Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου 2015

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΤΣΙΠΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

  Τσιπάκι στους υπαλλήλους της εμφυτεύει σουηδική εταιρεία

  Αντί για κάρτα εισόδου η σουηδική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας Επίκεντρο αποφάσισε να εμφυτεύσει στην παλάμη του χεριού των εργαζομένων της ηλεκτρονικά μικροτσίπς.
  Το χαμηλής ραδιοσυχνότητας τσιπάκι τοποθετείται απλώς πιέζοντάς το κάτω από το δέρμα του χεριού και ακολούθως μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να έχει πρόσβαση ο εργαζόμενος σε διάφορες υπηρεσίες που έχει δικαίωμα, δηλαδή να ανοίγει πόρτες, να βγάζει φωτοτυπίες κ.λπ.

  «Πονάει σαν να σου κάνουν ένεση με λεπτή βελόνα», σχολιάζει ο ρεπόρτερ του BBC που καλύπτει θέματα τεχνολογίας, και εμφύτευσε και αυτός το τσιπάκι στο χέρι του.
  Το τσιπάκι υπέγραψαν ότι δέχονται 400 άνθρωποι και όπως δηλώνουν οι περισσότεροι, ελπίζουν στο μέλλον να μπορούν με αυτό να κάνουν και τις συναλλαγές τους, να πληρώνουν τον καφέ και το σάντουιτς που αγοράζουν από την καντίνα του γραφείου τους.
  Μάλιστα, είναι πολύ ευχαριστημένοι, καθώς δεν χρειάζονται κωδικοί πιν ή άλλου είδους δικλίδες ασφαλείας, αφού η κάρτα τους δεν υπάρχει περίπτωση να χαθεί ή να κλαπεί.

  πηγή: tanea.gr

  Τόσο απλά. Το δημοσίευσαν Τα Νέα σαν να μην τρέχει τίποτα, άνευ σχολιασμού και μάλιστα τονίζοντας ότι οι υπάλληλοι είναι και ικανοποιημένοι. Κατά τα άλλα, όσοι λέμε ότι θα προσπαθήσουν να μας τσιπάρουν όλους είμαστε βαρεμένοι συνωμοσιολόγοι ή ... Παΐσιοι ...

   πηγή