Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

2016: ΑΓΟΡΕΣ ΜΕΣΩ ΚΑΡΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΟΙ ΠΑΓΙΔΕΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ


Αγορές ύψους 9.545€ μέσω κάρτας για το αφορολόγητο του 2016
Αγορές μέσω κάρτας που θα πρέπει να φτάσουν τα 9.545 ευρώ καλείται να πραγματοποιήσει το 2016 κάθε μισθωτός και συνταξιούχος, είτε μέσω μίας και μοναδικής πιστωτικής κάρτας είτε μέσω ενός μόνο τραπεζικού λογαριασμού συνδεδεμένου με χρεωστική κάρτα είτε μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking), προκειμένου να κατοχυρώσει έκπτωση φόρου έως και 2.100 ευρώ, σύμφωνα με τον ισχύοντα Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.

Την ίδια ώρα συγκεκριμένες είναι οι προϋποθέσεις του μέτρου που αφορούν στους επαγγελματίες και το ακατάσχετο, ενώ όσοι από τους φορολογούμενους δηλώνουν εισόδημα μικρότερο των 9.545 ευρώ, θα είναι υποχρεωμένοι να εμφανίσουν και πάλι μέσω της κάρτας ή του λογαριασμού, να εμφανίσουν δαπάνες τουλάχιστον ίσες με το εισόδημα αυτό! Ελλάς το μεγαλείο σου!

Αναλυτικά, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, η υποχρέωση κάθε μισθωτού και συνταξιούχου να καλύπτει ποσό ύψους έως 9.545 ευρώ το χρόνο με δαπάνες που θα έχει εξοφλήσει με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, καθώς επίσης και η υποχρέωση κάθε επιχειρηματία κι ελεύθερου επαγγελματία να διακινεί τα ποσά των επαγγελματικών εισπράξεων και δαπανών του μέσω ενός και μοναδικού τραπεζικού λογαριασμού προβλέπονται με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την καθιέρωση του «πλαστικού χρήματος» ως του πλέον διαδεδομένου μέσου οικονομικών συναλλαγών στη χώρα μας.
Σύμφωνα, ειδικότερα, με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών (μέρη του οποίου παρουσίασε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1), το 2016:

1 Κάθε μισθωτός και συνταξιούχος του οποίου το ετήσιο εισόδημα είναι χαμηλότερο των 9.545 ευρώ θα πρέπει να πληρώσει με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα ή μέσω e-banking συνολικό ποσό δαπανών τουλάχιστον ίσο με το εισόδημά του για να μην πληρώσει φόρο!
2 Από την άλλη πλευρά, κάθε μισθωτός και συνταξιούχος με ετήσιο εισόδημα μεγαλύτερο των 9.545 ευρώ θα πρέπει να δαπανήσει με «πλαστικό χρήμα» ή μέσω e-banking 9.545 ευρώ για να του αναγνωρίσει η εφορία την ανώτατη έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ. Άρα, κυνηγούν την υποτιθέμενη φοροδιαφυγή στους χαμηλόμισθους και όχι στους υψηλόμισθους και τα golden boys (and girls)
3 Για την κάλυψη του ποσού των 9.545 ευρώ θα αναγνωρίζονται οποιεσδήποτε δαπάνες έχουν εξοφληθεί από μία μόνο πιστωτική κάρτα ή από μία μόνο χρεωστική κάρτα. Σ’ αυτές περιλαμβάνονται όλες οι δαπάνες για αγορές καταναλωτικών αγαθών, παροχές υπηρεσιών, λογαριασμούς ΔΕΚΟ, ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα, ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, νοσήλια, φάρμακα, καύσιμα κ.λπ.
Στην περίπτωση της χρεωστικής κάρτας, ο συνδεδεμένος μ’ αυτήν τραπεζικός λογαριασμός θα πρέπει προηγουμένως να έχει δηλωθεί ηλεκτρονικά, στο ΤΑΧΙSnet, ως προοριζόμενος να εξυπηρετήσει την εξόφληση δαπανών με «πλαστικό χρήμα» για την κάλυψη ποσού μέχρι 9.545 ευρώ και την κατοχύρωση της αντίστοιχης έκπτωσης φόρου των 2.100 ευρώ.
Οι επαγγελματίες
Από την άλλη πλευρά, εντός του 2016 κάθε επιχειρηματίας κι ελεύθερος επαγγελματίας θα υποχρεωθεί να εισπράττει μέσω ενός και μοναδικού επαγγελματικού τραπεζικού λογαριασμού όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις των προϊόντων του ή την παροχή των υπηρεσιών του, τα οποία θα του πληρώνουν οι πελάτες του με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμών (μέσω καρτών ή ηλεκτρονικής τραπεζικής). Τα χρήματα των εισπράξεων αυτών κάθε επιχειρηματίας κι ελεύθερος επαγγελματίας δεν θα μπορεί να τα «σηκώνει» από το συγκεκριμένο λογαριασμό για να τα βάζει στην τσέπη του ή να τα αποθηκεύει στο σπίτι του με τη μορφή μετρητών, αλλά θα μπορεί μόνο να τα δαπανά μέσω χρεωστικής κάρτας ή ηλεκτρονικής τραπεζικής, για πληρωμές προμηθευτών, φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, καθώς και για την κάλυψη άλλων άμεσων αναγκών της επιχείρησης ή του γραφείου του. Σε κάθε περίπτωση, η διακίνηση χρηματικών ποσών μέσω του επαγγελματικού αυτού λογαριασμού δεν θα μπορεί να γίνεται πλέον με αναλήψεις και καταθέσεις μετρητών. Για τα ποσά που κατατίθενται στο λογαριασμό αυτό θα ισχύει, εξάλλου, το ακατάσχετο.
Η «τρέλα» λέγεται δουλεύουμε και πάλι για τις τράπεζες

