Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΓΙΑ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ!

Μόνο έτσι εξηγείται η «απόβαση» Ρώσων στο πλοίο Barbaros με τον γαμπρό του Ερντογάν!

Ταυτόχρονα ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας είπε ότι βρεθεί η πλατφόρμα εξόρυξης…Μήπως είναι ρωσική; H κεντρική φωτογραφία του άρθρου είναι αποκαλυπτική. Οι δύο άνδρες «δείχνουν» το Barbaros υπονοώντας ότι θα πιάσει σύντομα «δουλειά».

Το πρωί το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ σας αποκάλυψε τις πρώτες δηλώσεις του γαμπρού του Ερντογάν ο οποίος είναι και Υπουργός Ενέργειας. Είπε ότι οι γεωτρήσεις σε Μεσόγειο- Μαύρη Θάλασσα ξεκινούν μέσα στο 2017!

Αυτό σημαίνει πως Μόσχα-Αγκυρα έχουν μια βαθύτατη συμμαχία, επιβεβαιώνει πλήρως το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ για τα δύο μπλοκ που έχουν δημιουργηθεί, δηλαδή Ρωσία-Τουρκία-Ιράν-Κατάρ και ΗΠΑ-Αίγυπτος-Ελλάδα-Σ.Αραβία και εξηγεί τις χτεσινές δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Αμυνας, Π.Καμμένου.

Πρώτος στόχος η πυρπόληση του East-Med και ο αγωγός South Pars.

Ξημερώνει ένας μεγάλος πόλεμος στην ευρύτερη περιοχή…

Ο Tούρκος Υπουργός Ενέργειας B. ALBAYRAK συμμετείχε σε δείπνο , όπως συνηθίζεται ενόψει του ραμαζανιού με το προσωπικό του ερευνητικού πλοίου BARBAROS, με πολλούς «φίλους» όμως από τον Βορρά.

Πληροφορίες φέρουν τους άνδρες με «μπλε μπλουζάκια» που φαίνονται στις φωτογραφίες να είναι Ρώσοι ειδικοί επί των γεωτρήσεων όπως αναφέρει και το militaire.gr.

Εάν συμβαίνει αυτό τότε Ερντογάν και Πούτιν φέρονται να έχουν συμφωνήσει για να προχωρήσουν σε γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ, την στιγμή που σημαντικά ελληνοκυπριακά θαλάσσια οικόπεδα έχουν δοθεί για τον ίδιο λόγο σε αμερικανικές και γαλλικές εταιρείες.

Τον Τούρκο υπουργό συνόδευε ο «ψευδουπουργός» ενέργειας των κατεχομένων Sunat Atun μαζί με άλλους αξιωματούχους .

Ο ALBAYRAK μετακινήθηκε στο πλοίο πραγματοποιήθηκε με ελικόπτερο AS532 COUGAR των Τουρκικών κατοχικών δυνάμεων .

Το σκηνικό ενόψει καλοκαιριού στην Κύπρο έχει επιβαρυνθεί επικίνδυνα και μόνο τυχαία δεν είναι η παρουσία 400 Ισραηλινών κομάντος στο νησί.

Από ότι «διαγράφεται» οι Ισραηλινοί ενδεχομένως να ήταν ενήμεροι για αυτά τα σχέδια από τις μυστικές υπηρεσίες τους για αυτό και «αποβιβάστηκαν» τώρα για ασκήσεις στην Κύπρο.

Εάν οι Τούρκοι προβούν σε γεώτρηση εντός της κυπριακής ΑΟΖ ο ελληνισμός θα βρεθεί σε πολύ μεγάλο κίνδυνο ενός ελληνο-τουρκικού πολέμου.

Υπενθυμίζουμε ότι στο πρωινό μας άρθρο σας είχαμε ενημερώσει για τις δηλώσεις του Αντιπροέδρου των Η.Π.Α.

Ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάϊκ Πενς σε δήλωση-παρέμβαση για το Κυπριακό και τις τουρκικές προκλήσεις τόνισε ότι «ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης».

Η δήλωση αυτή έρχεται λίγες ώρες αφού έγινε γνωστό ότι ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, γαμπρός του Ταγίπ Ερντογάν, πραγματοποιεί αιφνιδιαστική επίσκεψη στα κατεχόμενα και μάλιστα επιβιβάστηκε στο τουρκικό σεισμογραφικό πλοίο «Μπαρμπαρός», που βρίσκεται στα ανοικτά της Κύπρου.

Ο Τούρκος υπουργός μετέβη χθες αιφνιδίως στα κατεχόμενα με ιδιωτικό αεροσκάφος και στη συνέχεια με ελικόπτερο πήγε στο «Μπαρμπαρός» μαζί με τον υφυπουργό ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ και τον λεγόμενο «υπουργό οικονομικών και ενέργειας» του ψευδοκράτους Σουνάτ Ατούν.

Ο Αλμπαϊρλακ συνέφαγε με το πλήρωμα του «Μπαρμπαρός» το πρώτο γεύμα μετά τη νηστεία του Ραμαζανιού.

Ο Αλμπαϊρλακ ήρθε στο παράνομο αεροδρόμιο στην κατεχόμενη Τύμπου με ιδιωτικό αεροπλάνο και από εκεί με στρατιωτικό ελικόπτερο μετέβη στο τουρκικό σεισμογραφικό πλοίο, χωρίς να δίδει ακριβή θέση πού βρίσκεται το σκάφος.

Προσθέτει ότι δεν είναι γνωστό πόσο θα παραμείνει ο κ. Αλμπαϊράκ στο πλοίο και πότε θα αναχωρήσει από τα κατεχόμενα.

Εντός του 2017 σχεδιάζει να κάνει τη πρώτη της γεώτρηση στη Μεσόγειο ή τη Μαύρη Θάλασσα η Τουρκία, τόνισε από το «Μπαρμπαρός» ο υπουργός ενέργειας και γαμπρός του Ταγίπ Ερντογάν Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

Ο Αλμπαϊράκ εξέφρασε την ελπίδα η Τουρκία να αποκτήσει εντός του 2017 το δικό της σκάφος για να κάνει γεωτρήσεις στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα.

Κατά την εκτίμηση του Τούρκου υπουργού ενέργειας η πρώτη γεώτρηση θα γίνει μεταξύ Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου.

Όπως είπε έχουν γίνει ήδη μελέτες και έχουν επιλεγεί τρεις με τέσσερις περιοχές για γεώτρηση ενώ υπάρχουν ακόμα κάποιες άλλες περιοχές για να γίνουν έρευνες από το «Μπαρμπαρός».

Σημείωσε πως «θα εργαστούμε όχι αναζητώντας περιπέτειες αλλά επιστημονικά.

Εδώ αυτό το πλοίο (Μπαρμπαρός) θα κάνει δισδιάστατες και τρισδιάστατες έρευνες και τα δεδομένα θα αναλυθούν, οι ειδικοί θα αναλύσουν τα πιο σωστά σημεία και μετά θα γίνουν γεωτρήσεις για να βρεθεί πετρέλαιο ή το φυσικό αέριο».

Κατά τον Αλμπαϊράκ ο σχεδιασμός της Τουρκίας έχει βάθος 5 έως 10 χρόνια.

Για τις έρευνες που κάνει το «Μπαρμπαρός» στη περιοχή της Κύπρου, ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ είπε ότι έχουν ολοκληρωθεί τα δύο τρίτα τρισδιάστατων ερευνών , σε μια περιοχή 1695 τετραγωνικών μέτρων στην Αμμόχωστο οι οποίες θα ολοκληρωθούν στα τέλη Ιουνίου αν και ο προγραμματισμός προέβλεπε να τελειώσουν στις 10 Ιουλίου.

Στη συνέχεια θα γίνουν τρισδιάστατες έρευνες στη Κεντρική Μεσόγειο.

