Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

ΚΡΥΦΕΣ ΠΤΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 3ο ΝΑΟ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΑ ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ!!! ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ???


Στο Σάο Πάολο, Βραζιλία ο Ναός του Σολομώντα καταλαμβάνει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο  και είναι 2 φορές υψηλότερος από το άγαλμα του Χριστού.

Οι τοίχοι είναι από πέτρα του Ισραήλ και Σημαίες έξωτερικά από δεκάδες χώρες.

Υπάρχει ελικοδρόμιο για τους μεγιστάνες των μέσων ενημέρωσης. Το 11όροφο συγκρότημα διαθέτει επίσης κήπο με ελιές (παρόμοιο με τον κήπο της Γεθσημανή που είναι κοντά στην Ιερουσαλήμ), και πάνω από 30 στήλες που υψώνονται στον ουρανό.

Ο Rogério Araújo, ο αρχιτέκτονας του έργου, (που  εγκαινιάζεται στις 31 Ιουλίου) σε μια περιοδεία του στην περιοχή δήλωσε «Επιδιώξαμε να οικοδομήσουμε ένα κολοσσό, κάτι που θα κάνει τους ανθρώπους να σταματήσουν το βλέμμα τους, και να παραδοθούν. "

Το αντίγραφο του Ναού του Σολομώντα ,τελείωσε μετά  από τέσσερα χρόνια με κόστος κατασκευής περίπου $ 300 εκατομμύρια, και προσελκύει τους ραγδαία αυξανόμενους των Ευαγγελικών δογμάτων της Βραζιλίας. Παρόλο που η χώρα των 200 εκατομμυρίων ανθρώπων εξακολουθεί να έχει περισσότερους Ρωμαιοκαθολικούς από κάθε άλλο Έθνος, ο αριθμός των Ευαγγελικών στη Βραζιλία ανέβηκε στο 22% του πληθυσμού το 2010, από 15 % το 2000, σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής .

Οι Μεγάλες Ευαγγελικές εκκλησίες, ιδιαίτερα το ίδρυμα της Πεντηκοστής , και η Παγκόσμια Εκκλησία, επιδιώκουν μεγαλύτερη πολιτική επιρροή στη Βραζιλία.

Ό Αριστερός πρόεδρος της Βραζιλίας, Dilma Rousseff, αναμένεται να είναι στα εγκαίνια του Ναού, υπογραμμίζοντας πως αντλεί υποστήριξη για Κυβερνητικό συνασπισμό  από ένα συνασπισμό συντηρητικών Ευαγγελικών Ηγετών.

Κανείς δεν έχει αναδιαμορφώσει το θρησκευτικό τοπίο της Βραζιλίας όπως ο κ. Macedo.( Ιδρυτού του Ναού του Σολομώντα , θρησκευτικού και ραδιοτηλεοπτικού φορέα) ο κ. Macedo ταξιδεύει με ιδιωτικό τζετ με ειδικό διπλωματικό διαβατήριο (αυτό αποτελεί προνόμιο στη Βραζιλία για υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Βατικανού), παντρεύοντας την ευημερία της θεολογίας και της εκκλησίας της Πεντηκοστής.

Με προσωπική περιουσία που υπολογίζεται σε 1,2 δισ. δολάρια, ο κ. Macedo αναδείχθηκε από την αφάνεια μέσω του ελέγχου του Rede Record, ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα της Βραζιλίας, και την ίδρυση της Οικουμενικής Εκκλησίας, που έχει κατηγορηθεί για διαφθορά, συμπεριλαμβανομένου της φοροδιαφυγής και για ξέπλυμα χρήματος.

Ο κ. Macedo φυλακίστηκε για 11 ημέρες το 1992 με την κατηγορία της αγυρτείας και απάτης. Τις απέκρουσε με επιτυχία και άλλες ποινικές έρευνες, συμπεριλαμβανομένων των ισχυρισμών από τους εισαγγελείς ότι ο ίδιος και άλλοι ηγέτες της εκκλησίας συλλέγουν δωρεές για να πλουτίσουν. Έχει μια κάπως μαγική εμφάνιση , με μεγάλη γκρίζα γενειάδα, ενώ κατά καιρούς φοράει σκούφο Εβραίου.

Το αντίγραφο του Ναού του Σολομώντα περιλαμβάνει αρκετές menorahs στις αίθουσες κηρυγμάτων, εκτός από μια μεγάλη μενορά κοντά στην είσοδο που μοιάζει με την Κνεσέτ, Νομοθέτης του Ισραήλ. Η Σημαία του Ισραήλ βρίσκεται σε μικρή απόσταση, μαζί με εκείνη της Παγκόσμιας Εκκλησίας της Βραζιλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, ανάμεσα σε δεκάδες άλλες χώρες.

"Υπάρχει μόνο μια Βιβλική πίστη? είναι αδύνατον να διαχωρίσεις τον Χριστιανισμό από τις Εβραϊκές ρίζες του" , δήλωσε ο Cassia Duarte, εκπρόσωπος της Καθολικής Εκκλησίας.

