Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

ΔΥΟ ΠΑΣΧΑΛΙΕΣ ΜΑΖΙ!!ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΚΟΙΝΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ.



Ο ΠΑΠΑΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΜΕ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΟΠΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 
Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ (ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΒΑΖΕΙ ΑΛΛΟΥΣ ΜΠΡΟΣΤΑ) ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΠΤΗ "ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ"ΙΓΝΑΤΙΟ-ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ!
ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΠΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ COPTIC SOLIDARITY

Ο Πάπας Francis έχει συμφωνήσει με την πρόταση που του εγινε πέρυσι από τον Κοπτη Ορθόδοξο Πατριαρχη Tawadros ΙΙ για την ενοποίηση της ημερομηνίας του Πάσχα, έτσι ώστε οι χριστιανικές Εκκλησίες σε όλο τον κόσμο να γιορτάσουν την Ανάσταση του Χριστού την ίδια ημερομηνία. Η πρόταση έχει ήδη γίνει δεκτή από τον κοπτη Aphrem ΙΙ Πατριάρχη Αντιοχείας και τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίο.

Η πρόταση εμπίπτει στις κοινές προσπάθειες του ΚΟΠΤΗ πατριαρχη Πάπα Tawadros και του Πάπα Francis να εργαστούν προς την ενοποίηση της Εκκλησίας. Ο κοπτης πατριαρχης Tawadros πρότεινε την δεύτερη Κυριακή του Απριλίου για να γιορτάσουν απο κοινού το Πάσχα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ!!
Ο Κόπτης “Πατριάρχης” Αντιοχείας Ιγνάτιος - Εφραίμ, μαζί με αντιπροσωπεία από την Κοπτική Συραϊκή Εκκλησία, έγινε δεκτός από τον Ορθόδοξο Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη και συλλειτούργησαν στις 18 Αυγούστου, στο Βυζαντινό Ελληνικό Ορθόδοξο Μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου του Αντιοχέα.


ΝΑ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΦΩΤΙΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕΡΝΕΙ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ.
Παραλίγο να χάσει την όρασή του σε ατύχημα ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης
Στην Αθήνα βρίσκεται για οφθαλμολογική εξέταση ο πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης, ύστερα από ατύχημα που παραλίγο να του στερήσει την όρασή του.
Δεν αποκλείεται μάλιστα να χρειαστεί να επισκεφθεί το Παρίσι όπου βρίσκονται οι θεράποντες ιατροί του, οι οποίοι είχαν πραγματοποιήσει και στο παρελθόν επέμβαση στο μάτι του και είναι γνώστες του ιατρικού ιστορικού του.
Ο πατριάρχης τραυματίστηκε τα ξημερώματα της προηγούμενης Παρασκευής, στη Μάκρη Αλεξανδρούπολης, όταν σκόνταψε και έπεσε τη στιγμή που προσερχόταν στο καθολικό της Μονής της Παναγίας του Έβρου, για να τελέσει Θεία Λειτουργία.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του orthodoxia.info, από την πτώση έσπασαν τα γυαλιά του και τραυμάτισαν τα μάτια του.
Αμέσως μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις. Οι γιατροί έκριναν πως θα πρέπει να γίνει επέμβαση στο ένα μάτι του προκειμένου να υπάρξει αποκατάσταση και ο πατριάρχης επέστρεψε στην Αθήνα προκειμένου να υποβληθεί σε νέους οφθαλμολογικούς ελέγχους.
 hxosalpiggos.blogspot.gr