Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Ο ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ!!!!!



H οικογένεια Ρόθτσιλντ έβαλε χέρι στον ορυκτό πλούτο της Ελλάδος

Ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος πούλησε την εταιρεία S&B στον Γαλλικό κολοσσό Imerys για 525 εκατ. ευρώ
Η εταιρεία S&B της οικογένειας Κυριακόπουλου απορροφήθηκε από τη μεγαλύτερη εταιρεία ορυκτών του κόσμου, τον Γαλλικό όμιλο Imerys. Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η οποία αναμένεται να φτάσει τα 525 εκατ. ευρώ, η οικογένεια Κυριακόπουλου παίρνει σε μετρητά 311 εκατομμύρια ευρώ και μετοχές της γαλλικής εταιρείας αξίας 214 εκατομμυρίων ευρώ, που σημαίνει πως θα έχει ποσοστό 4,5% στην γαλλική εταιρεία, ενώ ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος θα κατέχει θέση μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Imerys.

Μιλώντας στην «Καθημερινή», ο κ. Κυριακόπουλος εμφανίστηκε καθησυχαστικός για το μέλλον των Ελλήνων εργαζομένων, ενώ τόνισε ότι οι δραστηριότητες στην Ελλάδα θα συνεχισθούν κανονικά, διευκρινίζοντας ότι η απορρόφηση δεν αφορά τον κλάδο με τους βωξίτες.
Ο Γαλλικός κολοσσός στον κλάδο των ορυκτών ανακοίνωσε τη συμφωνία αργά χθες το απόγευμα στη γαλλική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, αφού η μετοχή ανήκει στους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης που συνθέτουν τον δείκτη Cac 40. Η κεφαλαιοποίηση της Imerys στο γαλλικό χρηματιστήριο είναι περίπου 4 δισ. ευρώ.
Η S&B σε αριθμούς
Στην Ελλάδα έχει περίπου 600 εργαζόμενους
Λειτουργούν στη χώρα μας 11 ορυχεία, 6 εργοστάσια και 2 κέντρα διανομής
Κάνει πωλήσεις σε 34 χώρες σε όλο τον κόσμο
Ποια είναι η Imerys

Η Imerys ιδρύθηκε το 1880 και για πολλά χρόνια ήταν γνωστή ως Imetal. Η εταιρεία συστάθηκε από την οικογένεια Ρόθτσιλντ, συνδυάζοντας μερικές από τις πολλές θυγατρικές τους στα μέταλλα και τις βιομηχανίες εξόρυξης. Αρχική δραστηριότητα του ομίλου ήταν η εξόρυξη και μετατροπή του νικελίου. Η αρχική του ονομασία ήταν Société Penarroya-Le Nickel (SLN). Στη δεκαετία του 1970, ο όμιλος επέκτεινε τις δραστηριότητές του.
Από το 1990 και μετά, η Imetal εστίασε την ανάπτυξή της σε βιομηχανικά ορυκτά, μέσω και της εξαγοράς επιχειρήσεων. Αργότερα αναπτύχθηκε μέσω εξαγορών στους κλάδους πυρίμαχων υλικών, αργίλους, κεραμικά σώματα και τεχνικά κεραμικά. Η Imetal μετονομάζεται σε Imerys στις 22 Σεπτεμβρίου 1999.
Ο Γαλλικός όμιλος έχει παρουσία σε περισσότερες από 50 χώρες με περισσότερες από 250 βιομηχανικές τοποθεσίες. Παράλληλα λειτουργεί πάνω από 120 ορυχεία και εξάγει 30 διαφορετικά ορυκτά ή οικογένειες των ορυκτών. Η εταιρεία πέτυχε πωλήσεις ύψους σχεδόν 3,9 δισ. ευρώ το 2012.
Χρησιμοποιώντας τα ορυκτά που εξορύσσει η Imerys προσφέρει λύσεις για χρήση από βιομηχανικούς πελάτες για τα προϊόντα τους ή τη μέθοδο παραγωγής. Τα ορυκτά έχουν πολλές εφαρμογές στην καθημερινή ζωή, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής, προϊόντα υγιεινής, χαρτί, χρώματα, πλαστικά, κεραμικά, τηλεπικοινωνίες και διήθηση ποτών. Με έδρα στο Παρίσι, απασχολεί πάνω από 16.000 ανθρώπου

ΠΗΓΗ iefimerida.gr katohika.gr