Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

"ΠΑΓΩΝΕΙ" ΤΟ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ - ΜΟΥΓΚΑ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ!!!

Το ακούσαμε, το πήραμε στα σοβαρά, ο αρμόδιος υπουργός έκανε και ομιλίες ...
ξεδιπλώνοντας την στρατηγική της κυβέρνησης και τώρα κατά την πάγια τακτική του μπρος-πίσω, το παίρνουν πίσω.
Ο λόγος για την πληρωμή με κάρτα στις επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, που ενώ η πρώτη απόφαση Σαββαϊδου έλεγε ότι πρέπει να έχει παραδοθεί το πόρισμα έως τέλος του έτους, τώρα ο νέος ΓΓΔΕ πάει το πόρισμα του υπουργείου στο τέλος του 2016!

Ειδικότερα, ο υπηρεσιακός Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιάννης Μπάκας, με απόφαση που υπογράφει πάγωσε για ένα ακόμη έτος την εγκατάσταση των λεγόμενων POS (τραπεζικά μηχανάκια καρτών) σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.

Στις 9 Οκτωβρίου η Κ. Σαββαϊδου είχε εκδώσει Απόφαση με την οποία συγκροτούσε ειδική Επιτροπή, με αντικείμενο την επεξεργασία κοστολογημένου σχεδίου για την προώθηση και για την διευκόλυνση της χρήσης ηλεκτρονικών πληρωμών.

Στα πλαίσια αυτά η Ομάδα Εργασίας θα έπρεπε να επεξεργασθεί και να μελετήσει θέματα που αφορούν στην: – υποχρεωτική χρήση μεταφορών πιστώσεων για τις εισπράξεις στα Τελωνεία (ICISnet) – της αποδοχής καρτών πληρωμών έκδοσης αλλοδαπών φορέων παροχής υπηρεσιών πληρωμών για εισπράξεις του Υπουργείου Οικονομικών – της υποχρεωτικής αποδοχής καρτών πληρωμών από επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, μέσω της χρήσης τερματικών αποδοχής καρτών (POS) – την καθολική απαγόρευση χρήσης μετρητών στις Δ.Ο.Υ – την ολοκλήρωση του ηλεκτρονικού παραβόλου, ιδίως μέσω της ένταξης σε αυτό και των Υπουργείων που μέχρι στιγμής δεν έχουν προβεί στις σχετικές ενέργειες ένταξης παραβόλων τους στο e-παράβολο, αλλά και λοιπών Φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Όμως η Επιτροπή έχει χρόνο για να παραδώσει το πόρισμα, αφού η προθεσμία παράδοσης του πορίσματος μεταφέρθηκε ένα χρόνο αργότερα ήτοι στις 31/12/2016, παρά το ότι έως και προχθές ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών «ξεδίπλωνε» το σχεδιασμό της χρήσης «πλαστικού» χρήματος από την αρχή του 2016.


thesecretrealtruth.blogspot.com