Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014

«ΕΝΙΑΙΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ» ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ "Interstate Photo System"!!!!

Οι κοινωνίες του απόλυτου ελέγχου, του μηδενικού σημείου διαφυγής είναι εδώ.. Μία από τις πλέον εξελιγμένες μεθόδους ταυτοποίησης των προσωπικών στοιχείων, οι τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου (σ.σ. pentapostagma.gr – facial recognition technologies) εξαπλώνονται ταχύτατα στις Η.Π.Α αποτελώντας πλέον τμήμα νέων προγραμμάτων που έχουν ως στόχο τον συνεχόμενο έλεγχο, την αδιάκοπη επιτήρηση..

Το νέο Σύστημα Ταυτοποίησης Νέας Γενιάς του FBI (σ.σ. pentapostagma.gr – Next Generation Identification System), περιλαμβάνει μία βάση δεδομένων αναγνώρισης προσώπων με την ονομασία Interstate Photo System.. Στη συγκεκριμένη βάση δεδομένων αναμένεται να έχουν συλλεχθεί έως το τέλος του 2015 52 εκατομμύρια στοιχεία προσώπων αμερικανών πολιτών..

Όμως ακόμη και αυτή η πληροφορία αποτελεί μονάχα την «κορυφή του παγόβουνου». Σύμφωνα με τον Edward Snowden, η NSA χρησιμοποιεί εδώ και αρκετά χρόνια τις τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπων.

Είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος να υπάρχουν σε κάθε μεγάλη Αμερικανική πόλη συσκευές καταγραφής των χαρακτηριστικών του προσώπου – ένα απόλυτα εφιαλτικό σενάριο, που ξεκινά όπως πάντα από τις Η.Π.Α αλλά θα υλοποιηθεί σταδιακά και από αρκετές ακόμη κυβερνήσεις που επιθυμούν τον απόλυτο έλεγχο.

Για το FBI, αυτή η τεχνολογία δεν συνιστά παραβίαση της ιδιωτικότητας. Αντιθέτως, θεωρεί το πρόγραμμα επιτυχημένο καθώς «δεν θα βασίζονται πλέον στον ίδιο βαθμό στο σύστημα των δακτυλικών αποτυπωμάτων».. Το Σύστημα Ταυτοποίησης Νέας Γενιάς αναπτύσσεται από το FBI εδώ και χρόνια, αλλά μόλις τον προηγούμενο μήνα ανακοινώθηκε ότι είναι πλήρως λειτουργικό..

Η εξέλιξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να λαμβάνουν «συνεχιζόμενες ειδοποιήσεις της κατάστασης (status) του ποινικού ιστορικού των ατόμων», σύμφωνα με το FBI. Αυτό σημαίνει, παραδείγματος χάριν, ότι εάν ένας δάσκαλος διαπράξει ένα αδίκημα τότε οι αρχές επιβολής του νόμου θα μπορούν να πληροφορούνται αυτόματα – και στη συνέχεια να διαβιβάζουν την πληροφορία αυτή στη διεύθυνση του σχολείου.

Σύμφωνα με το FBI η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου θα βοηθήσει «στον έλεγχο του ποινικού ιστορικού όσων βρίσκονται σε θέσεις εμπιστοσύνης»..

Η πλέον εφιαλτική εξέλιξη είναι όμως αυτή: Κάθε αμερικανός πολίτης θα λάβει τελικώς έναν «Ενιαίο Αριθμό Ελέγχου» (σ.σ. pentapostagma.gr – “Universal Control Number”).

Ο στόχος είναι να αντικατασταθεί τελικώς το σύστημα δακτυλικών αποτυπωμάτων από μία σύνθετη βάση βιομετρικών δεδομένων, μέσω της υποχρεωτικής ανάθεσης σε κάθε πολίτη ενός «Ενιαίου Αριθμού Ελέγχου».

Το FBI δεν θα είναι η μόνη υπηρεσία που θα χρησιμοποιεί αυτή τη βάση δεδομένων. Περισσότερες από 18.000 αρχές επιβολής του νόμου θα έχουν πρόσβαση σε αυτές τις ευαίσθητες πληροφορίες – 24 ώρες την ημέρα και 365 ημέρες τον χρόνο…

stoxos.gr/2014/09/blog-post_1546.html.
pentapostagma