Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Η ΑΙΡΕΣΗ EXELDIM - ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ


<<Με το επικάλυμμα του δήθεν ‘Ορθόδοξου’ Χριστιανού, κάποιοι αιρετικοί λύκοι προσπαθούν να προσηλυτίσουν αδελφούς μας στην αντιχριστιανική αίρεση τους. Οι αιρετικοί αυτοί διδάσκουν ότι, ο Αδάμ γεννήθηκε από γυναίκα εξελισσόμενο πίθηκο, και ότι ο Θεός χρησιμοποίησε τον πίθηκο και τον μετέτρεψε σε άνθρωπο, τον άνθρωπο-πίθηκο Αδάμ. Η Εξέλιξη δεν σταμάτησε ποτέ, και σήμερα εξελισσόμαστε χωρίς να έχουμε ολοκληρωθεί ως άνθρωποι, και θα συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε συνεχώς. Δηλαδή, είμαστε πιθηκάνθρωποι σε πορεία εξέλιξης.>>
Ο Χριστός σταυρώθηκε (και) για τους προαδαμιαίους ανθρώπους, κατέβηκε στον Άδη και ανέστησε τους προαδαμιαίους ανθρώπους. Τους αγίασε, και τώρα είναι στον ουρανό, αναστημένοι, και αγιασμένοι. Ο Αδάμ έλαβε το άγιο πνεύμα μέσα στην κοιλιά της μάνας του, όπως ο άγιος Ιωάννης ο πρόδρομος. Άρα, ο Χριστός έλαβε σάρκα πιθηκανθρώπου, εφόσον η εξέλιξη του πιθήκου δεν έχει σταματήσει ποτέ, και εμείς δεν είμαστε άνθρωποι, αλλά εξελισσόμαστε συνεχώς. Αυτά, και άλλα πολλά διδάσκουν οι αιρετικοί της Exeldim, και προσπαθούν να εντάξουν την αίρεση τους μέσα στην Ορθοδοξία, λέγοντας ότι η Ορθόδοξη πίστη είναι καθ’ όλα συμβατή με την Exeldim. Τίποτα από όσα διδάσκουν αυτοί οι αιρετικοί δεν είναι αληθινό, και σε τίποτα δεν συμφωνεί η Ορθόδοξη πίστη, και η Εκκλησία, με την αντιχριστιανική αίρεση της Exeldim.


EXELDIM η αίρεση που δημιουργήθηκε από τους Παπικούς για να χτυπήσει την Ορθοδοξία - Προσοχή !!! - Παρακολουθήστε το video με την ομιλία του μακαριστού π. Αθανασίου Μυτιληναίου




EXELDIM η αίρεση που δημιουργήθηκε από τους Παπικούς για να χτυπήσει την Ορθοδοξία - Προσοχή !!! - Παρακολουθήστε το video με την ομιλία του μακαριστού π. Αθανασίου Μυτιληναίου
Τα τελευταία χρόνια ο Σατανάς έχει εξαπολύσει έναν φοβερό πόλεμο κατά των Ορθοδόξων Χριστιανών, και προσπαθεί να πλανήσει ακόμη και τους εκλεκτούς. Όργανα του εχθρού είναι ο Οικουμενισμός, η Πανθρησκεία, και κάθε πλάνη και αίρεση, καθώς προετοιμάζει την έλευση του φρικτού Αντίχριστου.
Για την επίθεση αυτή χρησιμοποιεί κάθε τρόπο, και κάθε δαιμονική πλάνη, τα όπλα αυτά που οδηγούν στην αιώνια κόλαση.
Παρακολουθήστε όλοι το video με την ομιλία του μακαριστού π. Αθανασίου Μυτιληναίου, που αποκαλύπτει την αίρεση του Παπισμού, με την ανίερη ονομασία "EXELDIM". Τα λόγια είναι περιττά, αρκεί κάποιος να ακούσει το μικρό απόσπασμα από την ομιλία του π. Αθανασίου Μυτιληναίου. Καταπέλτης κατά της αίρεση EXELDIM, που δεν έχει άλλο σκοπό από το να πλανήσει τους Ορθοδόξους Χριστιανούς, και ειδικά τα μικρά παιδιά, τους μαθητές, τους σπουδαστές, και τους φοιτητές.
