα ήθελε να κάνει την ταυτότητά του πιο ασφαλή. Κανείς δεν θέλει πραγματικά τους Τραπεζικούς  του λογαριασμούς σε κίνδυνο ή τους κωδικούς πρόσβασης του στο Διαδίκτυο να κλαπούν. Αλλά υπάρχει ένα τίμημα που πρέπει να καταβληθεί για την υιοθέτηση της βιομετρικής ταυτοποίησης. Το πρόσωπό σας ή το χέρι σας θα χρησιμοποιηθεί για τη συνεχή παρακολούθηση και θα παρακολουθείτε ότι κάνετε και παντού.
Προς το παρόν,  η βιομετρική ασφάλεια δεν επιβάλλεται στους ανθρώπους. Αν θέλετε να το αποφύγετε, μπορείτε.
Αλλά τελικά, όταν υιοθετηθεί σε ευρεία βάση, οι Τράπεζες και οι Κυβερνητικές Υπηρεσίες θα αρχίσουν να το απαιτούν.
Και είναι εύκολο να φανταστεί κανείς μια μέρα, όταν κανένας από εμάς δεν θα είναι πια σε θέση να αγοράσει ή να πουλήσει τίποτα χωρίς να υποβληθεί σε  βιομετρική αναγνώριση. 
Μια "εναλλακτική μέθοδο πληρωμής" που περιλαμβάνει τη σάρωση στο χέρι δοκιμάζεται ήδη  στη Νότια Σουηδία ...  Η Σάρωση στο χέρι έχει γίνει μια εναλλακτική μέθοδος πληρωμής για τους ανθρώπους σε μια πόλη στη Νότια Σουηδία,δήλωσαν οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Lund.
Οι ακροδέκτες (φλέβα σάρωσης) έχουν εγκατασταθεί σε 15 καταστήματα και εστιατόρια σε Lund, χάρη σε ένα φοιτητή του Πολυτεχνείου,(του ήρθε η ιδέα πριν από δύο χρόνια, ενώ περίμενε στην ουρά για να πληρώσει).
1.600 άνθρωποι έχουν υπογράψει ήδη για το σύστημα, το οποίο ο δημιουργός του λέει ότι δεν είναι μόνο ταχύτερο αλλά και πιο ασφαλές από τις παραδοσιακές μεθόδους πληρωμής.
"Κάθε  μοτίβο φλέβας είναι εντελώς μοναδικό, έτσι ώστε πραγματικά δεν υπάρχει κανένας τρόπος για τη διάπραξη απάτης με αυτό το σύστημα », δήλωσε ο ερευνητής Fredrik Leifland. 
Η βιομετρική ταυτοποίηση χρησιμοποιείται ευρέως για τα συστήματα πληρωμών, είναι πολύ πιθανό να δούμε να υλοποιείται και σε ένα σωρό άλλους τρόπους για πρώτη φορά. Για παράδειγμα, οι βιομετρικοί σαρωτές χρησιμοποιούνται ήδη στις αίθουσες φαγητού  στις Πανεπιστημιουπόλεις Κολεγίων σε όλη την Αμερική 

 ...Η σάρωση στο Χέρι  ήταν αρκετά χρόνια  κοινό στην Πανεπιστημιούπολη , πρόσφατα έχουμε τα δακτυλικά αποτυπώματα και βιομετρικά στοιχεία της ίριδας, ακόμη και για τη σύνδεση των φοιτητών με τις συναλλαγές τους.   Η τεχνολογία έχει κερδίσει τη δημοτικότητα στην υπηρεσία τροφίμων και σε άλλους τομείς για την επίσπευση συναλλαγών.
 Οι μαθητές γίνονται όλο και πιο άνετοι με την Τεχνολογία, λέει ο Brian Adoff, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της NuVision. Η συμπερίληψη ενός σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων σχετικά με τα τελευταία iPhone είναι μόνο μία ένδειξη ότι η νέα γενιά είναι άνετη με τη χρήση βιομετρικών στοιχείων.
