Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

«ΝΕΥΡΩΝΙΚΗ ΣΚΟΝΗ» ΘΑ ΣΥΝΔΕΣΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΕ ΜΗΧΑΝΗ


Οι Επιστήμονες Δημιουργούν «Νευρωνική Σκόνη» Που Θα Συνδέσει τον Άνθρωπο με την Μηχανή. 

Κάποιοι ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Berkley πρότειναν την εμφύτευση «νευρωνικής σκόνης» στο μυαλό των ανθρώπων που τους διαβάζει το μυαλό για να επιτύχουν την σύνδεση του ανθρώπου με την μηχανή.
Εάν αυτή η σκόνη πασπαλιστεί στο ανθρώπινο μυαλό, θα μπορούσε να σχηματίσει ένα «εμφυτευόμενο νευρικό διεπαφικό σύστημα που παραμένει εν λειτουργία μια ζωή
Αυτή η σκόνη θα μπορούσε να συνίσταται από σωματίδια μήκους 100 μικρόμετρων που θα αποτελούσε εκατομμύρια αισθητήρες ικανούς να μετράνε την ηλεκτρική δραστηριότητα των νευρώνων του εγκεφάλου.
Σύμφωνα με την επιστημονική διατριβή, αυτοί οι αισθητήρες μπορούν να συνδεθούν «στα άκρα λεπτών συστοιχιών καλωδίων» τα οποία μπορούν να συνδεθούν απ ευθείας στον εγκεφαλικό ιστό.
Αυτό θα επέτρεπε στο ανθρώπινο μυαλό και να δημιουργήσουν μηχανική «τηλεπάθεια».
Οι επιστήμονες του Massachusetts Institute of Technology (MIT) εξηγούν ότι «κάθε σωματίδιο της νευρωνικής σκόνης αποτελείται από στάνταρντ κυκλώματα CMOS και αισθητήρες που μετράνε την ηλεκτρική δραστηριότητα των κοντινών νευρώνων. Αυτά είναι συνδυασμένα με ένα πιεζοηλεκτρικό υλικό που μετατρέπει τα υψίσυχνα ηχητικά κύματα σε ηλεκτρικά σήματα και αντιστρόφως.»
Στην ουσία αυτή η νευρωνική σκόνη θα εργάζεται αρκετά σαν ένα σύστημα RFID, όπως επίσης θα αποθηκεύει δεδομένα από το νευρωνικό δίκτυο έξω από το σώμα στα οποία θα υπάρχει πρόσβαση αργότερα.
Υπερηχητικές τεχνικές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να στέλνουν και να λαμβάνουν πληροφορίες. Οι ερευνητές πρέπει να συμπεράνουν την απαιτούμενη ισχύ που απαιτείται για την χρήση ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων χωρίς να δημιουργούν τόση θερμότητα που θα μπορούσε στην διαδικασία να βλάψει τον εγκεφαλικό ιστό.
Ένας άλλος τρόπος που οι επιστήμονες προσπαθούν να συνδέσουν τον άνθρωπο με τις μηχανές είναι μέσω της χρήσης ενός καινούργιου ανεπτυγμένου αγώγιμου υλικού που θα μπορούσε να προσκολληθεί στα ηλεκτρόδια εμφυτεύσεων στον εγκέφαλο η στους βηματοδότες.
Αυτή η εφεύρεση από νανοσωματίδια χρυσού είναι ένα ελαστικό πολυμερές που μπορεί να τεντωθεί τέσσερις φορές από το αρχικό του μήκος.

πηγή:http://www.terrapapers.com/