Οι μελετητές λένε ότι η προώθηση της Καθολικής Εκκλησίας με Εβραϊκούς συμβολισμούς στο αντίγραφο του Ναού του Σολομώντα πηγάζει από μια αναζήτηση για Ιστορική νομιμοποίηση σε μια Εκκλησία που είναι μόλις 37 ετών.Ο Ναός του Σολομώντα πιστεύεται ότι έχει κατασκευαστεί στην αρχαία Ιερουσαλήμ από το Βασιλιά Σολομώντα γύρω στο 1000 π.Χ. και καταστράφηκε περίπου τέσσερις αιώνες αργότερα, σε μια πολιορκία από το Βασιλιά της Βαβυλώνας.

Ο "Macedo υπήρξε πρωτοπόρος βλέποντας τα σύμβολα και τις τελετουργίες που συνδέονται με την Παλαιά Διαθήκη και τον Ιουδαϊσμό ως μοχλούς για τη δημιουργία μιας Εκκλησίας ικανής να προσεγγίσει την καρδιά και το μυαλό", δήλωσε ο Rodrigo de Sousa Franklin, ένας ειδικός στη Βιβλική Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Mackenzie στο Σάο Πάολο .

Μέχρι στιγμής, οι Ηγέτες της Εβραϊκής κοινότητας της Βραζιλίας έχουν μια χαλαρή προσέγγιση στο Νέο Ναό του του Σολομώντα.

Ο Ναός θα είναι από τα μεγαλύτερα Θρησκευτικά σύμβολα της Βραζιλίας, καθιστώντας το άγαλμα του Λυτρωτή Χριστού στο Ρίο ντε Τζανέιρο να μοιάζει με ένα μπιχλιμπίδι.

«Ο μνημειώδης Ναός θα είναι ένα Ισχυρό σύμβολο τόσο της Βραζιλίας όπως και το επίκεντρο του Πεντηκοστιανισμού και της Παγκόσμιας Εκκλησίας ως η κορυφαία Εκκλησία αμφισβητώντας την Καθολική Εκκλησία της Βραζιλίας», δήλωσε ο R. Andrew Chesnut, ειδικός σε θέματα θρησκείας στή Λατινική Αμερική στο Virginia Commonwealth Πανεπιστήμιο.

Το έργο έχει ήδη εξασφαλίσει την υποστήριξη μερικών προσκυνητών της Καθολικής Εκκλησίας. "Νοιώθω ενθουσιασμένος απλά βλέποντας το Ναό σε μια φωτογραφία», δήλωσε ο Mauricea dos Santos Ribeiro, 72,ετών συνταξιούχος Τραπεζικός υπάλληλος που συχνάζει υποκατάστημα της Εκκλησίας στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Είπε ότι μια ομάδα από το Εκκλησίασμα σχεδιάζουν ένα ταξίδι για να δούν το Ναό. "Μετράω τις μέρες μέχρι να πάμε."

Ο Ναός τονίζει το ανταγωνιστικό θρησκευτικό τοπίο της Βραζιλίας, Ναοί νάνοι δύο άλλες Εκκλησίες που βρίσκονται ακριβώς απέναντι από το δρόμο, μια Καθολική και μία άλλη της Πεντηκοστής.

Ενώ η Καθολική Εκκλησία προβάλλει την επιρροή της μέσω του τηλεοπτικού δικτύου του κ. Macedo και των δραστηριοτήτων του σε περισσότερες από 100 χώρες, συμπεριλαμβανομένων περίπου 60.000 προσκυνητών από  Ηνωμένες Πολιτείες, το Ίδρυμα αντιμετωπίζει σημαντικούς αντιπάλους στη Βραζιλία που έχουν υιοθετήσει παρόμοιες στρατηγικές επέκτασης.

Ricardo Mariano, κοινωνιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Σάο Πάολο, δήλωσε ότι η Οικουμενική Εκκλησία πρόσφατα έχασε κάποιο έδαφος στη Βραζιλία, με τα μέλη να μειώνονται περίπου 1,8 εκατομμύρια το 2010 από περίπου 2,1 εκατομμύρια το 2000, ακόμη και οι Ευαγγελικοί χριστιανοί της Βραζιλίας αυξήθηκαν κατ 'αναλογία προς τον υπόλοιπο πληθυσμό κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου.

Αν ο Νέος Ναός του Σολομώντα έχει ως στόχο να δελεάσει τους νέους προσοχή στην καθολική Εκκλησία,γιατί αυτό λειτουργεί.

Οι περαστικοί κάνουν στάση μπροστά από το Ναό μέρα και νύχτα.Ορισμένοι τον φωτογραφίζουν με τα κινητά τους. Πολλοί κοιτάζουν με απορία, εκφράζοντας τις αντιδράσεις τους σε ένα γεμάτο πεζοδρόμιο από φύλακες, «Φύλακες του Ναού» που με ειδικές στολές περιπολούν την είσοδο.

"Ο Ναός είναι τόσο τεράστιος, τόσο όμορφος, αλλά και τόσο επιδεικτικός  "Αναρωτιέμαι είπε κάποια αν θα ήταν καλύτερα όλα αυτά τα χρήματα να πήγαιναν στους φτωχούς".


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ http://taxidixoristaftotita.blogspot.gr/2014/07/3.html
http://www.nytimes.com