Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

ΤΑ ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ

 Το σπάνιο φαινόμενο των τεσσάρων «διαδοχικών» ολικών σεληνιακών εκλείψεων.

Χαρακτηριστικό των ολικών σεληνιακών εκλείψεων που συμβαίνουν Άνοιξη ή Φθινόπωρο είναι ότι η τροχιά της Σελήνης στον ουρανό βρίσκεται πιο κοντά στον ορίζοντα από άλλες εποχές. Οταν λοιπόν η Γη μπει ανάμεσα στον Ήλιο και στη Σελήνη σκιάζοντας τη δεύτερη με τη γήινη σκιά, τα ίδια παχιά στρώματα της ατμόσφαιρας που βάφουν τον δύοντα ή τον ανατέλλοντα Ήλιο κόκκινο βάφουν τώρα και τη «σκιασμένη Σελήνη» στο χρώμα του αίματος.
Πρόκειται για τη συνεχόμενη εμφάνιση τεσσάρων «διαδοχικών» ολικών σεληνιακών εκλείψεων, υπό την έννοια ότι μεταξύ δύο «διαδοχικών» μεσολαβούν 6 πανσέληνοι και καμιά μερική έκλειψη Σελήνης.Το αστρολογικό φαινόμενο  παρατηρείται μία φορά κάθε 500 χρόνια.  Το φεγγάρι θα πάρει το χρώμα του αίματος, καθώς ευθυγραμμίζεται με τη Γη και τον ήλιο. Αυτό το Ματωμένο Φεγγάρι είναι μόνο το πρώτο σε μια σειρά από τέσσερις διαδοχικές ολικές εκλείψεις.
Μέσα σε ενάμισι χρόνο, η Βόρεια Αμερική θα είναι σε θέση να δει το φαινόμενο συνολικά τέσσερις φορές. Το φεγγάρι παίρνει αυτό το χρώμα κατά τη διάρκεια της έκλειψης καθώς περνά μέσα από τη γήινη σκιά, η οποία είναι το χρώμα του ηλιοβασιλέματος στην έρημο .
Τα τέσσερα ματωμένα φεγγάρια θα συμβούν σε διαστήματα περίπου έξι μηνών, στις ακόλουθες ημερομηνίες: 15 Απριλίου 2014, 8 Οκτώβρη 2014, 4 Απρίλη 2015 και 28 Σεπτεμβρίου 2015. Με αυτή τη συχνότητα, μπορεί κάποιος να θεωρήσει ότι είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο. Υπάρχουν περίπου δύο σεληνιακές εκλείψεις ανά έτος , λέει η NASA. Κάποιες από αυτές είναι τόσο λεπτές που περνούν σε μεγάλο βαθμό απαρατήρητες.
 Δεν πρόκειται να είναι ορατή από τη Μεσόγειο και το Ισραήλ... Η δεύτερη, της 8ης Οκτωβρίου 2014, θα είναι ένα υπερφεγγάρι (super-moon, θα έχουμε δηλαδή πανσέληνο οταν η Σελήνη βρίσκεται κοντά στο περίγειο της τροχιάς της) που θα φανεί ολόγιομο πάνω από την Ιερουσαλήμ τη νύχτα ακριβώς που οι Εβραίοι βγαίνουν στην έρημο και γιορτάζουν τα Σκηνοπήγια παραμένοντας κάτω από σκηνές. Και εκεί που όλοι τους θα υψώνουν το βλέμμα στον έναστρο ουρανό, το κόκκινο υπερφεγγάρι θα σκοτεινιάσει ξαφνικά, θαρρείς έτοιμο να στάξει αίμα.
