Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

ΜΕΤΑ 500 ΧΡΟΝΙΑ ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΤΟΥ ΧΡ.ΚΟΛΟΜΒΟΥ!!!!

kolomvos1

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ:

 "Βρέθηκε μετά από 500 χρόνια το ιστορικό πλοίο του Χρ. Κολόμβου!!! – Μιλάμε για μία από τις πιο σημαντικές θαλάσσιες αρχαιολογικές ανακαλύψεις"



Eρευνητές ισχυρίζονται ότι μετά από 500 ολόκληρα χρόνια εντόπισαν στην Καραιβική το ναυάγιο του «Σάντα Μαρία», του πλοίου του Χριστόφορου Κολόμβου.
Σε περιπτωση που επιβεβαιωθεί , μιλάμε για μία από τις πιο σημαντικές θαλάσσιες αρχαιολογικές ανακαλύψεις.
Όπως υποστηρίζει σε δημοσίευμα της η  Bρετανικής εφημερίδα  Independent , όλα τα γεωγραφικά και αρχαιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται πράγματι για το πλοίο του Χριστόφορου Κολόμβου.
Να σημειώσουμε ότι η εφημερίδα επικαλείται δηλώσεις του υπεύθυνου της έρευνας για το ναυάγιο.
kolomvos2
Αναφορές για το ναυάγιο γίνονται και στο προσωπικό ημερολόγιο του Κολόμβου, ενώ το σημείο στο οποίο οι ερευνητές βρήκαν το ναυάγιο ταιριάζει απόλυτα με τις ιστορικές γνώσεις που υπάρχουν, την υποθαλάσσια τοπογραφία και τις πληροφορίες που μέχρι σήμερα υπήρχαν για το «Σάντα Μαρία».
Χρησιμοποιώντας θαλάσσια μαγνητόμετρα, βυθόμετρα αλλά και με τη βοήθεια δυτών, η ομάδα του αρχαιολόγων ερευνά εδώ και πολλά χρόνια την ευρύτερη περιοχή αλλά μόλις πρόσφατα κατάφερε να επικεντρωθεί στο σημείο όπου βρέθηκε το πλοίο.
Τώρα σκοπός τους είναι να ανασύρουν το ναυάγιο το οποίο ελπίζουν ότι θα καταλήξει σε μουσείο της Αϊτής.Το «Σάντα Μαρία» κατασκευάστηκε το δεύτερο μισό του 15ου αιώνα, στην Χώρα των Βάσκων στη βόρεια Ισπανία.
Σε εκείνο το μεγάλο ταξίδι ο Κολόμβος ανακάλυψε τις Μπαχάμες, την Κούβα, την Αϊτή, αλλά και τις ανατολικές ακτές της Κεντρικής Αμερικής.
makeleio.gr