Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΑ ΚΕΛΑΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ!!!

Cricova

Η ιδιωτική συλλογή κρασιών που διατηρεί ο Ρώσος Πρόεδρος στην Μολδαβία είναι ένα από τα αγαπημένα του μέρη και μάλιστα γιόρτασε εκεί και τα 50στα του γενέθλια. Στην ίδια κάβα λέγεται ότι μπήκε το 1966 ο Ρώσος αστροναύτης Γιούρι Γκαγκάριν και βγήκε (υποβασταζόμενος) δύο μέρες αργότερα.

Ξέρετε που βρίσκεται;
Η κάβα του Πούτιν βρίσκεται σε ένα από τα μεγαλύτερα κελάρια στον κόσμο, στη πόλη Κρικόβα, λίγα χιλιόμετρα έξω από την πρωτεύουσα της Μολδαβίας Κισινάου. Οι στοές των ορυχείων που υπήρχαν από τον 15ο αιώνα στη περιοχή, μετατράπηκαν το 1950 σε κελάρια κρασιού, που αποτελούν σήμερα ένα από τα βασικότερα αξιοθέατα της Μολδαβίας. Τα κελάρια αυτά, που ανήκουν στο κράτος βρίσκονται 100 μέτρα κάτω από τη γη και είναι μια πραγματική μικρή πόλη κρασιού, με αποθήκες, αίθουσες γευστικής δοκιμής, δρόμους και άλλες εγκαταστάσεις. Στις στοές τους θα δει κανείς περίπου 1.250.000 σπάνιες φιάλες κρασιών και μια σπάνια συλλογή, που έφερε πίσω ο Κόκκινος Στρατός, μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Το κελάρι της Κρίκοβα είναι τόσο μεγάλο που χρειάζεται αμάξι για να μπορέσεις να το διασχίσεις ενώ εκεί δεν διατηρεί την συλλογή του μόνο ο Ρώσος Πρόεδρος αλλά και άλλοι διάσημοι αξιωματούχοι, όπως η Άνγκελα Μέρκελ.

Η Κρίκοβα δεν είναι διάσημη μόνο για τα κελάρια της αλλά και για τον περίφημο αφρώδη οίνο που παράγεται με την παραδοσιακή μέθοδο οινοποίησης, από σταφύλια Cabernet Sauvignon. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποιες στοές λειτουργούν ακόμα ως ορυχείο, οπότε το κελάρι επεκτείνεται συνεχώς!
Cricova1
http://www.krasiagr.com/