Συνεχόμενα λοιπόν τέσσερα κόκκινα φεγγάρια θα έχουμε το 2014-2015, καθώς και το 2032-2033, το 2043-2044 κ.λπ, καθώς τα είχαμε και το 2003-2004. Η μεγάλη διαφορά όμως αυτών των τετράδων κόκκινων φεγγαριών με το τώρα είναι ότι το 2013-2014 θα έχουμε τα φεγγάρια να ταυτίζονται με εβραϊκές γιορτές, ενώ τα άλλα δεν είχαν παρόμοια σύμπτωση.
Είχαμε παρόμοια ταύτιση το 1967-1968. Στον αιώνα μας η μοναδική ταύτιση συμβαίνει το 2014-
Οι σεληνιακές εκλείψεις συμβαίνουν σε τυχαία χρονικά διαστήματα, λέει η NASA. Το να συμβούν τέσσερις σκιώδεις εκλείψεις στη σειρά είναι ένα σπάνιο σεληνιακό φαινόμενο. Οι αστρονόμοι το ονομάζουν τετράδα, δανειζόμενοι έναν όρο από το πόκερ. «Το πιο μοναδικό πράγμα για την τετράδα του 2014-2015 είναι ότι όλες οι εκλείψεις θα είναι ορατές σε όλες τις ΗΠΑ ή σε κάποια μέρη τους» δήλωσε ο ειδικός της NASA Fred Espenak. Στον 21ο αιώνα, θα υπάρξουν πολλές τετράδες, αλλά μερικούς αιώνες πριν συνέβαινε ακριβώς το αντίθετο φαινόμενο. Πριν από την αυγή του 20ου αιώνα, υπήρξε μια περίοδος 300 ετών, όπου δεν συνέβη καμία.  Η έκλειψη θα γίνει αργά το βράδυ από τη Δευτέρα προς την Τρίτη. Οι κάτοικοι της Βόρειας και Νότιας Αμερικής θα μπορέσουν να δουν ολόκληρη την έκλειψη. Στην Ευρώπη και την Αφρική, το φαινόμενο δεν θα είναι ιδιαίτερα ορατό.Η αυλαία θα ανοίξει στις 2 π.μ., όταν το φεγγάρι αρχίσει να διολισθαίνει στη γήινη σκιά.Θα μετατραπεί σε ματωμένο φεγγάρι περίπου μία ώρα αργότερα και θα παραμείνει έτσι για πάνω από μια ώρα, λέει η NASA.
Το ματωμένο φεγγάρι έρχεται ακριβώς την εποχή της εβραϊκής γιορτής του Πάσχα, η οποία τιμά την έξοδος των αρχαίων Ισραηλιτών από τη σκλαβιά στην Αίγυπτο. Σύμφωνα με τη Βίβλο, ο Θεός έριξε 10 πληγές επάνω στους Αιγυπτίους, με την τελευταία να είναι ο θάνατος των πρωτότοκων. Οι Ισραηλίτες έβαψαν με αίμα αρνιού τις πόρτες τους, έτσι ώστε αυτή η πανούκλα να προσπεράσει τα σπίτια τους.
Η Δευτέρα Παρουσία και οι προφητείες
Σύμφωνα με την αρχαία εβραϊκή παράδοση και το Ταλμούδ, η σεληνιακή έκλειψη είναι προάγγελος κακών για το Ισραήλ. Αν η έκλειψη είναι κόκκινη τότε είναι σημάδι επερχόμενου πολέμου.
Οι περισσότεροι ερευνητές βιβλικοί, Χριστιανοί και  Εβραίοι πιστεύουν ότι κάτι σημαντικό πρόκειται να συμβεί αυτά τα χρόνια, στο οποίο θα εμπλακεί το Ισραήλ αλλά και ο υπόλοιπος κόσμος. Είναι δύσκολο να θεωρηθεί απλή σύμπτωση ότι και τα τέσσερα κόκκινα φεγγάρια του 2014-15 συμβαίνουν σε θρησκευτικές εορτές του Ισραήλ, μαζί με δύο εκλείψεις του ήλιου επίσης σε επίσημες εβραϊκές ημέρες του 2015.

