Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Financial Times: ΟΣΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ.!!!

Financial Times: Ολα όσα ΔΕΝ ξέρετε για το ευρωκοινοβούλιο


«Έχοντας εγκρίνει περίπου 400 νόμους τα τελευταία χρόνια, το Ευρωκοινοβούλιο είναι μαγνήτης για τους Λομπίστες, ενώ Πολυεθνικοί Κολοσσοί όπως η Google και το Facebook αγωνιούν για τις επόμενες αποφάσεις σε θέματα κατάχρησης δεσπόζουσας θέσης και προσωπικών δεδομένων» αναφέρουν σε κύριο άρθρο τους οι Financial Times.



Αναλυτικά όλο το άρθρο:
«Μπορεί να μην είναι τόσο αναγνωρίσιμο όσο ο Λευκός Οίκος ή το Κρεμλίνο, αλλά το κτίριο του ευρωκοινοβουλίου εκπροσωπεί πολύ περισσότερους ανθρώπους -σχεδόν 500 εκατ. από 28 χώρες. Η δουλειά του παραμένει σχετικά άγνωστη στο ευρύ κοινό, ενώ οι «αστέρες» παραμένουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Έχοντας εγκρίνει περίπου 400 νόμους τα τελευταία χρόνια, το ευρωκοινοβούλιο είναι μαγνήτης για τους λομπίστες, ενώ πολυεθνικοί κολοσσοί όπως η Google και το Facebook αγωνιούν για τις επόμενες αποφάσεις σε θέματα κατάχρησης δεσπόζουσας θέσης και προσωπικών δεδομένων. Δεν έχει μία αλλά τρεις έδρες, καθώς εκτός από τις Βρυξέλλες, υπάρχουν εγκαταστάσεις και δομές τόσο στο Λουξεμβούργο, όσο και στο Στρασβούργο.
Το ειρωνικό είναι ότι τη στιγμή που η δύναμη του ευρωκοινοβουλίου έχει γιγαντωθεί, η εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων στον θεσμό έχει καταβαραθρωθεί στα επίπεδα του 31% (2013) από 47% (2009). Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το ευρωκοινοβούλιο αναμένεται να εκλέξει και τον επικεφαλής του εκτελεστικού σώματος της Ε.Ε., της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πηγή: newsit.gr
gazzetta.gr