Εκεί στοχεύει ο Σατανάς, στην νεολαία μας, και προσπαθεί να την ποτίσει με το φαρμάκι της Εξέλιξης, ώστε να χάσουν τα παιδιά μας τον δρόμο Του Θεού, τον δρόμο προς την Κιβωτό της σωτηρίας μας, τον δρόμο προς την Αγία Του Χριστού Εκκλησίας, της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας. Αγαπητοί, προσέξτε τα παιδιά μας, προσέξτε τα παιδιά που τορπιλίζονται από αυτές τις δαιμονικές δοξασίες. Ο άνθρωπος δεν κατάγεται από τον πίθηκο όπως λένε οι αιρετικοί. Ο άνθρωπος δεν είναι ζώο, δεν είναι κτήνος. Ο άνθρωπος πλάστηκε από Τον Θεό, και πλάστηκε κατ' εικόνα Θεού, δεν είναι εξελισσόμενο ζώο όπως διδάσκουν οι λύκοι που έχουν πέσει πάνω στον ποίμνιο Του Χριστού.
Αδελφοί μου, ο Σατανάς χτυπάει αλύπητα, και ο κεντρικός στόχος του είμαστε εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Κλείστε τα αυτιά σας στους λύκους με ένδυμα προβάτου που προσπαθούν να σας πείσουν ότι καταγόμαστε από τα ζώα. Αδελφοί, δεν είμαστε ζώα, είμαστε άνθρωποι. Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, Σταυρώθηκε πάνω στον Τίμιο Σταυρό, έχυσε το Αίμα Του για να μας λυτρώσει από την αμαρτία, και για να ανεβάσει την ανθρώπινη φύση στον ουρανό, για να μας κάνει κατά χάριν θεούς.
Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός δεν έλαβε σάρκα ζώου, δεν έλαβε σάρκα πιθήκου, ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός έλαβε κατά σάρκα, σάρκα ανθρώπου, και επειδή έλαβε σάρκα ανθρώπου έσωσε τον άνθρωπο, δεν έλαβε σάρκα πιθήκου, γιατί αν λάμβανε σάρκα πιθήκου δεν θα σωζόμασταν, και η πίστη μας θα ήταν μάταιη. Καταλαβαίνετε την θανάσιμη βλασφημία που λένε όσοι πιστεύουν ότι ο πίθηκος έγινε άνθρωπος;
Φοβερή βλασφημία!!! Τρομερή βλασφημία!!!
Αδελφοί μου, παρακολουθήστε το video, ακούστε τον μακαριστό π. Αθανάσιο Μυτιληναίο, και ας στερεωθούμε γερά, στην Αγία Ορθόδοξη πίστη που μας παρέδωσαν οι Πατέρες μας, και η Αγία Ορθόδοξη Εκκλησία μας, την οποία ο Κύριος Ιησούς Χριστός απέκτησε με το Αίμα Του.
Αναδημοσίευση video από το κανάλι μας στο you tube:
ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ.
Link: https://www.youtube.com/watch?v=jpHCdETK7TA&feature=youtu.be

ΠΗΓΗ:
http://antiairetikos-vs-exeldim.blogspot.gr/2014/08/exeldim-video.html
ΕΦ' ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ
ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ
Οι προαδαμιαίοι εξελισσόμενοι πιθηκάνθρωποι (και οι γονείς του Αδάμ) αναστήθηκαν!!!
Ας δούμε μερικά σημεία, από την διδασκαλία της αίρεσης "Exeldim Εξελικτική Δημιουργία".
Σημεία που έρχονται σε ευθεία αντίθεση, και σύγκρουση με την Αγία Γραφή και την Ορθόδοξη πίστη.
Η αίρεση αυτή πρεσβεύει τα εξής:
1) Ο Αδάμ είχε γονείς, και η οικογένεια του Αδάμ (μάνα, πατέρας, αδέλφια, αδελφές, οι φίλοι του, και οι συμπατριώτες του...) ζούσαν ΕΚΤΟΣ του παραδείσου. Ο Θεός πήρε τον Αδάμ (δεν γνωρίζουμε σε ποια ηλικία) προφανώς σε μικρή ηλικία, και τον έβαλε μέσα στον κήπο της Εδέμ.
