Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΗΝ ΠΟΙΟ ΠΑΛΙΑ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ (φωτό)




Σπουδαίο εύρημα χαρακτηρίζουν οι επιστήμονες την πρώτη τοιχογραφία του Θεανθρώπου 


Η εικόνα του έχει «αναπαραχθεί» αμέτρητες φορές μέσα στο πέρασμα των αιώνων σε Ναούς, εκκλησίες και λατρευτικούς χώρους. Μια ομάδα Ισπανών αρχαιολόγων όμως πιστεύει πως βρήκε μια από τις πρώτες εικόνες του Ιησού όπως την φιλοτέχνησαν σύγχρονοι του πριν από χιλιάδες χρόνια.
Σε ένα μυστηριώδες υπόγειο δωμάτιο που χρονολογείται ανάμεσα στον 6ο και 7ο αιώνα Μ.Χ, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μια ζωγραφιά όπου «απαθανατίζει» έναν νεαρό άνδρα με κατσαρά μαλλιά να έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά και να δίνει την «Ευλογία» του σε κόπτες χριστιανούς.
ιησους
Οι επιστήμονες από την Καταλονία ανακάλυψαν το σπουδαίο όπως χαρακτηρίζουν εύρημα σε έναν αρχαίο Ναό στην Αίγυπτο που είχε κατασκευαστεί προς τιμήν του Θεού Σέραπις, της ελληνιστικής εκδοχής του Όσιρη.
Οι εκτιμήσεις των ερευνητών είναι πως ο συγκεκριμένος χώρος ήταν η τελευταία κατοικία ενός συγγραφέα και ιερέων που έζησαν την περίοδο των Κοπτών, των πρώτων Χριστιανών.
Οι Ισπανοί αρχαιολόγοι πιστεύουν πως η συγκεκριμένη μορφή δεν είναι άλλος από τον Ιησού και τώρα έχουν ξεκινήσει να μεταφράζουν τα όσα είναι γραμμένα στον τοίχο και γύρω από την απεικόνιση ώστε να μπορέσουν να αναγνωρίσουν την ταυτότητα του μυστηριώδους προσώπου.
οσιρισ
Το 2011, οι αρχαιολόγοι που εργάζονται κοντά στη θάλασσα της Γαλιλαίας ανακάλυψαν ένα βιβλιαράκι 2000 ετών, το οποίο περιείχε αυτό που θεωρούσαν τότε μία από τις πρώτες απεικονίσεις του Ιησού. Το μικρό βιβλίο έφερε την επιγραφή «Σωτήρας του Ισραήλ» και βρέθηκε σε μια σπηλιά στην Ιορδανία, ανάμεσα σε άλλα αρχαία αντικείμενα.
Πηγή:www.exedra.gr