Δευτέρα, 2 Ιουνίου 2014

ΑΚΟΜΗ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΚΕΛΙ ΤΟΥ (ΦΥΛΑΚΗ) Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ κ. ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ...

Φαίνεται ότι έγιναν πάρα πολλά στο παρασκήνιο για να καταφέρει ο Θεόφιλος να πάρει τη θέση του Πατριάρχη Ειρηναίου και να αναγνωριστεί από το Ισραήλ και την Ιορδανία. Σύμφωνα με έγγραφα του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, που αποκάλυψε ο ιστότοπος Wikileaks, ο τότε αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τσάρλς Ρις προσκλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών από τον...γενικό γραμματέα Χαραλάμπη Ροκανά, κατ' εντολήν της τότε υπουργού Ντόρας Μπακογιάννη, και του ζητήθηκε να μεσολαβήσουν οι ΗΠΑ στον βασιλέα της Ιορδανίας Αμπντάλα για να υπογράψει αναγνώριση του νέου Πατριάρχη Θεόφιλου και να πιέσουν την κυβέρνηση του Ισραήλ να τον αναγνωρίσει! 
Ο Aμερικανός πρέσβης, στο σημείωμά του προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, χαρακτηριστικά ανέφερε:
«Ο Ροκανάς ζητούσε τη βοήθεια των ΗΠΑ εξαιτίας της πρόσβασης που πίστευαν ότι είχαμε στον βασιλιά. Επιπρόσθετα, οι Έλληνες κατάλαβαν ότι η πρεσβεία μας στο Αμμάν είχε ειδική πρόσβαση στον αρχηγό πληροφοριών της Ιορδανίας Dhahabi. Οι Έλληνες δεν ζητούσαν από εμάς να εξασφαλίσουμε σε αυτούς ή τον Θεόφιλο ακρόαση από τον βασιλιά.
Περισσότερο ήθελαν από εμάς να συζητήσουμε την κατάσταση με τον βασιλιά σιωπηλά. Ζήτησαν επίσης από εμάς να συζητήσουμε με τους Ισραηλινούς την αποτυχία τους να αναγνωρίσουν τον Θεόφιλο.
Το μόνιμο επιχείρημα για την εμπλοκή της ΗΠΑ ήταν ότι με την αναγνώριση του Θεόφιλου θα αναχαιτιζόταν η αυξανόμενη τάση της Ρωσικής Εκκλησίας για ηγεμονία στην περιοχή του Πατριαρχείου και θα έμενε έξω από τη διαμορφούμενη κατάσταση η Χαμάς».
Tόσο πολύ ενοχλούσε ο Ειρηναίος που ήταν γνωστός για τα φιλορωσικά του αισθήματα;
Να θυμίσουμε ότι ο 
   Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΗ ΕΞΕΠΕΣΕ ΤΟΥ ΘΡΟΝΟΥ ΤΟΥ ΣΤΙΣ 24.05.2005 ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ. ΑΠΟ ΤΙΣ 11.02.2008 Ο ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΣ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΣ ΣΤΟ ΚΕΛΙ ΤΟΥ

Η υπόθεση του Πατριάρχη κ. Ειρηναίου στα Ιεροσόλυμα, είναι λίγο πολύ σε όλους γνωστή. Θυμίζουμε πως ο Μακαριώτατος εδώ και 7 χρόνια περίπου, ζει, με άνωθεν εντολή, κλειδωμένος μέσα στο κελί του στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων χωρίς να έχει την δυνατότητα να δεχθεί επισκέψεις,ούτε και αυτών ακόμα των στενών του συγγενών, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά και χωρίς την δυνατότητα να βγει από αυτό, αφού τα κλειδιά της έξω πόρτας τα έχουν οι άνθρωποι του Πατριαρχείου που εκτελούν εντολές του κ.Θεόφιλου, με την ανοχή των κατά καιρούς ελληνικών κυβερνήσεων.
Όλα αυτά είναι γνωστά από τα επανειλημμένα δημοσιεύματα στον ημερήσιο,περιοδικό και ηλεκτρονικό τύπο της Ελλάδος και του εξωτερικού, καθώς και από συχνές τηλεοπτικές παρουσιάσεις,αλλά και τις διαμαρτυρίες και παρεμβάσεις Αρχιερέων,Κληρικών,Καθηγητών και πολλών άλλων προσώπων.Βίντεο ντοκουμέντο: Ο αυθαίρετα έγκλειστος Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος πίσω από τα κάγκελα της φυλακής του!