Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΔΙΚΩΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ


Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ , ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΒΑΤΟΣΧΗΜΟΙ ΛΥΚΟΙ ΠΡΟΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ , ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΑΜΟΛΥΘΕΙ ΦΑΝΕΡΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ...ΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ.. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΜΑΧΗΤΙ .

Προς: Άπαντας υπευθύνους.
Κύριοι κύριοι υπεύθυνοι,
Εδώ και λίγο καιρό –και συγκεκριμένα μετά το πέρας της ψευδο «συνόδου» στο Κολυμπάρι της Κρήτης– Ορθόδοξοι μοναχοί δέχονται ανίερο και άδικο διωγμό, και μάλιστα εντός του Αγίου Όρους, διότι κάνουν αυτό που οφείλουν ως Ορθόδοξοι· δηλαδή στέκουν και κρατούν την Ιερά Παράδοση, (γραπτή και προφορική) και τα Δόγματα της Ορθοδόξου Πίστεως μας ως θεματοφύλακες αυτής.
Η Παναίρεση του Οικουμενισμού, ως άκρως επικίνδυνη και θανατηφόρα ασθένεια, έχει εισχωρήσει και μέσα στο προπύργιο της Ορθοδοξίας· το Άγιον Όρος. Οι μοναχοί, που ως όφειλαν και με παρρησία ομολογούν την Αλήθεια της Πίστεως, διώκονται ακριβώς για αυτό τον λόγο· επειδή ομολογούν την Αλήθεια, ομολογούν τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό.
Ο άδικος διωγμός, οι εκφοβισμοί και η εν γένει άκρως αντιχριστιανική στάση των Ηγουμένων και απάντων των ανωτέρων, οι οποίοι έχουν εκπέσει της Ορθοδόξου Πίστεως ξεπουλώντας τον Χριστό για τον χρυσό, αναγκάζει εμάς τους εν τω κόσμω Ορθοδόξους Χριστιανούς να στείλουμε βροντερό μήνυμα διαμαρτυρίας απαιτώντας την αποκατάσταση των μοναχών οι οποίοι αδίκως διώκονται αντί να επιβραβεύονται διότι σε τούτους τους χαλεπούς και δύσκολους καιρούς αγρυπνούν, αφυπνιζουν συνειδήσεις και ομολογούν Χριστό, εν τούτοις αντ’ αυτού εκείνοι πολεμούνται.
Να θυμίσουμε πως η ίδια η Ηγουμένισσα του Αγίου Όρους, η Υπεραγία Θεοτόκος, όταν πλησίαζαν οι αιρετικοί Λατίνοι, προειδοποίησε τους Αγιορείτες Πατέρες· «Έρχονται οι εχθροί του Υιού Μου...». Εάν οι Ηγούμενοι και άπαντες οι έχοντες εξουσία εντός του Αγιώνυμου Όρους δεν αντισταθούν σθεναρά στην παναίρεση του Οικουμενισμού, θα καταδικασθούν από τις ίδιες τους τις πράξεις. Τα αίματα εκατοντάδων Μαρτύρων Αγιορειτών Πατέρων που σφαγιάστηκαν από τους Λατίνους βοούν...
Καθήκον δικό μας ως Ορθοδόξων λαϊκών είναι να σταθούμε δίπλα στους μοναχούς αυτούς που διώκονται λόγω της ορθής Πίστης τους. Αιτούμαστε, λοιπόν, και απαιτούμε να πάψουν οι διωγμοί και να αποκατασταθούν οι διωκόμενοι μοναχοί της Ι. Μ. Χιλανδαρίου –[Λουκά μοναχού, Δαμιανού μοναχού, Ονουφρίου μοναχού και Δανιήλ δοκίμου μοναχού]–, ο μοναχός Σάββας εκ της Ι. Μ. Μεγίστης Λαύρας αλλά και όσοι άλλοι μοναχοί διώκονται αδίκως για την ορθή τους Πίστη αντιστεκόμενοι στην παναίρεση του Οικουμενισμού και τα όργανα της, ευελπιστώντας να σταματήσει εδώ όλη αυτή η κατάφορη αδικία προτού μας βρει μεγάλο κακό.
Σε όσους δεν αρέσει η Αλήθεια, σε όσους δεν δέχονται την Αλήθεια, είναι ελεύθεροι να αποχωρίσουν από την Ορθοδοξία. Δεν έχουν όμως κανένα δικαίωμα να μένουν εντός Της και να την μολύνουν.
Τέλος, περαίνοντας την επιστολή μας και φτάνοντας στο δια ταύτα, συνοψίζοντας τα όσα με πόνο καταθέσαμε σε μία φράση που ως –[άλλη]– κατακλείδα τα συμπεριλαμβάνει όλα:
“Ο σιωπών δοκεί συναινείν” και εμείς δεν συναινούμε καθόλου σε όλα αυτά τα “κακώς κείμενα”. –
Μετά τιμής
Οι υπογράφοντες:
ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΣ:
Ιερά Μονή Χιλανδαρίου
PORTARNICA@HILANDAR.ORG
Τηλ.Μονής
2377023797 Κέντρο
2377023108 Γραμματεία
2377023129 Επίτροποι
2377023281 Αντιπροσωπείο
2377023494 φάξ - Τηλεομοιότυπο
ΙΕΡΑ ΕΠΙΣΤΑΣΙΑ Α.ΟΡΟΥΣ athos.kinotis@gmail.com
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ κ. ΓΙΑΝΝΗΣ
ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ
dgyfypex.aman@mfa.gr
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ
ΒΟΥΛΗΣ
diplof@parliament.gr
Πρεσβεία της Σερβίας
Beograd@hol.gr
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
dao@mfa.gr
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
diplo@presidency.gr
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
dipl.of.pm@mfa.gr
ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ
grypex@mfa.gr
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ
dgypex@mfa.gr
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ
ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΝΙΚΟΣ ΞΥΔΑΚΗΣ
anypexeu@mfa.gr
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ κ.ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΜΑΡΔΑΣ
secret.ier@mfa.gr
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ κ.
ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΡΔΑ
dgyfypex.mardas@mfa.gr
ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ
liantis.efstathios@mfa.gr
Ε΄ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ,
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΠΡΟΞΕΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
egeniki@mfa.gr
Ε2 Δ/ΝΣΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ
ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
e02@mfa.gr
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
(ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)
ydis@mfa.gr