2) Οι συγγενείς του Αδάμ, και οι υπόλοιποι προαδαμιαίοι (εξελισσόμενοι πιθηκάνθρωποι) έχουν αναστηθεί πνευματικά, μετά την κάθοδο Του Κυρίου Ιησού Χριστού στον Άδη.
3) Ο Θεός έχει κάνει και άλλες, άγνωστες σε εμάς, διευθετήσεις για τους προαδαμιαίους (εξελισσόμενους πιθηκανθρώπους) οι οποίοι έχουν αναστηθεί πνευματικά, μετά την κάθοδο Του Κυρίου Ιησού Χριστού στον Άδη.
4) Όταν αναφέρει η Αγία Γραφή για "άρσεν και θήλυ" δεν εννοεί τον Αδάμ και την Εύα. Αναφέρεται σε άλλες γυναίκες, (προφανώς, αναφέρεται στην μάνα του Αδάμ, τις αδελφές του, και τις γειτόνισσες...)
5) Οι προαδαμιαίοι (εξελισσόμενοι πιθηκάνθρωποι) δημιουργήθηκαν με την μέθοδο της εξέλιξης από άλλες μορφές ζωής (από σαύρες, ποντίκια, γουρούνια...) και έγιναν μέσω της εξέλιξης ΚΑΤ' ΕΙΚΟΝΑ ΘΕΟΥ (!) Δηλαδή, η Εικόνα Του Θεού είναι Εικόνα όλων των ζώων που προηγήθηκαν των εξελισσόμενων πιθηκανθρώπων, μέχρι να φτάσουμε στους γονείς του Αδάμ.
6) Οι προαδαμιαίοι (εξελισσόμενοι πιθηκάνθρωποι) είναι ΚΑΤ' ΕΙΚΟΝΑ ΘΕΟΥ, έχουν αναστηθεί πνευματικά μετά την κάθοδο Του Κυρίου Ιησού Χριστού στον Άδη, και έχουν λάβει την σωτηρία τους, από την σταυρική θυσία Του Ιησού Χριστού, και το Αίμα Του που έχυσε πάνω στον Σταυρό. Επίσης, ο Θεός έχει κάνει και άλλες ειδικές διευθετήσεις για αυτούς, που εμείς δεν γνωρίζουμε.
7) Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι δεν είναι απόγονοι του Αδάμ, ούτε του Νώε, γιατί υπήρχαν προαδαμιαίοι (εξελισσόμενοι πιθηκάνθρωποι) και γιατί ο Κατακλυσμός του Νώε είναι ένα παραμύθι, ένας μύθος, και δεν έγινε ποτέ ο Κατακλυσμός του Νώε. Έγινε μια τοπική καταιγίδα, και όσοι κόλλησαν στην λάσπη από την απότομη βροχή, αυτοί πνίγηκαν στα λασπόνερα, και οι υπόλοιποι πιθηκάνθρωποι (για να συνεχιστεί η εξέλιξη) σκαρφάλωσαν στις κοντινές πλαγιές και κοίταζαν τους άλλους που πνίγονταν. Λόγω του ότι δεν είχαν προλάβει να φτιάξουν βάρκες, δεν κατάφεραν να τους σώσουν, και έτσι, δυστυχώς, πνίγηκαν από την βροχή του Κατακλυσμού του Νώε…
8) Οι προαδαμιαίοι (εξελισσόμενοι πιθηκάνθρωποι) θα κριθούν όπως περιγράφει ο απόστολος Παύλος στην επιστολή του, Προς Ρωμαίους 2 : 14,15 – 26,27.
Αυτά που αναγράφονται πιο πάνω, αποτελούν μερικά σημεία από την διδασκαλία της αίρεσης που προσφάτως (τα τελευταία χρόνια) έχει έρθει και στην Ελλάδα, από την Αμερική, και οι ντόπιοι αιρετικοί την διαμόρφωσαν ώστε να δημιουργηθεί αυτό το ανίερο κατασκεύασμα με τον τίτλο: «Exeldim Εξελικτική Δημιουργία».