Ένα “κόκκινο φεγγάρι” θα συμβεί την 14η ημέρα του Nisan (πρώτος μήνας των Εβραίων) το 2014 όταν θα εορτασθεί το εβραϊκό Πάσχα.
Την 15η μέρα του έβδομου μήνα (Tishri) που ξεκινά η γιορτή της Σκηνοπηγίας υπάρχει άλλο ένα “κόκκινο φεγγάρι”. Το ίδιο συμβαίνει και το 2015.

Υπάρχουν αντικειμενικές ενδείξεις ότι “η καταιγίδα” έρχεται. Άλλωστε το τέλος της μονοπολικής παγκοσμιοποίησης έσπασε όταν το 2008 η Ρωσία επιτέθηκε στην Γεωργία, σύμμαχο των ΗΠΑ και το καλοκαίρι που πέρασε Ρωσία και Κίνα δεν επέτρεψαν πάλι στις ΗΠΑ να βομβαρδίσουν τη Συρία.

Το ματωμένο φεγγάρι θεωρείται από κάποιους Χριστιανούς ως σημάδι της Δευτέρας Παρουσίας. Στην Παλαιά Διαθήκη, ο προφήτης Ιωήλ γράφει: «Ο ήλιος θα μεταστραφεί σε σκοτάδι και το φεγγάρι σε αίμα, πριν έρθει η μέρα του Κυρίου, η μεγάλη και περιφανής».
Οι τελευταίες τρεις «Τετράδες» συνέπεσαν με ιστορικά γεγονότα τεράστιας σημασίας. Το 1493, ήταν ο διωγμός των Εβραίων από την Ιερά Εξέταση της Ισπανίας, που άλλαξε εξ’ ολοκλήρου την πληθυσμιακή κατανομή της Ευρώπης. Η επόμενη Τετράδα πραγματοποιήθηκε το 1949, ταυτόχρονα με την ίδρυση της κράτους του Ισραήλ. Η τελευταία παρατηρήθηκε πολύ πιο σύντομα απ’ ότι ανέμεναν οι επιστήμονες, το 1967, την ίδια περίοδο με τον αραβο-ισραηλινό πόλεμο των Έξι Ημερών.
*Ο πάστορας και συγγραφέας του βιβλίου, «Four Blood Moons: Something is About to Change», Τζον Χαγκί, υποστηρίζει ότι η τετράδα έχει σημάδια της Δευτέρας Παρουσίας: «Είναι μία σειρά προφητικών γεγονότων, που λέει η Βίβλος ότι θα γίνουν, αλλά δεν δίνει ακριβή σειρά και χρονολογία. Λέει μόνο ότι όταν δούμε τα συγκεκριμένα σημάδια, όπως τα τέσσερα ματωμένα φεγγάρια, το τέλος του κόσμου πλησιάζει».
*Το 2008  ο  υποστηρικτής της «επιστροφής της Χριστιανοσύνης στις βιβλικές  ρίζες της»,  αιδεσιμότατος κ. Μπιλτζ εμπνεύστηκε από τη συχνή αναφορά εβραϊκών προφητειών σε εκλείψεις της Σελήνης. Ο ιστορικός λόγος που συνέβαινε αυτό ήταν ότι, ενώ όλοι οι άλλοι λαοί είχαν για γρουσουζιά τις εκλείψεις του Ηλίου, οι Εβραίοι φοβούνταν τις εκλείψεις της Σελήνης. Οπως και να 'χε, όμως, ο Μπιλτζ άρχισε να εξετάζει επισταμένως τους καταλόγους των εκλείψεων που είχε αναρτήσει η NASΑ στο Διαδίκτυο.
Αντιπαρέβαλε την εμφάνισή του με τις ημερομηνίες του Πάσχα και της Εορτής των Σκηνοπηγίων της εβραϊκής θρησκείας. Διαπίστωσε ότι καθ' όλα τα μετά Χριστόν έτη η σύμπτωση εμφάνισης «τετράδας» στις εορτές του Πάσχα και των Σκηνοπηγίων συνέβη μόνο οκτώ φορές. Επειτα έψαξε να βρει τι είχε συμβεί εκείνες τις οκτώ φορές και... ένιωσε ότι «φωτίστηκε»: το 162 μ.Χ. η έναρξη «τετράδας» συνέπεσε με την κορύφωση του διωγμού των χριστιανών από τον Ρωμαίο Αυτοκράτορα Μάρκο Αυρήλιο. Το 795 μ.Χ. ήταν η χρονιά που στέφθηκε Πάπας ο Λέων ΙΙΙ - ο πρώτος Πάπας που έστεψε «Άγιο Αυτοκράτορα» της Δυτικής Ευρώπης στο πρόσωπο του Καρλομάγνου. Το 842 μ.Χ. η «τετράδα» σήμανε τη λήξη της Εικονομαχίας στο Βυζάντιο και την έναρξη των αντισημιτικών διωγμών στη Δ. Ευρώπη. Το 860 μ.Χ. σήμανε την αρχή της επιδρομής των Ρώσων στην Κωνσταντινούπολη, που κατέληξε στην καταστροφή του στόλου τους και στον εκχριστιανισμό τους. Το 1493 μ.Χ. συνέπεσε με τον διωγμό των Εβραίων από την Ισπανία και την ανακάλυψη της Αμερικής από τον Κολόμβο. Το 1949 σημαδεύτηκε από τον πρώτο Αραβοϊσραηλινό πόλεμο, συνεπεία της ίδρυσης του ισραηλινού κράτους στην Παλαιστίνη. Το 1967 ο αιδεσιμότατος Μπιλτζ σημείωσε τον «Πόλεμο των Εξι Ημερών», οπότε οι Εβραίοι κατέκτησαν το σύνολο της Ιερουσαλήμ. Η επόμενη και έσχατη «τετράδα» είναι αυτή που αρχίζει με την ολική έκλειψη της 15ης Απριλίου 2014 και συνεχίζεται με τις ολικές εκλείψεις της 8ης Οκτωβρίου 2014, της 4ης Απριλίου 2015 και της 28ης Σεπτεμβρίου 2015. Τι το σημαδιακό να φέρνει άραγε;    
Η λατρεία της σελήνης είναι διαδεδομένη σε πολλές θρησκείες, όπου τo κυκλικό σχήμα της συνδέεται συχνά με τους ρυθμούς της ζωής. Αυτή η συμβολική αντίληψη καταγράφηκε στους αρχαίους αιγυπτιακούς πολιτισμούς, μεταξύ άλλων, και οι μηνιαίοι κύκλοι του χρησιμοποιήθηκαν από τους ειδωλολάτρες για να ενισχυθεί η μαγεία. Στο Ισλάμ το φεγγάρι θεωρείται ότι είναι ένα από τα δύο σημάδια του Αλλάχ, μαζί με τον ήλιο. Μια έκλειψη θεωρείται υπενθύμιση της «Ημέρας της Κρίσεως» και ως εκ τούτου είναι αφιερωμένη στην προσευχή και στον Αλλάχ.
tovima.gr