Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

ΕΠΕΙΓΟΝ,,,!! ΑΛΕΥΡΙ, ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ, ΓΑΛΑ ΣΕ ΣΚΟΝΗ, ΟΣΠΡΙΑ ΚΑΙ ΖΥΜΑΡΙΚΑ...!! Η ΜΕΡΚΕΛ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΟΧΙ ΕΠΙΣΗΜΑ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ...

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΝΤΕΨΕΙΣ ΤΙΣ ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΕΙΤΕ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΕΙΤΕ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ, ΕΙΤΕ Σ' ΑΡΕΣΟΥΝ ΕΙΤΕ ΟΧΙ...

Οι κυβερνητικές εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα ήταν εκείνες που είχαν σημάνει συναγερμό στο Βερολίνο, αλλά πλέον η Γερμανία όπως όλα δείχνουν περνά στην αντεπίθεση και σκοπεύει να δείξει το πιο σκληρό της πρόσωπο προς την Ελλάδα.

Μετά την επίσκεψη του Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος ήδη ενημερώνει την γερμανίδα καγκελάριο και τον γάλλο πρόεδρο για τις προθέσεις του Αλέξη Τσίπρα, ήρθε η κοινή συνέντευξη Τύπου του έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη με τον επικεφαλής του Εurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ για να τινάξει στον αέρα τα πάντα.

Πηγές της Γερμανικής καγκελαρίας αναφέρουν πως η Άνγκελα Μέρκελ σε μία προσπάθεια να στριμώξει την Ελλάδα αποφάσισε να μην δει τον 'Ελληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα ούτε επίσημα, αλλά ούτε καν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί περίπου σε δύο εβδομάδες.
Αυτή η απόφαση της γερμανίδας καγκελαρίου δείχνει πως η Γερμανία σκοπεύει να στριμώξει την Ελλάδα και τη νέα κυβέρνηση και να μην κάνει βήμα πίσω στις θέσεις της, παρά το γεγονός πως η Γαλλία δείχνει μία πιο μετριοπαθή στάση.

Ήδη οι ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας έχουν επίσημο δείπνο σε εστιατόριο της αλσατικής πόλης με πρωτοβουλία του Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος θα ενημερώσει Μέρκελ και Ολάντ για τις προθέσεις της ελληνικής πλευράς.

Την ίδια στιγμή, λίγες ώρες μετά την αποχώρηση του Γερούν Ντάισελμπλουμ από την Αθήνα, πηγές της ευρωζώνης σχολιάζοντας το σκηνικό ρήξης στη συνέντευξη Τύπου έκαναν λόγο για τεράστιες διαφορές.