Οσο αφορά την συνάντηση Αναστασιάδη-Πενς, στη διάρκειας 45 λεπτών με τον Ν.Αναστασιάδη στο Λευκό Οίκο συνάντηση συζητήθηκε κατά κύριο λόγο το Κυπριακό, και τα προβλήματα που υπάρχουν στις συνομιλίες για τα οποία ο κ. Πενς ήταν ενήμερος.

Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε πως ανέπτυξε «σε βάθος τα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας και την ανάγκη όπως υπάρξει παρέμβαση από όσους έχουν να ωφεληθούν από τη λύση του Κυπριακού».

«Αυτό που με ικανοποιεί» σημείωσε «είναι το αίσθημα, αλλά και οι δηλώσεις του Αντιπροέδρου ότι αυτό που ενδιαφέρει τις ΗΠΑ είναι η λύση του Κυπριακού που θα γίνεται αποδεκτή βεβαίως από το σύνολο του λαού και που θα βασίζεται σε αρχές όπως αυτές εκφράζονται μέσα από το ευρωπαϊκό κεκτημένο, δεδομένου ότι η Κύπρος είναι μέλος της ΕΕ».

Κατά τον Κύπριο Πρόεδρο είναι σημαντικά θετικό το στοιχείο πως υπήρξε προθυμία του κ. Πενς «να ανταποκριθεί σε κάθε παρέμβαση, σε κάθε ανάγκη που μπορεί να δημιουργηθεί και κατά τη διάρκεια είτε του διαλόγου, είτε γενικότερα των πολιτικών που ασκεί η Κυπριακή Δημοκρατία καθώς είναι έτοιμος να δεχθεί την προσωπική μου επαφή, προκειμένου να συμβάλει έτσι ώστε να είναι πιο αποτελεσματική η παρέμβαση των ΗΠΑ».

Ο κ. Αναστασιάδης, ο οποίος διατηρούσε στενή φιλική σχέση με τον τέως Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με μέλος της κυπριακής αντιπροσωπείας που μετείχε στη συνάντηση, ο κ. Πενς ήταν επίσης το ίδιο θερμός με το προκάτοχο του.

Στη συνάντηση τέθηκαν και τα θέματα των διμερών σχέσεων αλλά και η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου στη Μέση Ανατολή και τον Αραβικό κόλπο. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αυτό που τον ικανοποιεί «είναι η εκτίμηση από τις ΗΠΑ του ρόλου που διαδραματίζει η Κύπρος ως αποτέλεσμα των αρίστων σχέσεων που διατηρεί με το σύνολο των γειτονικών κρατών».

Ο Λευκός Οίκος με ανακοίνωση του εκπροσώπου του ανέφερε πως «ο Αντιπρόεδρος υπογράμμισε την υποστήριξη των ΗΠΑ για την έναρξη των υπό τη διευκόλυνση των Ηνωμένων Εθνών συνομιλιών της Γενεύης και εξέφρασε την ελπίδα όπως οι ηγέτες των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων συμφωνήσουν σε μία διευθέτηση η οποία θα επανενώνει την Κύπρο σε διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, προς όφελος όλων των Κυπρίων».

Ο κ. Πενς εξέφρασε ευγνωμοσύνη προς την Κυπριακή Δημοκρατία για τις συνεισφορές της προς τον Παγκόσμιο Συνασπισμό για την Αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους και τη δέσμευσή της να υποστηρίξει την ειρηνευτική διαδικασία του Μεσανατολικού!

Χθες ο Μάϊκ Πενς είχε τα γενέθλια και την επέτειο του γάμου του και ανέφερε στον κ. Αναστασιάδη ότι πριν 10 χρόνια είχε επισκεφθεί τη Κύπρο. Προσκλήθηκε από τον κ. Αναστασιάδη να επισκεφθεί και πάλι το νησί, αυτή τη φορά ως Αντιπρόεδρος.