Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

ΠΡΟΔΟΣΙΑ… «ΝΑΙ» ΣΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΤΖΑΜΙΟΥ ΑΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ


ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΙ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙ
Σ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ…
Το… Φρούριο της Εκκλησίας Έπεσε – Στο Πλευρό της Κυβέρνησης (του Τσίπρα) ο Ιερώνυμος
«Ναι» στην ανέγερση τζαμιού στην Αθήνα αλλά υπό… όρους. Αυτή την απάντηση έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στους Έλληνες ανταποκριτές στο Βερολίνο, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, εκφράζοντας επιφυλάξεις για την ανέγερση του μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα.

Ο Ιερώνυμος, σύμφωνα με τον «Μικροπολιτικό», υπενθύμισε ότι ο προκάτοχός του, Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, είχε δώσει τη συγκατάθεσή του για την κατασκευή του τζαμιού. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι και ο ίδιος, παρότι αρχικά συμφωνούσε για την ανέγερση, διατηρεί σήμερα κάποιες επιφυλάξεις, κυρίως σε ότι αφορά τους όρους λειτουργίας του τζαμιού, τη διοίκησή του και το αν θα χρησιμοποιείται ως χώρος προσευχής ή διδασκαλίας, με τον κίνδυνο της καλλιέργειας του φονταμενταλισμού.
«Δεν είμαστε αντίθετοι επί της αρχής, αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή και πρέπει να τεθούν όροι που θα διασφαλίζουν τους Έλληνες πολίτες» τόνισε.

Στη συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους, ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε και για τις σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας. Μάλιστα, έκανε αναφορά στη θερμή σχέση που έχει με τον Πρωθυπουργό. Είπε ότι γνωρίζει τον Αλέξη Τσίπρα και διαβεβαίωσε ότι οι δυο τους έχουν συμφωνήσει οι αποφάσεις να λαμβάνονται με συνεννόηση.

Είπε επίσης ότι ο ίδιος επιθυμεί τον διάλογο και τόνισε: «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα».
Όσο για την πιθανότητα χωρισμού Εκκλησίας – Πολιτείας ο Αρχιεπίσκοπος επανέλαβε μία θέση που έχει διατυπώσει και στο παρελθόν: τη λύση του δημοψηφίσματος.
«Το μέλλον της σχέσης Κράτους – Εκκλησίας πρέπει να το αποφασίσει ο Ελληνικός λαός» τόνισε.

πηγή