Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

ΠΕΡΙΚΑΡΠΙΟ SONY ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!!!


Τώρα το λανσάρουν σαν “μόδα”, που “προαιρετικά” θα σπεύσουν όλοι οι “γκατζετάκηδες” να αποκτήσουν γιατί θα είναι “must”.
Κανείς όμως δεν μπορεί να αποκλείσει ότι θα έρθει κάποτε ή ώρα που τα παγκόσμια κέντρα εξουσίας θα αναγκάσουν ελεύθερους πολίτες να το φορούν υποχρεωτικά για “λόγους ασφαλείας” (κατάργηση της ιδιωτικότητας για “το καλό μας” δηλαδή), για να αποδεικνύουν ότι “δεν είναι ελέφαντες” (τρομοκράτες).
Την ιδέα της αδιάλειπτης καταγραφής της φυσικής και της διαδικτυακής μας δραστηριότητας λανσάρει η Sony Mobile από την έκθεση ηλεκτρονικών CES 2014.οι , ελευθεροι , φυλακισμενοι , ,μελλον , το , περικαρπιο , της , sony , που , καταγραφει , την ζωη , τσιπακι , χαραγμα ,2
Φορώντας ένα περικάρπιο που αφαιρείται μόνο για να φορτιστεί κάθε πέντε ημέρες, θα καταγράφει πόσο δραστήριοι είμαστε, πόσο κοιμηθήκαμε, πού πήγαμε, ποιες φωτογραφίες τραβήξαμε, ποια μηνύματα ανταλλάξαμε και με ποιους -συμπεριλαμβανομένης της κοινωνικής δικτύωσης μέσω Twitter και Facebook-, ποια μουσική ακούσαμε ή ποια παιχνίδια παίξαμε.
Σήμερα, κράτησα 10 bookmark, έκαψα 1772 θερμίδες, κατέγραψα βίντεο διάρκειας 8 λεπτών, περπάτησα 1 ώρα και 31 λεπτά, έτρεξα 48 λεπτά, άκουγα μουσική επί 3 ώρες και 53 λεπτά, ποδηλατούσα επί 52 λεπτά, οδήγησα περίπου μισή ώρα, κοιμήθηκα 6 ώρες και 20 λεπτά και επικοινώνησα ποικιλοτρόπως επί 1 ώρα και 16 λεπτά.
Όλα αυτά ισοδυναμούν με 1.588 «πόντους». Οι λεπτομέρειες που θα προσδώσουν νόημα σε όλες αυτές τις μετρήσεις αναμένονται στην έκθεση Mobile World Congress 2014 τον Μάρτιο στην Βαρκελώνη.
Η παρουσίαση έγινε επί σκηνής δια στόματος Kunimasa Suzuki, του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της Sony Mobile Communications, ο οποίος φορούσε στον καρπό του χεριού του ένα πλαστικό βραχιόλι, το SmartBand βασισμένο στο τσιπ Sony Core.

Αυτό το περικάρπιο καταγράφει όλη την ανθρώπινη δραστηριότητα και την κίνηση, τα οποία συγκεντρώνονται σε μια εφαρμογή κινητού τηλεφώνου που ονομάζεται LifeLog app.οι , ελευθεροι , φυλακισμενοι , ,μελλον , το , περικαρπιο , της , sony , που , καταγραφει , την ζωη , τσιπακι , χαραγμα ,3

Η Sony αναφέρεται στην «εμπειρία SmartWear», που ξεκινάει με την καταγραφή όλων των προαναφερόμενων δραστηριοτήτων/γεγονότων που οδηγούν στην συλλογή πόντων, με στόχο την παρότρυνση για επίτευξη ημερήσιων στόχων που θέτει κατ’επιλογή του ο χρήστης.
Η εφαρμογή Lifelog μπορεί να διακρίνει εάν περπατάτε, τρέχετε, κάνετε ποδήλατο ή χρησιμοποιείτε το τρένο καθώς και πόσο έχετε κοιμηθεί.
polemiko-imerologio.gr