Οι προπαγανδιστές της αίρεσης, ρίχνουν στάχτη στα μάτια όσων δεν γνωρίζουν, λέγοντας ότι, η αίρεση Exeldim αναφέρεται στην παλαιοντολογία, και ότι δεν έχει καμία σχέση με την Ορθόδοξη πίστη, δηλαδή, ότι, δεν είναι σωτηριολογικό θέμα. Αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα, μια μεγάλη απάτη. Αυτό αποδεικνύεται σε αυτό το άρθρο, αλλά και σε άλλα πάμπολλα σημεία την ανίερης διδασκαλίας της αίρεσης αυτής. Οι οπαδοί της Exeldim, πιστεύουν στην σωτηρία της ψυχής των πιθηκανθρώπων, και μάλιστα λένε ότι, ΤΩΡΑ, οι πιθηκάνθρωποι είναι αναστημένοι πνευματικά, και ότι ο Χριστός σταυρώθηκε και τους χάρισε την σωτηρία, με την κάθοδο Του στον Άδη, τους ανέστησε πνευματικά, και έχει κάνει ειδικές διευθετήσεις για αυτούς, που δεν τις έχει αποκαλύψει σε εμάς.
Όπως βλέπουμε, αποδεικνύεται από τα δικά τους γραπτά, ότι αλλοιώνουν το σωτηριολογικό δόγμα της σωτηρίας της ψυχής που διδάσκει η Ορθόδοξη Εκκλησία, και οι Πατέρες, η Ιερά Παράδοση και η Αγία Γραφή.
Μήπως υπάρχει κάποιο σημείο μέσα στην Ορθόδοξη πίστη, ή την Ιερά Παράδοση της Εκκλησίας μας, στο οποίο να αναφέρεται ότι ο Ιησούς Χριστός ανέστησε τους προαδαμιαίους πιθηκανθρώπους με την κάθοδο Του στον Άδη; Ότι σταυρώθηκε και έχυσε το αίμα Του για την σωτηρία των προαδαμιαίων πιθηκανθρώπων; Ότι έπλασε πιθηκανθρώπους ΚΑΤ’ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ; Ότι ο Ιησούς Χριστός κατά σάρκα πήρε σάρκα πιθήκου; Ότι πάνω στον σταυρό, ο Ιησούς Χριστός κατά σάρκα απόγονος πιθηκανθρώπων έχυσε αίμα κτήνους;
Ο Ιησούς Χριστός θυσιάστηκε, και ανέβασε την ανθρώπινη φύση στον ουρανό, για να γίνουμε κατά χάριν θεοί. Αν ο Ιησούς Χριστός είχε λάβει σάρκα πιθηκανθρώπων, και ήταν απόγονος πιθηκανθρώπων, κατά σάρκα, τότε δεν ανέβασε την ανθρώπινη φύση στον ουρανό, (με την θυσία Του στον σταυρό) ούτε έσωσε τον άνθρωπο. Δεν έσωσε τον άνθρωπο ο Χριστός, έσωσε τον πίθηκο (!) Αυτή είναι η ανίερη πίστη της αίρεσης: «Exeldim Εξελικτική Δημιουργία».
Διαπιστώνουμε λοιπόν, ότι, το δόγμα της αίρεσης αυτή, είναι δόγμα που χτυπάει την καρδιά της Ορθόδοξης πίστης μας, και είναι βλάσφημη διδασκαλία, η οποία κάνει άμεση αναφορά στην σωτηρία της ψυχής μας, είναι καθαρά σωτηριολογικό το αντικείμενο με το οποίο ασχολείται η Exeldim, και όπως διαβάζουμε στα δικά τους γραπτά, βάλλουν κατά του σωτηριολογικού δόγματος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, και γενικότερα, της Αγίας Γραφής και της Ιεράς Παραδόσεως της Εκκλησίας μας.
