Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΣΟΣ ΣΕ ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΕΙΠΕ ΤΡΙΣ "ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ" ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΕΒΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΤΑΝΟΗΣΙΑ ΜΑΣ.

(Παραθέτουμε παρακάτω μικρό απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα από διήγηση του κ. Νικόλαου Σωτηρόπουλου σε εκπομπή του κ. Τσανταρλιώτη, για μια θαυμαστή εμφάνιση του αγίου Ιωάννη του Ρώσου, που εόρτασε η Εκκλησία μας χθες, στον μακαριστό Γέροντα Ιάκωβο Τσαλίκη που συνδεόταν πολύ στενά με τον άγιο Ιωάννη το Ρώσο.)

Νικόλαος Σωτηρόπουλος: Τιμούσε πολύ όπως είπαμε τον 'Αγιο Ιωάννη το Ρώσο. Και μια μέρα είδα τον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο να απουσιάζει απο τη λάρνακα -είναι ολόσωμος στο Προκόπι Ευβοίας μέσα στη λάρκακα, πολύ θαυματουργός- και είδε ο π. Ιάκωβος αδειανή τη λάρνακα, δεν είδε το σκήνωμα του αγίου μέσα στη λάρνακα.
κ. Τσανταρλιώτης: Πριν πολύ καιρό;
Νικόλαος Σωτηρόπουλος: Όχι προ πολλού καιρού. Και απόρησε και έπειτα είδε τον άγιο Ιωάννη τον Ρώσο σαν ζωντανό άνθρωπο ανάμεσα στο πλήθος των ανθρώπων και εστράφη ο 'Αγιος Ιωάννης ο Ρώσος προς τον π. Ιάκωβο -το άκουσα από το στόμα του ιδίου του π. Ιακώβου, 2-3 φορές το άκουσα. Και σ’ εμένα το είπε ιδιαιτέρως και στους πιστούς το είπε, για να δείξει ότι μας περιμένουν δεινά-είδε λοιπόν τον Αγιο Ιωάννη το Ρώσο ανάμεσα στο πλήθος των ανθρώπων και εστράφη ο άγιος προς τον π. ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΟΣ  2Ιάκωβο και του λέει«Ιάκωβε απορείς που δεν με είδες μέσα στη λάρνακα. Δεν ησυχάζω, -λέει- τρέχω συνεχώς ανάμεσα στους ανθρώπους, να βοηθήσω τους ανθρώπους αλλά οι άνθρωποι είναι άπιστοι και ασεβείς και αμετανόητοι. Και απο αυτούς που έρχονται εδώ, ως προσκυνητές στον Ναό μου, -λέει- οι περισσότεροι, οι πλείστοι είναι ασεβείς.-Και όντως εισβάλλουν ασεβώς μέσα στον Ναό. Να βλέπεις με σόρτσς τώρα, άνδρες και γυναίκες, να πηγαίνουν να προσκυνούν το σκήνωμα του Αγίου που αισθάνεσαι δέος, τρόμο. Λοιπόν- Ελάχιστοι -λέει- είναι είναι οι ευσεβείς άνθρωποι. Ιάκωβε -του είπε τρεις φορές- ο κόσμος δεν διορθώνεται και δεν μετανοεί, πρέπει να γίνει πόλεμος, πρέπει να γίνει πόλεμος, πρέπει να γίνει πόλεμος. 
κ. Τσανταρλιώτης: Το ακούσατε;
ΝΙΣ ΒΣ πΝικόλαος Σωτηρόπουλος: Το άκουσα με αυτιά μου και το άκουσα 2, 3 φορές. Μια φορά μου το είπε ιδιαίτερα, «παιδί μου -μου λέει- περιμένουμε δεινά». Το είπε κατόπιν στον κόσμο. Και άλλη μια φορά που επισκέφτηκα το Μοναστήρι το ξανα ΄πε. Το άκουσα 3 φορές με τα αυτιά μου από τον ίδιο τον π. Ιάκωβο.
κ. Τσανταρλιώτης: Επειδή πάνω σ’ αυτό το ζήτημα είχα βάλει μια κασσέτα, μου είχε δώσει μια συνέντευξη ο π. Ιάκωβος και δημιουργήθηκε ένα θέμα απο πολλούς, επειδή ξέρετε είμαστε καλομαθημένοι, δεν θέλουμε να αποχωριστούμε τις ανέσεις και όποιος μιλάει…
Νικόλαος Σωτηρόπουλος: Ποιός θέλει τον πόλεμο; Ποιός θέλει τον πόλεμο; Αλλά αν…
κ. Τσανταρλιώτης: Και δημιουργήθηκε ένα θέμα, ποιός είναι αυτός ο π. Ιάκωβος, επειδή μιλούσε ο π. Ιάκωβος σ’ αυτή την κασσέτα «πρέπει να γίνει πόλεμος», του είχε πει ο άγιος Ιωάννης ο Ρώσος. 
Νικόλαος Σωτηρόπουλος: Ναι, ναι, ναι, ναι…
κ. Τσανταρλιώτης: Στο θέμα δηλαδή, έχουμε και τη δική σας μαρτυρία.
niksothropoulos.wordpress.com
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ Γ΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΔΕΙΝΑ