Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΥΠΟΠΤΑ !!!!(BINTEO)


Η φρικτή δολοφονία μίας άστεγης γυναίκας τον περασμένο Απρίλιο, δράστης της οποίας, όπως εξακριβώθηκε πρόσφατα, ήταν ένας νεαρός σατανιστής, φέρνει και πάλι στο προσκήνιο τη συσχέτιση του σατανισμού(δείτε τα βίνεο)...






... με τη μουσική, καθώς έρχονται στη δημοσιότητα πληροφορίες ότι ο 21χρονος δράστης άκουγε μουσική black metal, που κατά το παρελθόν έχει συνδεθεί με το σατανισμό.

Έχει ενδιαφέρον, λοιπόν, να δούμε κάποια τραγούδια που κατά το παρελθόν χαρακτηρίστηκαν ως "σατανιστικά", καθώς κάποιες από τις περιπτώσεις που έχουν καταγραφεί είναι πραγματικά εντυπωσιακές.

Ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια που έχουν συνδεθεί με το σατανισμό είναι το Hotel California των Eagles. Αν και είναι γνωστό ότι το κομμάτι αναφέρεται στην κοσμοπολίτικη ζωή στο Λος Άντζελες και τη σκοτεινή πλευρά του "αμερικανικού ονείρου", έχει υποστηριχθεί ότι, παίζοντας ανάποδα το τραγούδι, ακούει κανείς σατανιστικά μηνύματα, όπως "ναι, ο Σατανάς το ακούει αυτό, με έβαλε να πιστέψω σε αυτόν".

Εξίσου γνωστή είναι και η περίπτωση του θρυλικού τραγουδιού Stairway to Heaven, των Led Zeppelin. Ο τηλεευαγγελιστής Πολ Κράουτς είχε υποστηρίξει στις αρχές της δεκαετίας του 1980 ότι ακούγοντας ανάποδα το τραγούδι, υπάρχει το εξής μήνυμα:

"Ω, αυτό για το γλυκό μου Σατανά. Αυτόν του οποίου το μικρό μονοπάτι θα με έκανε λυπημένο, που δύναμή του είναι ο Σατανάς. Θα δώσει σε αυτούς με εκείνον, 666. Υπήρχε μία μικρή καλύβα με εργαλεία όπου μας έκανε να υποφέρουμε, θλιμμένος Σατανάς". Αν και δε βγάζει και πολύ νόημα όλο αυτό, κάποιοι ακόμα πιστεύουν στη θεωρία αυτή...

Μετά, υπάρχει και το Stormbringer των Deep Purple, για το οποίο ο θρύλος λέει ότι στο ξεκίνημά του ακούγονται τα ίδια ακαταλαβίστικα λόγια που λέει η Λίντα Μπλερ στον "Εξορκιστή", που όταν ακουστούν ανάποδα μοιάζουν με βρισιές.

Ενδιαφέρον έχει και το Eldorado των Electric Light Orchestra (ELO), το οποίο υποτίθεται πως, όταν παιχτεί ανάποδα, λέει: "Είναι ο κακός. Χριστέ, είσαι της κόλασης. Έχει ειπωθεί ότι είμαστε νεκροί. Όλοι όσοι έχουν το σημάδι θα ζήσουν".

Βέβαια, ο στιχουργός και τραγουδιστής του συγκροτήματος Τζεφ Λιν αντέδρασε έντονα στην παρατήρηση αυτή, χαρακτηρίζοντας τη "skcollob" (που, αν το διαβάσει κανείς ανάποδα, σημαίνει "μπούρδες"), ενώ οι ELO "απάντησαν" με ένα άλλο κρυφό μήνυμα, στο τραγούδι τους Fire On High: Αυτή τη φορά, το μήνυμα έλεγε: "Η μουσική είναι αναστρέψιμη, αλλά ο χρόνος όχι. Γύρνα πίσω! Γύρνα πίσω! Γύρνα πίσω! Γύρνα πίσω!"...

Επίσης, ένα από τα τραγούδια που αποτέλεσαν "σημαία" για όσους ζητούσαν πιο αυστηρές προειδοποιήσεις στα εξώφυλλα των δίσκων ήταν το Snowblind των Styx, το οποίο, όταν παιχτεί ανάποδα, υποτίθεται πως λέει "ο Σατανάς κινείται μέσα από τη φωνή μας".

Όμως και στην Ελλάδα έχουν υπάρξει αντίστοιχα περιστατικά με τραγούδια, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τις "Μέρες του Φωτός" της Νατάσας Μποφίλιου, όπου ορισμένοι "είδαν" σατανιστικά μηνύματα στους στίχους, αλλά και στο βιντεοκλίπ...