Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

ΣΤΟΥΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΏΝ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Δυο χαρακτηριστικοί χάρτες-πίνακες που δημοσιεύονται στο τουρκικό τύπο, αποκαλύπτουν ότι από τους στόχους δευτέρας επιλογής για επιθέσεις αυτοκτονίας των Τζιχαντιστών είναι και η χώρα μας, γεγονός που σίγουρα χρειάζεται μεγάλη προσοχή, καθώς όπως είναι γνωστό τους τελευταίους μήνες έχουν έρθει στην Ελλάδα χιλιάδες μουσουλμάνοι λαθρό.


Σύμφωνα με τον πρώτο χαρακτηριστικό χάρτη, οι πρώτοι στόχοι των Τζιχαντιστών είναι οι χώρες Τουρκιά, Ρωσία, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Μαρόκο, Αλγερία και Τυνήσια. Στόχοι δευτέρας επιλογής και επικινδυνότητας είναι οι χώρες Ιταλία, Ισλανδία, Σουηδία και ΕΛΛΑΔΑ.

Χαρακτηριστικό είναι πως οι χώρες της ανατολικής Ευρώπης καθώς και της Βαλτικής που έχουν ελάχιστους μουσουλμάνους μετανάστες, είναι πολύ χαμηλά στους στόχους των Τζιχαντιστών.

Ένας δεύτερος αποκαλυπτικός χάρτης-πίνακας δείχνει σε ποιες χώρες έχουν οι Τζιχαντιστές μεγάλη δύναμη και σε ποιες χώρες έχουν δημιουργήσει βάσεις εξόρμησης των τρομοκρατικών τους επιθέσεων.
Όπως φαίνεται οι Τζιχαντιστές έχουν μεγάλα Κέντρα στις χώρες, Αφγανιστάν, Υεμένη, Σομαλία, Νιγηρία, Νίγηρα, Αίγυπτος, (Αδελφοί μουσουλμάνοι), Λιβύη, στον Καύκασο Τσετσενία, Νταγιστάν και στις Φιλιππίνες.

Εντυπωσιακό είναι πως όπως φαίνεται οι Τζιχαντιστές έχουν φανατικούς οπαδούς στις χώρες Σαουδική Αραβία, Τουρκία, Αλγερία, Γαλλία, Λίβανος και Μπαγκλαντές.

Οι δυο αυτοί αποκαλυπτικοί χάρτες δείχνουν πως η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί με την αδιαφορία ακόμα και στήριξη που έδειξαν τα προηγούμενα χρόνια ορισμένες δυνάμεις στους Τζιχαντιστές, έθρεψαν κυριολεκτικά ένα μεγάλο τέρας, που σήμερα απειλεί ουσιαστικά την ειρήνη και την ασφάλεια σε όλη την Ευρώπη.

Παράλληλα η ανεύθυνη πολιτική στο θέμα της μετανάστευσης δημιούργησε πολλές εκρηκτικές εστίες σε όλη την ήπειρο με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Κατά τα αλλά, ας χαίρονται όλοι αυτοί οι λεγόμενοι αντιρατσιστές στις διάφορες φαντασιώσεις τους, που δυστυχώς είναι μακριά από την σκληρή πραγματικότητα.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr