Κυριακή 4 Μαΐου 2014

ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ << ΘΑ ΚΑΝΩ ΠΟΛΛΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΠΡΟΤΟΥ ΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΔΕΙΝΑ>>

Σύντομη αναφορά του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου στον Άγιο Εφραίμ της Νέας Μάκρης, τα πολλά θαύματα του και σε προφητεία του για ερχόμενα μεγάλα δεινά

Χθες η Εκκλησία εόρτασε την εύρεση των I. Λειψάνων του Αγίου Εφραίμ του Οσιομάρτυρα της Νέας Μάκρης Αττικής, που τα Ιερά Λείψανά του βρήκε η μακαριστή Γερόντισσα Μακαρία. Ο κ. Νικόλαος Σωτηρόπουλος, το γνησιότερο πνευματικό τέκνο του π. Αυγουστίνου, στις αρχές της δεκαετίας του 1990, σε συνέντευξή του αναφέρθηκε στον άγιο Εφραίμ, τα πολλά θαύματα που κάνει και σε προφητεία για ερχόμενα μεγάλα δεινά. 
Σύντομη αναφορά του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου στον 'Aγιο Εφραίμ της Νέας Μάκρης, τα πολλά θαύματά του και σε προφητεία του για ερχόμενα μεγάλα δεινά 
«Να πω και μια άλλη μαρτυρία; Εκεί στη Νέα Μάκρη της Αττικής είναι το περίφημο προσκύνημα του Aγίου Εφραίμ, του Oσίου Εφραίμ. Εκεί η ηγουμένη που είναι ένα πολύ πνευματικό πρόσωπο άκουσε απο τον 'Aγιο Εφραίμ, τον 'Oσιο Εφραίμ, «θα κάνω πολλά θαύματα», όπως και κάνει πολλά θαύματα, μοιάζει με τον άγιο Ραφαήλ της Μυτιλήνης, «θα κάνω πολλά θαύματα» είπε εμφανισθείς εν οράματι στην ηγουμένη, «θα βοηθήσω πολλούς ανθρώπους προτού έρθουν τα δεινά»,προτού έρθουν μεγάλες συμφορές.
Το άκουσα και αυτό με τα αυτιά μου επανηλλειμένως πολλές φορές απο τη Γερόντισσα του οσίου Εφραίμ της Νέας Μάκρης, που είναι ένα πολύ πνευματικό πρόσωπο. Σ’ αυτήν εμφανίσθηκε ο άγιος, ήταν θαμμένος 500 περίπου χρόνια και υπέδειξε τον τόπο όπου είναι θαμμένος και τον ξέθαψε και συναρμολόγησε τα οστά του. Κάνει πολλά θαύματα ο Όσιος Εφραίμ. Οπωσδήποτε και σύμφωνα με το πνεύμα και το γράμμα της Γραφής, τις προφητείες και των Πατέρων και συγχρόνων πατέρων και χαρισματούχων, εφ’ όσον δεν μετανοούμε, μας περιμένουν συμφορές».
Πηγή :http:niksothropoulos.wordpress.com