Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

NYT: Η NSA ΥΠΟΚΛΕΠΤΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!!! (πολιτών για το πρόγραμμα αναγνώρισης προσώπων)!!!



Η εφημερίδα της Νέας Υόρκης, New York Times, επικαλείται απόρρητα έγγραφα του Ε.Σνόουντεν σύμφωνα με τα οποία η NSA αποθηκεύει καθημερινά εκατομμύρια φωτογραφίες ανυποψίαστων χρηστών παγκοσμίως προκειμένου να εμπλουτίσει το πρόγραμμα αναγνώρισης προσώπων!


Το νέο λογισμικό επιτρέπει στην NSA «να εκμεταλλεύεται τη ροή των φωτογραφιών σε email, μηνύματα, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βιντεοκλήσεις και άλλες μορφές επικοινωνίας» αναφέρεται στο επίμαχο δημοσίευμα.
«Η υπηρεσία υποκλέπτει εκατομμύρια εικόνες κάθε ημέρα, ανάμεσά τους και 55.000 φωτογραφίες κατάλληλης ποιότητας για το πρόγραμμα αναγνώρισης προσώπων» υποστηρίζουν οι Times βάσει των εγγράφων του 2011 που ήρθαν στην κατοχή τους.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο ακριβής αριθμός των φωτογραφιών που έχουν υποκλαπεί παραμένει άγνωστος όπως άγνωστος παραμένει και ο αριθμός των ανθρώπων που έπεσαν θύμα της NSA.
Εκπρόσωπος της NSA υπεραμύνθηκε του προγράμματος δηλώνοντας ότι «δεν θα κάναμε τη δουλειά μας αν δεν ψάχναμε συνεχώς τρόπους βελτίωσης της ακρίβειας των δεδομένων που αναζητούμε ώστε να αποτρέψουμε πιθανούς κινδύνους».
 defencenet.gr