Τρίτη 10 Μαΐου 2016

ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΥΚΟΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΜΙΚΡΟΕΝΟΧΛΗΣΕΩΝ!!! (ΒΑΖΕΙ ΕΝΑ ΜΑΝΤΑΛΑΚΙ ΣΤΟ ΑΥΤΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΕΙ ΓΙΑ 1 ΛΕΠΤΟ!)


Δεν είμαι σαν αυτούς που τρέχουν στο γιατρό κάθε λίγο και λιγάκι όταν νιώσουν λίγο πόνο ή ενόχληση. Έτσι και αλλιώς όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα. Αντιθέτως, μου αρέσει να έχω λίγο περισσότερο έλεγχο πάνω στον εαυτό μου, όπως αυτές εδώ οι τεχνικές που μπορούν να ανακουφίσουν από τον πόνο χωρίς καν να σηκωθώ από την καρέκλα μου.
Βέβαια όταν πρωτοείδα αυτές τις μεθόδους για ανακούφιση πόνου χρησιμοποιώντας τα αυτιά μου, σίγουρα ήμουν δύσπιστος, αλλά και περίεργος.

Η πιστοποιημένη ρεφλεξολόγος Helen Chin Lui γράφει, «Κάθε αυτί «περιέχει» ένα ολοκληρωμένο χάρτη του σώματος, γεμάτο με νευρικές απολήξεις και πολλαπλές υποδοχές για το κεντρικό νευρικό σύστημα.»

Κάτι τόσο απλό όπως να βάζεις ένα μανταλάκι στο αυτί? Ακούγεται τρελό, αλλά αξίζει την προσπάθεια.Ενώ αυτή η μέθοδος δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται αντί ιατρικών συμβουλών, θα της δώσω μια ευκαιρία – είτε με μανταλάκι ή απλά με τα δάχτυλά μου.

Πώς σας φαίνεται αυτή η ιδέα της ρεφλεξολογίας αυτιού?
Καθένα από αυτά τα 6 σημεία πάνω στο αυτί συνδέεται με πόνο σε ένα συγκεκριμένο σημείο του σώματος. Ασκώντας πίεση σε κάθε σημείο, μπορείτε να ανακουφιστείτε από τους αντίστοιχους πόνους.



Αρχικά βρείτε ποιο κομμάτι του σώματος σας προκαλεί ενοχλήσεις.



Το πιο πάνω κομμάτι του αυτιού συνδέεται με την πλάτη και τους ώμους. Βάζοντας ένα μανταλάκι για περίπου ένα λεπτό θα βοηθήσει στην απελευθέρωση μαζεμένης έντασης. Επαναλάβετε αρκετές φορές σε μια μέρα για να μειώσετε τους πόνους στη πλάτη και στους ώμους.



Το ακριβώς επόμενο σημείο προς τα κάτω συνδέεται με τα όργανα του σώματος. Προφανώς, άμα έχετε έντονο εσωτερικό πόνο, θα πρέπει να δείτε ένα γιατρό. Αλλά για μικροενοχλήσεις , χρησιμοποιείστε ένα μανταλάκι ή τα δάχτυλά σας στο σημείο. Θα σας δώσει την ανακούφιση που ψάχνετε.



Το μεσαίο-πάνω κομμάτι του αυτιού συνδέεται πιο πολύ με πόνους στις αρθρώσεις. Πιέζοντάς το με ένα μανταλάκι ή με τα δάχτυλά σας, μπορεί να προσφέρει αρκετή ανακούφιση.

Χρόνια προβλήματα βέβαια συνιστούν μια βόλτα μέχρι το γιατρό, αν και γιατί όχι να χρησιμοποιήσετε την μέθοδο αυτή πρώτα?


Το μεσαίο-κάτω κομμάτι του αυτιού συνδέεται με τα ιγμόρεια και το λαιμό. Όταν ψάχνετε ανακούφιση από τον πονόλαιμο ή κάποιου είδους λοίμωξη της περιοχής, πιέζοντας αυτό το σημείο μπορεί να σας προσφέρει μεγάλη ανακούφιση.


Ακριβώς πάνω από τον λοβό του αυτιού είναι ένα σημείο που συνδέεται με την πέψη. Ασκώντας πίεση πάνω του μπορεί να ανακουφίσει από πεπτικές διαταραχές και στομαχικά προβλήματα. Και άμα έχετε συχνά τέτοιου είδους προβλήματα, μπορείτε να χρησιμοποιείτε αυτή τη μέθοδο εκ των προτέρων προληπτικά.


Ο λωβός του αυτιού – είναι ένα σημείο που συνδέεται άμεσα με 2 από τα πιο σημαντικά μέρη του σώματος: τη καρδιά και το κεφάλι. Ασκώντας πίεση σε αυτό το σημείο μπορεί να βοηθήσει στην βελτίωση της υγείας της καρδιάς και να ανακουφίσει από ανεπιθύμητη πίεση στο κεφάλι. Αυτή η μέθοδος μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική με πονοκεφάλους.
Η ρεφλεξολογία του αυτιού είναι τόσο εύκολη και μπορεί πραγματικά να αλλάξει την καθημερινότητά σας.
Θα την δοκιμάσετε?
xorisorianews.gr
via