Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

16 ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΟΛΕΘΡΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ.


Αποτέλεσμα εικόνας για 爆発 gif

Στο δεύτερο εξάμηνο του 2015 , ο χρηματοοικονομικός πανικός έχει καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη. 
Οι τιμές των μετοχών συντρίβονται στην Κίνα, στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Ελλάδα είναι στα πρόθυρα ενός πιθανού Grexit  , καθώς και το Πουέρτο Ρίκο και η Ουκρανία έχουν πρόβλημα για την πληρωμή του χρέους τους, αν δεν  πάρουν παραχωρήσεις από τους πιστωτές τους.  
Η μεγάλη οικονομική κρίση του 2015 έχει αρχίσει; 
Αυτά είναι τα 16 γεγονότα σχετικά με το τεράστιο οικονομικό όλεθρο που συμβαίνει σε όλο τον κόσμο αυτή τη στιγμή ...

1. Τη Δευτέρα, ο Dow υποχώρησε κατά 350 μονάδες . Αυτή ήταν η μεγαλύτερη πτώση μίας ημέρας που έχουμε δει σε δύο χρόνια .

2. Η  Ευρώπη έχει απώλειες. Γερμανία ο δείκτης DAX υποχώρησε 3,6 τοις εκατό ,  CAC 40 της Γαλλίας μειώθηκε κατά 3,7 τοις εκατό .

3. Μετά την Ελλάδα, η Ιταλία θεωρείται ότι είναι η πιο οικονομικά ταραγμένη χώρα της ζώνης του ευρώ, και τη Δευτέρα τα οικονομικά  της αποθέματα μειώθηκαν   περισσότερο από 5 τοις εκατό .

4. Ελληνικές μετοχές τη Δευτέρα ήταν κάτω  του 18 τοις εκατό .

5. Δεδομένου ότι η εβδομάδα ξεκίνησε, γίναμε μάρτυρες της μεγαλύτερης αύξησης μίας ημέρας στα Ευρωπαϊκά ομόλογα που έχουμε δει σε επτά χρόνια .

6. Οι κινεζικές μετοχές   είναι ήδη κάτω από  20 τοις εκατό από το υψηλότερο  αυτό το έτος.

7. Σε γενικές γραμμές, το Κινέζικο χρηματιστηριακό κραχ είναι  το χειρότερο που έχουμε δει σε 19 χρόνια .

8. Τη Δευτέρα, η Standard & Poors μείωσε την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας στην Ελλάδα για άλλη μια φορά και  δηλώσε δημοσίως ότι πιστεύει ότι η Ελλάδα έχει τώρα μια πιθανότητα 50 τοις εκατό  εξόδου από το ευρώ.

9. Την Τρίτη, η Ελλάδα έχει προγραμματιστεί να κάνει μια αποπληρωμή του δανείου € 1.600.000.000 . Ένας Έλληνας αξιωματούχος έχει ήδη δηλώσει ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.

10. Οι Ελληνικές τράπεζες έχουν εντελώς κλείσει , και ένα ημερήσιο όριο ανάληψης μετρητών από € 60 έχει καθιερωθεί. Κανείς δεν ξέρει πότε θα αρθεί το όριο αυτό.

11. Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου έχουν πέσει τελευταία 15 τοις εκατό .

12. ΗΠΑ, οι επενδυτές είναι πολύ πιο εκτεθειμένοι στην Ελλάδα από ό, τι συνειδητοποιούν οι περισσότεροι άνθρωποι.

13. Ο Κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο ανακοίνωσε ότι τα χρέη που το μικρό νησί έχει συσσωρεύσει " δεν είναι πληρωτέα ». 

14. Συνολικά, η κυβέρνηση του Πουέρτο Ρίκο χρωστάει περίπου 72 δισεκατομμύρια δολάρια  Χωρίς την αναδιάρθρωση του χρέους, είναι αναπόφευκτο  το Πουέρτο Ρίκο  να χρεοκοπήσει. Στην πραγματικότητα, το CNN αναφέρει ότι θα μπορούσε να συμβεί αυτό μέχρι το τέλος  του καλοκαιριού.

15. Η Ουκρανία έχει  ανακοίνωσε ότι μπορεί να " αναστείλει τις πληρωμές του χρέους "εάν οι πιστωτές τους δεν συμφωνούν να λάβουν ένα 40 τοις εκατό" κούρεμα ".

16. Αυτή την εβδομάδα η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών έχει κάνει μια νέα έκθεση που λέει ότι οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο είναι « ανυπεράσπιστες »για να σταματήσουν την επόμενη μεγάλη παγκόσμια οικονομική κρίση.

Χωρίς αμφιβολία,  έχουμε καθυστερήσει για άλλη μια μεγάλη οικονομική κρίση. Σε όλο τον πλανήτη, τα αποθέματα μαζικά είναι υπερτιμημένα , και οι χρηματοοικονομικές αγορές  είναι εντελώς αποκομμένες από την οικονομική πραγματικότητα. Και όταν η επόμενη κρίση θα συμβεί, πολλοί πιστεύουν ότι θα είναι ακόμη χειρότερη από ό, τι βιώσαμε  το 2008.

Τα πράγματα ήταν σχετικά ήσυχα στον οικονομικό κόσμο για πολύ καιρό  πολλοί είχαν απορροφηθεί σε μια ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας.

Αλλά οι υποκείμενες ανισορροπίες ήταν πάντα εκεί, και  είναι χειρότερες με την πάροδο του χρόνου.

Πιστεύω ότι βρισκόμαστε στην αρχή μιας παγκόσμιας οικονομικής κατάρρευσης 

Τα Παγκόσμια επίπεδα χρέους είναι  υψηλά , οι μεγάλες τράπεζες σε όλο τον πλανήτη  συμπεριφέρονται  με μεγάλη αμέλεια από ποτέ και οι χρηματοοικονομικές αγορές είναι απολύτως έτοιμες για μια τεράστια συντριβή .

Έχουμε εισέλθει σε άγνωστο έδαφος, και τι πρόκειται να επακολουθήσει  θα σοκάρει τον κόσμο.
Michael Snyder

Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση κειμένου στα Ελληνικά
http://taxidixoristaftotita.blogspot.gr