Ευχόμαστε, και προσευχόμαστε, να μετανοήσουν και να επιστρέψουν στην Εκκλησία Του Χριστού, και παρακαλούμε Τον Κύριο και Θεό μας Ιησού Χριστό, όσοι αδελφοί μας έχουν πλανηθεί, να φύγουν από αυτή την αντίχριστη αίρεση που οδηγεί ψυχές στην αιώνια κόλαση, και να επιστρέψουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία για να σώσουν την αθάνατη ψυχή τους. Υπογραμμίζουμε ότι, η αίρεση Exeldim πρεσβεύει ότι, ο άνθρωπος ΔΕΝ έχει ολοκληρωθεί, συνεχίζει ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ να εξελίσσεται, και θα εξελίσσεται συνεχώς... Δηλαδή, ΔΕΝ είμαστε άνθρωποι, είμαστε πιθηκάνθρωποι σε τροχιά συνεχούς, και αδιάκοπης εξελίξεως....
Κατωτέρω το ντοκουμέντο υπό μορφή φωτογραφίας.


Αναδημοσίευση φωτογραφίας από:
http://exeldim.site40.net/grafi/swtir_proadam_a.htm
ΠΗΓΗ:
http://antiairetikos-vs-exeldim.blogspot.gr/2014/07/blog-post_27.html
ΕΦ' ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ
ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ


Υπό του αντιαιρετικού ερευνητού
κ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΑΛΤΑΟΥΡΑ
Η ΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μετά το άρθρο, έχετε την ευκαιρία να ακούσετε τον Θεολόγο
κ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟ
καθώς παραθέτει την Ορθόδοξη πίστη, και τις αγιογραφικές αποδείξεις.
Στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει κάνει την εμφάνιση της μία νέα αιρετική δοξασία που λέγεται ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ.
Η αίρεση αυτή, όπως οι περισσότερες αιρέσεις που έχουν εισπηδήσει στην πατρίδα μας, προήλθε από το εξωτερικό. Στο εξωτερικό αυτή η αίρεση έχει διάφορα ονόματα όπως ΘΕΪΣΤΙΚΉ ΕΞΕΛΙΞΗ, ΣΥΜΒΑΤΙΣΜΟΣ και άλλα.
Η δοξασία αυτή πρεσβεύει την αντιβιβλική και αντιπατερική θέση ότι δήθεν ο Αδάμ προήλθε από τα ζώα μέσω κατευθυνόμενης από τον Θεό εξελίξεως !!! Δηλαδή η δοξασία αυτή προσπαθεί να συμβιβάσει την Δημιουργία με την υλιστική και άθεη θρησκεία της Εξέλιξης. Έτσι γεννήθηκε το έκτρωμα – δοξασία της Εξελικτικής Δημιουργίας!
Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος λέγει ότι ο Αδάμ πρό του εμφυσήματος του Δημιουργού ήταν ένα νεκρό χωμάτινο άγαλμα:
«Ἐννόησον γάρ μοι τὴν τάξιν τῆς διαπλάσεως͵ καὶ λογίζου πρὸ τοῦ ἐμφυσήματος τοῦ Δεσπότου͵ ὅπερ αὐτῷ γέγονεν εἰς πνοὴν ζωῆς͵ καὶ ἐγένετο εἰς ψυχὴν ζῶσαν͵ τί ἦν ὁ πλασθείς. Ἁπλῶς εἰκὼν ἄψυχος͵ καὶ ἀνενέργητος͵ καὶ εἰς οὐδὲν χρήσιμος͵ ὥστε τὸ πᾶν καὶ τὸ εἰς τοσαύτην αὐτὸν τιμὴν ἀγαγὸν͵ ἐκεῖνό ἐστι τὸ παρὰ τοῦ Θεοῦ γεγονὸς εἰς αὐτὸν ἐμφύσημα».
Οι αιρετικοί όμως επιμένουν ότι ο Αδάμ είχε γονείς προαδαμιαίους ανθρώπους που εξελίχθηκαν από πιθήκους ! Αυτή η διδασκαλία αποτελεί σήμα κατατεθέν της ελληνικής εκδόσεως της αίρεσης της Εξελικτικής Δημιουργίας.
Επίσης ο Ιερός Χρυσόστομος λέγει : «Ποῖος γάρ, εἰπέ μοι, γάμος ἀπέτεκε Ἀδάμ;»
Ο Μέγας Αθανάσιος λέγει ότι η Εύα δεν εγεννήθη όπως ο Σηθ ούτε είναι αγέννητη όπως ο Αδάμ, ο Αδάμ δηλαδή είναι αγέννητος : «Ἡ γὰρ Εὔα οὔτε ἐγεννήθη, ὡς ἐγεννήθη ὁ Σὴθ, οὔτε ἀγέννητος ἦν, ὥσπερ ὁ Ἀδάμ· ἀλλ' ἐπορεύθη ἐκ τῆς πλευρᾶς τοῦ Ἀδάμ.
