Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

ΥΠΟΥΛΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΣΜΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ Ο Β.ΠΟΥΤΙΝ


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν καταγγέλλει ύπουλο τουρκικό σχέδιο πλήρης ισλαμοποίησης όχι μόνο στην Τουρκία αλλά και πέριξ αυτής, αναφέρει ο ρωσικός τύπος.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η σημερινή ηγεσία της Τουρκίας υποστηρίζει σκόπιμα εξισλαμισμό της χώρας.
«Το πρόβλημα δεν είναι στην τραγωδία που αντιμετωπίσαμε χθες (με το περιστατικό του Su-24), το πρόβλημα είναι πολύ βαθύτερο», είπε ο Ρώσος ηγέτης είπε στους δημοσιογράφους.

«Βλέπουμε όχι μόνο εμείς, για αυτό μπορώ να σας διαβεβαιώσω, αλλά και όλος ο κόσμος ότι η σημερινή ηγεσία της Τουρκίας ακολουθεί για αρκετά χρόνια μια υπόγεια μυστική και αποφασιστική πολιτική υποστήριξης της ισλαμοποίησης της χώρας αλλά και πέριξ αυτής», δηλώσει ο Ρώσος Πρόεδρος.
Ο Πούτιν σημείωσε ότι το Ισλάμ είναι μια παγκόσμια θρησκεία, η οποία είναι μία από τις παραδοσιακές θρησκείες, με παρουσία και στην Ρωσία.

«Εμείς οι ίδιοι υποστηρίζουμε όλες τις θρησκείες και το Ισλάμ, και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε , αλλά το ζήτημα είναι η αντίθεση μας στον ισλαμικό φονταμενταλισμό που αποτελεί τον πιο ριζοσπαστικό κλάδο της θρησκείας αυτής. Και αυτό από μόνο του δημιουργεί ένα πολύ δυσμενές περιβάλλον, και μια ατμόσφαιρα, που δεν μπορεί κανείς να δει με την πρώτη ματιά», δήλωσε ο Πούτιν.

Σύμφωνα με παλαιότερο άρθρο της έγκυρης Βρετανικής εφημερίδας «theguardian.com» , η Τουρκία κατέκτησε τα Βαλκάνια πριν από πέντε αιώνες. Τώρα η τουρκική εξουσία πραγματοποιεί την ίδια «επίθεση» με «φιλικότερα μέσα».
Ήδη τουρκικά πανεπιστήμια έχουν ανοίξει στην Βοσνία και στην πρώην οθωμανική πόλη του Σεράγεβο, προσελκύοντας τα τελευταία χρόνια, την εισροή χιλιάδων Τούρκων φοιτητών σε μια κυρίως μουσουλμανική χώρα, που εξακολουθεί να παραπαίει από έναν βάναυσο εθνοτικό πόλεμο, που έλαβε χώρα πριν από σχεδόν δύο δεκαετίες.

Η Τουρκική «πολιτιστική και θρησκευτική επίθεση» έχει επεκταθεί σε όλα τα Βαλκάνια, ακόμα και στην Κροατία και την Σερβία, όπου ως επί το πλείστον οι χριστιανοί κάτοικοι θυμούνται την ακραία συμπεριφορά των Σουλτάνων από την Κωνσταντινούπολη ως βάναυσοι κατακτητές, και όχι ως απελευθερωτές.
Η Τουρκία πραγματοποιεί μια επιδέξια διπλωματική πολιτική μεσολαβώντας μεταξύ πρώην εχθρών στα Βαλκάνια, επιθυμώντας διακαώς να εμφανιστεί ως ο κυρίαρχος «άρχοντας» της περιοχής. Και αυτή ακριβώς η αυξανόμενη παρουσία έχει δώσει στην Τουρκία ένα διευρυμένο πεδίο επιρροής της στην Ευρώπη, σε μια εποχή όπου οι προοπτικές της χώρας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνονται εξαιρετικά αμφίβολες.

«Οι Τούρκοι ηγέτες εργάζονται σε μια νέα οθωμανική αυτοκρατορία, με ήπια μέσα », δήλωσε ο Αμίρ Zukic, επικεφαλής του γραφείου του Σεράγεβο του το τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu, το οποίο έχει επεκταθεί κατά τους τελευταίους μήνες. «Η Τουρκία, μια πρώην περιφερειακή δύναμη, προσπαθεί να επανέλθει στην αναβίωση της παλαιάς οθωμανικής αυτοκρατορίας». Η ρωσική κάθοδο σε Σερβία, Ελλάδα, ΠΓΔΜ και Βουλγαρία ενεργοποίησε τα » αντανακλαστικά» των Τούρκων.
Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας η Τουρκία με «όπλο» το Ισλάμ όπως ακριβώς και πριν 5 αιώνες , επιχειρεί να αλώσει τα Βαλκάνια εκ των έσω , και στην συνέχεια λόγω της στρατιωτικής υποβάθμισης των βαλκανικών χωρών να επιχειρήσει και εισβολή, εμφανίζοντας τον εαυτό της ως περιφερειακή δύναμη αρχικά στο ΝΑΤΟ. Στην συνέχεια όμως θα αποστασιοποιηθεί θέλοντας να αναβιώσει την αυτοκρατορία του Σουλεϊμάν.

πηγή