Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΑΠΑΣ ΠΡΟΣ ΑΘΕΟΥΣ!!!:ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ!!!

Σε δηλώσεις που πιθανώς θα ενισχύσουν την ολοένα αυξανόμενη δημοφιλία του προέβη ο Πάπας Φραγκίσκος. Σε ανοικτή επιστολή του προς τον ιδρυτή της εφημερίδας «La Repubblica», Εουτζένιο Σκάλφαρι, ο Ποντίφικας σχολίασε ότι οι μη πιστοί θα συγχωρεθούν από τον Θεό, αν ακολουθούν τις συνειδήσεις τους.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα από τον Σκάλφαρι, ο οποίος δεν είναι Ρωμαιοκαθολικός, ο Πάπας έγραψε: «Με ρωτάτε αν ο Θεός των Χριστιανών συγχωρεί αυτούς που δεν πιστεύουν και δεν αναζητούν την πίστη. Θα ξεκινήσω λέγοντας -και αυτό είναι το πιο βασικό πράγμα- ότι το έλεος του Θεού δεν έχει όρια, αν πάμε σε αυτόν με ειλικρινή και συντετριμμένη καρδιά. Το θέμα για όσους δεν πιστεύουν στο Θεό είναι να υπακούσουν τη συνείδησή τους. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «Η αμαρτία, ακόμη και για εκείνους που δεν έχουν καμία πίστη, υπάρχει, όταν οι άνθρωποι παρακούν τη συνείδησή τους».

Ο Ρόμπερτ Μίκενς, ο ανταποκριτής του Βατικανού για το καθολικό περιοδικό «The Tablet», είπε πως τα εν λόγω σχόλια του Ποντίφικα ήταν περαιτέρω απόδειξη των προσπαθειών του να αποτινάξει τη «σκουριασμένη» εικόνα της Καθολικής Εκκλησίας, η οποία ενισχύθηκε από τον εξαιρετικά συντηρητικό προκάτοχό του Βενέδικτο XVI. «Ο Φραγκίσκος είναι κι εκείνος συντηρητικός, αλλά με όλα αυτά επιδιώκει να κάνει έναν πιο ουσιαστικό διάλογο με τον κόσμο», όπως δήλωσε ο Μίκενς.
Στην ομιλία του ο Μπαράκ Ομπάμα έκανε λόγο για την ηθική εξουσία ενός ηγέτη που πηγάζει όχι μόνο μέσα από λόγια, αλλά κυρίως μέσα από πράξεις.
«Πιστεύω πως ο ενθουσιασμός γύρω από την επίσκεψή σας οφείλεται όχι μόνο στον ρόλο σας ως Πάπας, αλλά στη ξεχωριστή αξία σας. 

Η εκκλησία έδωσε φωνή και ελπίδα σε όσους αναζητούσαν να σπάσουν τις αλυσίδες της βίας και της καταπίεσης. Μας υπενθυμίζετε ότι το σημαντικότερο μήνυμα του Κυρίου είναι το έλεος. Ο κόσμος πρέπει παντού να μπορεί να ζει με την πίστη του μακριά από φόβο και απειλή. Είμαστε μαζί σας στην υπεράσπιση της ανεξιθρησκίας και του διαθρησκευτικού διαλόγου», δήλωσε ο κ. Ομπάμα, ο οποίος έκανε ειδική αναφορά στην αποκατάσταση των σχέσεων των ΗΠΑ με την Κούβα, λέγοντας στον Πάπα: «Είμαστε ευγνώμονες για την στήριξή της στο νέο μας ξεκίνημα με τον λαό της Κούβας».Από την πλευρά του ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε πως όπως κάθε παιδί μίας οικογένειας μεταναστών «είμαι χαρούμενος που είμαι καλεσμένος σε αυτό το έθνος που έχει δομηθεί από ανάλογες οικογένειες».

Συνεχίζοντας δήλωσε: «Αυτές τις ημέρες ελπίζω να ακούσω και να μοιραστώ πολλά από τα όνειρα και τις ελπίδες του Aμερικανικού λαού. Το σημαντικό είναι να δημιουργηθεί μία κοινωνία που να εντάσσει και να υπερασπίζεται την ελευθερία στην πίστη και να απωθεί κάθε μορφή άδικης διάκρισης».

Η ανθρωπότητα πρέπει να δράσει για να σταματήσει η κλιματική αλλαγή, καθώς είναι ένα πρόβλημα που δεν πρέπει να μείνει στις επόμενες γενιές, πρόσθεσε ο ποντίφικας.

Ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε, μάλιστα, τον κόσμο να ακούσει «την κραυγή των παραγκωνισμένων. Όπως έλεγε ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, έφτασε η στιγμή να τιμήσουμε τις προσπάθειες των πιο αδύναμων».
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας είπε την περίφημη φράση: «Ο Θεός να ευλογεί την Αμερική» για να αποσπάσει θερμά χειροκροτήματα από τους παρευρισκόμενους που τον υποδέχθηκαν φωνάζοντας: «Σε αγαπάμε Φραγκίσκο!».

http://www.protothema.gr/