Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΠΡΩΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΜΕΤΡΗΤΑ!!!

Και όμως υπάρχει. Είναι η πρώτη Ελληνική εταιρεία που για οποιαδήποτε υπηρεσία προσφέρει  από έναν απλό καφέ μέχρι μια συνδρομή δεν δέχεται μετρητά.

Ο λόγος για την ακαδημία Tennis Square, που βρίσκεται στο Μαρούσι και η οποία, σύμφωνα με τη Mastercard, είναι η πρώτη Ελληνική επιχείρηση που λειτουργεί σε περιβάλλον συναλλαγών χωρίς μετρητά.

Σημειωτέον πως η ακαδημία ξεκίνησε να λειτουργεί χωρίς μετρητά από τον περασμένο Ιούνιο, πριν δηλαδή την επιβoλή των capital controls που είχαν ως αποτέλεσμα την «εκτόξευση» της χρήσης των καρτών για τη διεκπεραίωση των συναλλαγών.

Η Tennis Square έχει δημιουργηθεί από τους νέους επιχειρηματίες και προπονητές Τριάντη Αποστόλη και Φιλίππου Δημήτρη και οι εγκαταστάσεις της βρίσκονται στο Μαρούσι, ενώ η «χωρίς μετρητά» πρωτοβουλία της έχει και την υποστήριξη της Mastercard.

Ο πελάτης είναι υποχρεωμένος να αποπληρώνει τις οφειλές του μέσω κάρτας, ακόμη και μικροποσά που αφορούν π.χ. καφέδες ή άλλα ροφήματα που καταναλώνει.

Ακόμη κι εκείνος που δεν διαθέτει πιστωτική ή/και χρεωστική κάρτα, η Τennis Square, πριν ξοδέψει οτιδήποτε θα τον εφοδιάσει με μια προπληρωμένη κάρτα που περιέχει ένα μικρό ποσό. Στη συνέχεια ο πελάτης θα πρέπει να τη «φορτίζει» με ευρώ σε μια τράπεζα.\

Στην Tennis Square μπορούν φυσικά να αξιοποιηθούν όλες οι πιστωτικές κάρτες, αλλά οι χρήστες MasterCard θα έχουν περισσότερα προνόμια από τους άλλους.


Ο Αθανάσιος Γεραμάνης, Country Manager της MasterCard Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας σχολίασε σχετικά: «Για την MasterCard, η Tennis Square αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πως η εταιρία αντιμετωπίζει τις εξελίξεις στο χώρο της λιανικής, καθώς και το μέλλον της εμπειρίας των καταναλωτών, σε έναν κόσμο χωρίς μετρητά, αυτόν των ‘Cashless Pioneers’. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που υποστηρίζουμε την πρώτη Ελληνική επιχείρηση που λειτουργεί χωρίς μετρητά, την Tennis Square.

Δίνουμε έτσι στην ακαδημία τα εφόδια ώστε να αναπτύξει περαιτέρω τη λειτουργία της, αξιοποιώντας τις δεξιότητες, την τεχνολογία και το διεθνές δίκτυο συνεργατών της MasterCard».Οι Αποστόλης Τριάντης και Δημήτρης Φιλίππου, συνιδιοκτήτες της ακαδημίας Tennis Square, δήλωσαν επίσης, «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την συνεργασία αυτή, καθώς ανέκαθεν υιοθετούσαμε την καινοτομία στη λειτουργία της ακαδημίας μας, παρέχοντας τις καλύτερες υπηρεσίες στους πελάτες μας.

Η ταχύτητα και η ευκολία στις συναλλαγές ήταν πάντα πρωταρχικό ζητούμενο σε ένα χώρο άθλησης, όπου οι ρυθμοί είναι γρήγοροι και απαιτητικοί και το περιβάλλον ιδιαίτερα δυναμικό. Σε αυτό το νέο περιβάλλον που καταργεί τα μετρητά, όλες οι συναλλαγές είναι πιο γρήγορες και πιο εύκολες, ενώ οι πελάτες μας αισθάνονται πιο ασφαλείς χωρίς την υποχρέωση να φέρουν μετρητά. Τέλος, τόσο εμείς όσο και τα μέλη μας, απολαμβάνουμε τα οφέλη από την πλήρη διαφάνεια στις συναλλαγές.
Είμαστε περήφανοι που είμαστε η πρώτη Ελληνική επιχείρηση που κάνει αυτό το βήμα, καθώς αυτό τοποθετεί επίσης την ακαδημία μας στο παγκόσμιο δίκτυο των επιχειρήσεων της MasterCard, ‘Cashless Pioneers’».