Ο Μέγας Βασίλειος λέγει : «τοῦ Ἀδὰμ μὴ γεννηθέντος ἀλλὰ πλασθέντος»
Ο Άγιος Γρηγόριος Νύσσης λέγει : «ὁ Ἀδὰμ κατὰ τὴν φυσικὴν τῶν ἀνθρώπων γέννησιν οὐκ ἐγεννήθη»
Η Γραφή λέγει ότι ο Αδάμ είναι Πρωτόπλαστος :
«Ειμί μεν καγώ θνητός άνθρωπος ίσος άπασι και γηγενούς απόγονος ΠΡΩΤΟΠΛΑΣΤΟΥ» Σοφία Σολομώντος 7:1
« Αδάμ γαρ πρώτος επλάσθη, είτα Εύα» Α Τιμόθεο 2:1
« σὺ ἐποίησας ᾿Αδὰμ καὶ ἔδωκας αὐτῷ βοηθὸν Εὔαν στήριγμα τὴν γυναῖκα αὐτοῦ· ἐκ τούτων ἐγεννήθη τὸ ἀνθρώπων σπέρμα» Τωβίτ 8:6
Ενώ η Αγία Γραφή λέγει ότι από τον Αδάμ και την Εύα προήλθε το ανθρώπινο σπέρμα,οι αιρετικοί λέγουν ότι υπήρχαν άνθρωποι
προ- αδαμιαίοι !!!
Αν αυτό ήταν αλήθεια δεν θα υπήρχε το εδάφιο Τωβίτ 8:6 και τα όμοια προς αυτό.
Επίσης ο Ιησούς Χριστός λέγει :
«ἀπὸ δὲ ἀρχῆς κτίσεως ἄρσεν καὶ θῆλυ ἐποίησεν αὐτοὺς ὁ Θεός· ἕνεκεν τούτου καταλείψει ἄνθρωπος τὸν πατέρα αὐτοῦ καὶ τὴν μητέρα, καὶ προσκολληθήσεται πρὸς τὴν γυναῖκα αὐτοῦ, καὶ ἔσονται οἱ δύο εἰς σάρκα μίαν»
Μάρκος 10:6-7
Ο Χριστός λέγει ότι ο άνθρωπος υπάρχει από την αρχή της Κτίσεως όχι ότι εμφανίστηκε μετά από εκατομμύρια χρόνια βιολογικής εξελίξεως κατευθυνόμενης δήθεν από τον Θεό!
Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΙΡΕΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Στην Ελλάδα οι εμφορούμενοι από την κακοδοξία της Εξελικτικής Δημιουργίας έχουν συμπήξει ομάδα η οποία ονομάζεται EXELDIM και στην οποία ηγετικό ρόλο παίζει ο αρχομανής Νικόλαος Μαυρομάγουλος.
Ο κύριος αυτός επιτίθεται με σφοδρότητα ενάντια στους Ορθοδόξους τους οποίους αποκαλεί Ταλιμπάν, Ιεροεξεταστές, σκοταδιστές, κτλ… Θεωρεί ότι οι Πατέρες δεν τα λέγουν σωστά και ότι ακόμη και η Αγία Γραφή έχει λάθη !
Στην προσπάθειά του να πλανήσει όσους μπορεί περισσότερους παρουσιάζει ως δήθεν επιστημονική την θρησκεία του. Τώρα το πόσο επιστημονικό είναι να λέγει κανείς ότι ο Θεός μέσω εξέλιξης δημιούργησε τον Αδάμ και κατόπιν χωρίς εξέλιξη την Εύα από την πλευρά του….ας το κρίνει ο αναγνώστης!
