Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

« ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ, ΣΤΩΜΕΝ ΜΕΤΑ ΦΟΒΟΥ ΘΕΟΥ!!! » ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΑΓΙΟ ΤΑΦΟ ΣΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΩΝ ΔΑΚΡΥΩΝ!!!

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ !!!                        
"ΣΤΟ ΘΕΟ ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ"



Όταν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ολοκλήρωσε την ομιλία του κατευθύνθηκε προς το θρόνο του, ο Πάπας Φραγκίσκος αυθόρμητα??? έπιασε το χέρι του Προκαθήμενου της Ορθοδοξίας και το ασπάστηκε θερμά???.Δείτε το  στιγμιότυπο στο 1:40 του βίντεο



Πάπας: «Να βασιλεύσει η ειρήνη» το μήνυμα του στο Τείχος των Δακρύων
O Πάπας Φραγκίσκος στο Τείχος των Δακρύων (ΕΡΑ)

Τους Ιερούς τόπους Μουσουλμάνων και Εβραίων επισκέφθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος, στη διάρκεια της τελευταίας ημέρας της περιοδείας του στη Μέση Ανατολή. Ο Πάπας κάλεσε μουσουλμάνους, χριστιανούς και εβραίους να «εργαστούν μαζί για τη δικαιοσύνη και την ειρήνη» και άφησε σημείωμα στο Τείχος των Δακρύων.

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας που συνοδευόταν από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίο υπενθύμισε ότι οι τρεις θρησκείες επικαλούνται το ίδιο πατριάρχη, τον Αβραάμ, μιλώντας ενώπιον του μεγάλου μουφτή της Ιερουσαλήμ στο τέμενος Αλ-Ακσα.
Η Πλατεία των Τζαμιών, την οποία οι μουσουλμάνοι αποκαλούν «Ευγενές Ιερό» και οι εβραίοι «Όρος του Ναού» είναι ιερός τόπος για το Ισλάμ και τον Ιουδαϊσμό.Στο Τείχος των Δακρύων, ο ποντίφικας άφησε ένα μήνυμα στα διάκενα των λίθων του και παρέμεινε μόνος εκεί για αρκετά λεπτά περισυλλογής.
Σύμφωνα με το ισραηλινό ραδιόφωνο το μήνυμα έγραφε: «Ήρθα εδώ για να προσευχηθώ στο Θεό για να βασιλεύσει η ειρήνη» και το άφησε σε μια ρωγμή ανάμεσα στις πέτρες, όπως έκαναν οι προκάτοχοί του Ιωάννης Παύλος Β' το 2000 και Βενέδικτος ΙΣΤ' το 2009, όπως κατά παράδοση κάνουν οι εβραίοι.

Ο Πάπας επισκέφθηκε επίσης το μνημείο του Ολοκαυτώματος Γιαντ Βασέμ. Αναψε την φλόγα του μνημείου, κατέθεσε στεφάνι με λουλούδια και χαιρέτησε επιζήσαντες

υλικό φωτογραφικό και video  Amen.gr
tovima.gr