«Οι διαχειριστές έχουν μεγαλύτερο φόβο της Τεχνολογίας από τους μαθητές», λέει ο Bob Lemley, διευθυντής ανάπτυξης λογισμικού στον Όμιλο CBORD. «Οι μαθητές μεγαλώνουν με την τεχνολογία, ώστε να μην το σκέφτονται τόσο πολύ όσο οι παλαιότερες γενιές."
Georgia Southern University μπορούν να το επιβεβαιώσουν αυτό το γεγονός. Στο Σχολείο υπάρχει σαρωτής βιομετρικών στοιχείων ίριδας  σε τραπεζαρία και μόνο δύο μαθητές από τους 5.400 αρνήθηκε λέει ο Richard Wynn, διευθυντής του Προγράμματος Eagle Κάρτα του Πανεπιστημίου.
Οι νέοι τείνουν να είναι λιγότερο ανήσυχοι από αυτή την τεχνολογία, και έτσι αυτό βοηθάει στο να  ωθείται. Δεν μπορώ να το πιστέψω, βιομετρικοί σαρωτές πρόκειται να χρησιμοποιηθούν σε πάρκο ψυχαγωγίας Six Flags αυτό το καλοκαίρι ...Αυτό το είδος του μου θυμίζει τις νέες «MagicBands" στο Disney πάρκα που έχω γράψει για το παρελθόν . Έχετε δει πιθανώς τις τηλεοπτικές διαφημίσεις .Disney φαίνεται να πιστεύουν ότι οι γονείς και τα παιδιά δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα φορώντας συσκευές εντοπισμού RFID που τους επιτρέπουν να αγοράσουν πράγματα και να παρακολουθούνται όπου και αν πηγαίνουν. Αν θέλετε να δείτε τι  έχει να πει Disney για αυτές τις "MagicBands", μπορείτε να το κάνετε εδώ .Μια οικογένεια απολαμβάνει την ευκολία της χρήσης MagicBands να πάρει στο Jungle Cruise έλξη.
Ο κόσμος μας γίνεται όλο και ποιό ξένος  κάθε μέρα που περνά.
Απίστευτα, η βιομετρική αναγνώριση ακόμα χρησιμοποιείται  στην Αφρική για να παρακολουθείτε ποιος είναι να εμβολιαστεί ...
Digital future 
Ένα βιομετρικό Μητρώο εμβολιασμού βοηθά να εξασφαλισουν εκατομμύρια μικρά παιδιά  το εμβόλιο που απαιτείται για να σώσουν τις ζωές τους.
Ήδη αρχίζουμε να βλέπουμε τη δημιουργία  βάσεων  βιομετρικών δεδομένων. Ένα από αυτά είναι η βάση δεδομένων αναγνώρισης προσώπου του FBI που είναι ένα μέρος του προγράμματός τους «Next Generation Identification". Προβλέπεται ότι το FBI θα έχει συγκεντρώσει 52 εκατομμύρια «εικόνες προσώπου" μας από το έτος 2015 . Είμαι βέβαιος ότι θα έχουν όλα τα πρόσωπά μας στους υπολογιστές τους.
Και μια μέρα, αυτό το είδος της Τεχνολογίας κατά πάσα πιθανότητα θα είναι γενικευμένο και  δεν θα είσαι σε θέση να ανοίξεις έναν Τραπεζικό λογαριασμό, να πάρεις μια πιστωτική κάρτα ή ακόμα και να αγοράσεις τίποτα χωρίς αν δεν σαρωθεί πρώτα το χέρι   ή το πρόσωπό σου.
Όταν φτάσει εκείνη η μέρα, τι θα κάνετε;
Αυτό είναι κάτι που πρέπει να σκεφτούμε.
Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση κειμένου στα Ελληνικά taxidixoristaftotita και τα  video προστέθηκαν
thetruthwins.com