Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

"Hi tech" ΕΛΕΓΧΟΣ ΥΠΟΠΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΟΡΩΝ!!!!

Tablet στα περιπολικά, live εικόνα και φωτογραφίες από επτά πύλες εισόδου μεταναστών έχει πλέον στη διάθεση της η ΕΛ.ΑΣ.
"Στην ΕΛ.ΑΣ δημιουργείται Κέντρο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Συνόρων & Μετανάστευσης." 
Εκεί θα καταλήγει η live εικόνα από την Ορεστιάδα, την Αλεξανδρούπολη, τη Λέσβο,τη  Χίο, Σάμο,την Κω και τη Ρόδο, όπου σε αυτές τις περιοχές είναι έντονο το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης. 



Στην παρουσίαση του Κέντρου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Συνόρων & Μετανάστευσης, η απευθείας εικόνα από τον φράχτη του Εβρου, δείχνει την κατάσταση που επικρατεί εκείνη την ώρα.  



Τα περιστατικά θα καταγράφονται και θα παρακολουθούνται σε πραγματικό χρόνο και έτσι θα μπορεί η ΕΛ.ΑΣ άμεσα να έρθει σε επαφή με το Λιμενικό, τη Frontex και οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία χρειαστεί για να αντιμετωπιστεί το γεγονός. Το 2015 το κέντρο θα επεκταθεί και στα ελληνοαλβανικά σύνορα. 



Τέλος στο χαρτοπόλεμο
Το αστυνομικό τμήμα μεταφέρεται ψηφιακά στο περιπολικό της αστυνομίας. Ο αστυνομικός θα μπορεί με ένα tablet να δει τα στοιχεία του ελεγχόμενου, την ταυτότητα, αν απασχολεί τις Αρχές, αν καταζητείται και αν εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης. Σταδιακά θα μπει και το σύστημα ανίχνευσης κλεμμένων αυτοκινήτων  (APNR ) και μακροπρόθεσμα οι αστυνομικοί  θα μπορούν επιτόπου να παίρνουν και δακτυλικά αποτύπωματα του υπόπτου.



«Τέλος στο χαρτοπόλεμο» είπε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας και όπως εξήγησε «μέσα από αυτό το σύστημα θα γίνεται και η ανταλλαγή των εγγράφων προς υπογραφή ηλεκτρονικά. Η ΕΛ.ΑΣ μπαίνει στην ηλεκτρονική εποχή, επιτέλους». 
Στόχος να είναι οι αστυνομικοί χειρίζονται πιο γρήγορα τόσο περιστατικα διακίνησης μεταναστών αλλά και εγκληματικές πράξεις. 
Την παρουσίαση του κέντρου έκανε ο ταξίαρχος Αλέξανδρος Σούκουλης, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Προστασίας Συνόρων. Το σύστημα χρηματοδοτείται κατά 90% του από ευρωπαϊκά προγράμματα. 
thetoc.gr