Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

ΔΟΛΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ F/B "ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ" ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ "ΧΗΜΙΚΟΥΣ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΥΣ"!!!

Picture

Τον τελευταίο καιρό πάρα πολλές σελίδες δημιουργήθηκαν στο facebook που ειρωνεύονται, κοινώς τρολάρουν σοβαρά θέματα τα οποία έχουν συσπειρώσει δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες χιλιάδες ακτιβιστές ανά τον κόσμο. 
Μερικές έχουν ξεκάθαρο ύφος τρολαρίσματος, κάποιες άλλες -όπως τα Ελληνικά Hoaxes- απλά το παίζουν ιεραπόστολοι που έχουν ως σκοπό τη σωτηρία του παραπλανημένου κοινού από τις θεωρίες συνωμοσίας (όχι τις ίδιες τις συνωμοσίες, μόνο τις θεωρίες τους...) 
Όμως η συγκεκριμένη σελίδα δεν είναι τίποτα απ' όλα αυτά. Είναι κάτι χειρότερο. Με πολύ σοβαρό και δήθεν επίσημο ύφος, παριστάνει έναν οργανισμό ονόματι International Chemtrail Association που υποτίθεται ότι προβάλει πρακτικές Γεωμηχανικής για τη "δημιουργία βιώσιμου κλίματος" Παγκοσμίως.  

Τι κάνει η σελίδα:
Προωθεί την άποψη ότι οι χημικοί αεροψεκασμοί είναι μέρος προγράμματος Γεωμηχανικής. Ο σαρκασμός και η ειρωνεία με τους οποίους το κάνει δεν είναι ξεκάθαρες παρά μόνο σε όσους είναι ήδη γνώστες του θέματος.
Χρησιμοποιεί υπαρκτά ονόματα, διάσημους επιστήμονες της Γεωμηχανικής και, προβάλλοντας τις απόψεις τους σχετικά με τη διαχείριση της ηλιακής ακτινοβολίας, τις παρουσιάζει ως τεχνικές που ήδη γίνονται για το καλό του κλίματος. Τι πετυχαίνουν έτσι; Από τη μια επιβεβαιώνουν την λαθεμένη άποψη ότι οι χημ. αεροψεκασμοί είναι για λόγους Γεωμηχανικής και τη διάσωση του πλανήτη (και όχι ως στρατιωτικό όπλο) κι από την άλλη προβοκάρουν γελοιοποιώντας το θέμα. 
Χρησιμοποιούν επίσημο υλικό και λογότυπο του IPCC, επίσημου οργανισμού του ΟΗΕ, καθώς και της NASA και τα παρουσιάζουν ως στοιχεία ότι γίνονται δράσεις για να μειωθεί η ηλιακή ακτινοβολία. 
Χρησιμοποιεί υλικό ακτιβιστών - χημικοί αεροψεκασμοί και σύννεφα με ραδιοκύματα - και τα προβάλει ως επιτυχία του προγράμματος της Γεωμηχανικής για το οποίο η Ανθρωπότητα είναι ευγνώμων. 

Picture 
Picture 
Χαρούμενος ο κόσμος απολαμβάνει τους χημικούς αεροψεκασμούς με τα παιδάκια τους να χαίρονται κάτω από τα γεμάτα δηλητήρια σύννεφα! 
Για κάποιον που δεν είναι γνώστης του θέματος, η σελίδα παρουσιάζεται ως άκρως επιστημονική και επίσημη, αφού εμπλέκει οργανισμούς όπως το ΝΟΑΑ για να δηλώσει με άκρως σοβαρό ύφος ότι οι μετεωρολόγοι βλέπουν ήδη τα θετικά αποτελέσματα των ψεκασμών στο κλίμα. 
Όσοι έκαναν το λάθος να μπουν και να σχολιάσουν αρνητικά, δεν δέχτηκαν τρολάρισμα, αλλά επιστημονικοφανείς απαντήσεις ενός δήθεν μεγάλου οργανισμού που στηρίζει απόλυτα τις απόψεις της Γεωμηχανικής και του "σκοτεινιάσματος" του πλανήτη για το καλό μας.


Picture 
Picture 

Η φωτογραφία αυτή με τα χαρπισμένα σύννεφα έχει ως λεζάντα "Τελικό στάδιο" 

Picture 
«Το ICA και οι χ.α. ευθύνονται για την αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού και την ευμάρεια του στον πλανήτη». Χιούμορ πάνω σε φωτογραφία με ηλεκτρομαγνητικά κύματα οπλικών συστημάτων. Πόσοι θα το καταλάβουν; 
Picture 
Η φωτογραφία δεν έχει τίποτα το ειρωνικό. Προβάλλει τις μεθόδους Γεωμηχανικής με την υπογραφή της σελίδας και με πλήρη επισημότητα 
Picture 


Η σελίδα δημιουργήθηκε το 2009 αλλά ήταν σχεδόν ανενεργή και άρχισε να δείχνει σταθερή δραστηριότητα πριν από μερικούς μήνες. Ο σκοπός της δεν είναι η σάτιρα και η γελοιοποίηση απλά, αλλά και η παραπλάνηση με σοβαροφανές ύφος κι όσοι τσίμπησαν, τσίμπησαν. Μέσω μαύρου χιούμορ γίνεται προσπάθεια να εξοικειωθεί  το κοινό με τους αεροψεκασμούς, αλλά και με τη Γεωμηχανική, την οποία κάποιοι προσπαθούν να προβάλουν ως δικαιολογία τους.
Τι κάνουμε εμείς:
Picture
 Πηγαίνουμε στη σελίδα, ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ LIKE - και διακριτικά και χωρίς να εμπλακούμε σε σχόλια και διαλόγους (τα οποία υπόψη ανεβάζουν την κυκλοφορία της μέσω κοινοποιήσεων) πηγαίνουμε στις ρυθμίσεις της σελίδας και κάνουμε report (αναφορά) ως σελίδα spam ή scam (απάτη) ελπίζοντας το facebook να κάνει στη συνέχεια τη δουλειά του. Μπορεί και όχι, αν είναι σελίδα "συμβεβλημένη" με τις μυστικές υπηρεσίες, αλλά αξίζει η προσπάθεια, γιατί μερικά πράγματα λειτουργούν και αυτόματα.
Πάντως η οργανωμένη επίθεση στα social media στους ακτιβιστές και τις σελίδες τους που γίνεται τελευταία σε Παγκόσμιο επίπεδο φανερώνει ότι στο θέμα της ενημέρωσης, μάλλον έχουν ξεμείνει πολύ πίσω και αυτό τους πονάει. Να κι ένα θετικό!  


thesecretrealtruth.blogspot.com/2014/08/o-fb.html
Αll Νewz.gr

Blog Widget by LinkWithin