Ο Μαυρομάγουλος εφαρμόζει και την εξής τακτική. Διατυμπανίζει ότι δήθεν συγκεντρώνει στοιχεία επιστημονικά τα οποία θα τα καταθέσει στην Ιερά Σύνοδο ! Βέβαια αυτή η επίσημη κατάθεση στοιχείων εκ μέρους του Μαυρομάγουλου και των ατυχών θυμάτων της προπαγάνδας του, συνεχώς ανακοινώνεται ότι θα συμβεί αλλά ποτέ δεν συμβαίνει… και δύσκολα θα συμβεί !
Θα συμβεί λέγω δύσκολα γιατί εκτιμώ ότι αυτό είναι ένα κόλπο του Μαυρομάγουλου επικοινωνιακό. Με τον τρόπο αυτό θέλει να δείξει προς τα έξω ότι δήθεν έχει αδιάσειστα στοιχεία και ταυτοχρόνως να συγκρατήσει την ομάδα του στην οποία παίζει ηγετικό ρόλο όπως φαίνεται. Διότι αν πάει στην Σύνοδο θα φάει τα μούτρα του και μετά….ούτε στην ομάδα του δεν θα μπορεί να σταθεί.
Βέβαια δεν αποκλείεται να περιμένει να πλανήσει μεγάλο αριθμό θυμάτων και να πιστεύει μες στην πλάνη του και τον Εωσφορικό εγωϊσμό του, ότι είναι δυνατόν ακόμη και η Σύνοδος να δει ευνοϊκά τις ξενόφερτες απόψεις του!
Μέχρι τότε «ετοιμάζει» τα στοιχεία του καθώς και φανατικές μελέτες ενάντια στους Ορθοδόξους, τους οποίους προειδοποιεί μέσω εμπαθών ανακοινώσεων ότι θα τους εκθέσει με τις δήθεν φοβερές αποκαλύψεις που προτίθεται να κάνει !
Σοφιστείες, ψευδοεπιστημονικές μελέτες, απαράδεκτα λογικά άλματα, παρερμηνεία της Γραφής και των Πατέρων και φυσικά συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς για τους αντιπάλους…..απ’όλα έχει η φαρέτρα των προβατόσχημων λύκων της EXELDIM !
Προσοχή Χριστιανοί ! Μην πλανηθεί κανείς από την αιρετική ρητορεία !
Στο παιχνίδι των εντυπώσεων δεν διστάζει να εμπλέξει και τον αποθανόντα πατέρα Ιωάννη Ρωμανίδη, ο οποίος δεν δίδασκε τίποτα περί προαδαμιαίων ανθρώπων όπως ο Μαυρομάγουλος.
Όμως ο πατέρας Ιωάννης Ρωμανίδης δεν ζεί για να δεί πως τον χρησιμοποιεί ο Μαυρομάγουλος !
Να σημειωθεί ότι όταν ζούσε ο Ρωμανίδης είχε εκφραστεί θετικά υπέρ των αιρετικών ΑΝΤΙΧΑΛΚΗΔΟΝΙΩΝ….
Αυτό βεβαίως δεν θέλει να το θυμάται ο Μαυρομάγουλος που παριστάνει τον Ορθόδοξο απολογητή που ανακαλύπτει λάθη ακόμη και στην θεόπνευστη Γραφή !!!
Την λάθος στάση του Ρωμανίδη προς τους αιρετικούς Αντιχαλκηδόνιους δεν την είδε ;;;
Η αρχομανία έχει τυφλώσει τον κύριο Μαυρομάγουλο.
Θέλει οπωσδήποτε με όχημα την κακοδοξία του να «ηγείται» της EXELDIM.
Αυτός θεωρεί εαυτόν διαφωτιστή ημών των δήθεν Ταλιμπάν της Ορθοδοξίας !!!
Μάλιστα !
Μαυρομάγουλος ο διαφωτιστής των Ορθοδόξων Ταλιμπάν !
Αύτη την εικόνα έχει μέσα στο μυαλό του….το γεμάτο με αρχομανία !
Όταν έθεσα υπόψιν (και όχι μόνο μία φορά) του μεγάλου Θεολόγου και Φιλόλογου Νικόλαου Σωτηρόπουλου τις διδασκαλίες της EXELDIM περί προαδαμιαίων ανθρώπων κτλ. Χαρακτήρησε αυτά ως πνεύμα πλάνης , αίρεση, χαζομάρες ανοήτων ανθρώπων…
ΣΑΛΤΑΟΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