Δεν βλέπω που είναι η πρόνοια για φοροδιαφυγή, όταν ο υψηλόμισθος καλέσει υδραυλικό και τον πληρώσει χωρίς κάρτα κι εκείνος το βάλει στην τσεπούλα και το χαλάσει όπως θέλει χωρίς να περάσει από την τράπεζα. Από την άλλη, ένας μισθωτός “μετρίου αναστήματος” π.χ. 10.500 € θα μπορεί να χαλάει μόνο 1000 ευρώ εκτός κάρτας. Γίνεται; Θα πάρει το ψωμί του, τα τσιγάρα του, το παγωτό χωνάκι, την τυρόπιτα, την εφημερίδα, το κυλικείο της δουλειάς, την φιλανθρωπία στο γέρο του δρόμου, το χαρτζιλίκι του παιδιού, την λαϊκή ΜΕ ΚΆΡΤΑ;;;; Θα τρελαθούμε τελείως; Πριν ζήταγαν να συλλέγουμε αποδείξεις με το 10% του εισοδήματος και τώρα τα πάντα όλα με κάρτα;
Χαμένοι οι “κερδισμένοι” - θα την πληρώσουν οι μικρές επιχειρήσεις!
Η τράπεζα κρατάει 2- 2,50 % από τη συναλλαγή. Που σημαίνει ο περιπτεράς που κερδίζει 3% στα τσιγάρα, ΔΕΝ μπορεί να πουλήσει με κάρτα τσιγάρα ή εφημερίδα. Λογικά δεν θα μπορεί να πουλήσει ούτε μια σοκολάτα, αφού όλοι πλέον θα προτιμούν να τις αγοράζουν από το μάρκετ. Τι θα κάνει ο περιπτεράς που δεν έχει ΑΚΌΜΑ κλείσει το περίπτερο; Θα πάει να βρει τους άλλους που ήδη το έκλεισαν – στο Βόλο τα λουκέτα έκαναν θραύση!
Το μαναβικάκι ή μπακαλικάκι της γειτονιάς που πάντα έκοβε απόδειξη, τώρα πρέπει να βάλει μηχανάκι κάρτας. Ποιος θα χρεωθεί τη μίζα της τράπεζας 2%; Λογικά ο καταναλωτής, θα περάσει στο κόστος, αλλιώς το μαγαζάκι της γειτονιάς θα έχει ακόμα λιγότερα έσοδα. Έτσι κι αλλιώς απειλείται με κλείσιμο, τώρα πάει ένα βήμα πιο κοντά στο λουκέτο. Και ο καταναλωτής καλείται να επιλέξει ή το μεγάλο σούπερ μάρκετ ή να πληρώσει το 2% της τράπεζας. Οπότε η “επιστροφή” που υποτίθεται έχει με τη χρήση κάρτας, είναι ανύπαρκτη. Τράπεζα δίνει, αφού έχει πρώτα βουτήξει.

Φυσικά, ούτε λόγος ότι ακυρώνεται το προσωπικό απόρρητο των αγορών. Η εφορία θα γνωρίζει τι καταναλώνετε – από φάρμακα, μέχρι καταναλωτικά αγαθά. Αχρήματος κοινωνία μετά Big Brother!!!
Ελλάδα δυο ταχυτήτων

Τι κι αν έκοβαν εσωτερικό νόμισμα για μισθωτούς και συνταξιούχους, όπως είχαν πει, τι πλαστικό χρήμα; Το ίδιο και χειρότερο. Απαλλάχθηκαν και από το κόπο και κόστος της ευρωδραχμής ή οτιδήποτε άλλο. Κι έτσι πάλι έχουμε κάστες – το πόπολο κάτω από σφικτό έλεγχο και νεοταξικές διαδικασίες και την μικρή και μεγάλη ελίτ στο απυρόβλητο. Είναι αυτοί που τρέφουν το σύστημα που με τη σειρά του τρέφει αυτούς, με σάρκα, αίμα και ιδρώτα από το πόπολο που δεν καταδέχτηκε να κάνει τη λαμογιά σημαία του, τα «τέσσερα» γυμναστική του και τον Μαμωνά θρησκεία του…
Ποιος να το περίμενε, ε; Όχι τα χρόνια του μνημονίου, αλλά τα παλιά, που αριστεροί έχυσαν το αίμα τους στους αγώνες, φυλακίστηκαν και διώχθηκαν για δικαιώματα και ελευθερίες, να βλέπουν τώρα από τον άλλο κόσμο, ή ως παππούδες, να τους στερούνται τα πάντα στο όνομα της Νέας Τάξης Πραγμάτων, με υπογραφή «αριστερή».
Ας είναι καλά η οικογένεια Rothchilds που τη γέννησε, την έθρεψε, την έκανε τέρας μεγαλόσχημο και τώρα κατασπαράζει τους πάντες και τα πάντα γύρω της, με την ίδια και μεγαλύτερη όρεξη της άλλης πλευρά του ίδιου νομίσματος…