Δευτέρα, 7 Μαΐου 2018

ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ!!!ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

Άρχισε στην Ιερουσαλήμ η τοποθέτηση πινακίδων 
που θα κατευθύνουν προς την πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην πόλη.

Η αμερικανική αποστολή θα εγκαινιασθεί στις 14 Μαΐου, ανήμερα της 70ης επετείου από την ίδρυση του εβραϊκού κράτους. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αναγνώρισε την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ πέρυσι, εντείνοντας την αντιπαράθεση ανάμεσα στο Τελ Αβίβ και τους Παλαιστίνιους.

Το Ισραήλ αξιώνει ολόκληρη την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσά του, έχοντας καταλάβει την πόλη το 1967 στον Πόλεμο των Έξι Ημερών. Οι Παλαιστίνιοι αντίθετα διεκδικούν το ανατολικό τμήμα ως πρωτεύουσα δικού τους μελλοντικού κράτους. Για αυτόν τον λόγο η διεθνής κοινότητα, πλην του κ. Τραμπ, προτιμά να αναγνωρίζει το Τελ Αβίβ ως έδρα της ισραηλινής κυβέρνησης.

«Δεν πρόκειται για όνειρο, είναι πραγματικότητα! Αυτό το πρωί εγκατέστησα πινακίδες για την νέα πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ!» έγραψε στο Twitter ο δήμαρχος Νιρ Μπαρκάτ. Η Ιερουσαλήμ είναι η αιώνια πρωτεύουσα του εβραϊκού λαού – και ο κόσμος αρχίζει να αναγνωρίζει αυτό το γεγονός».


Ο κ. Τραμπ πάντως – που δεν αποκλείεται να παραστεί στα εγκαίνια της 14ης Μαΐου – έχει αποφύγει να αποκλείσει παλαιστινιακή παρουσία στην Ιερουσαλήμ, λέγοντας πως τα ακριβή σύνορα μεταξύ των δύο πλευρών εντός της πόλης θα πρέπει να καθοριστούν σε ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

Οι πινακίδες που εικονίζονται σε φωτογραφίες είναι γραμμένες στα εβραϊκά, στα αραβικά και στα αγγλικά.
skai.gr

Με τη σημαία της Γουατεμάλας ήδη ανυψωμένη στη θέση της νέας πρεσβείας της στην Ιερουσαλήμ, υπάρχει μια έντονη διάθεση ενθουσιασμού μεταξύ Ισραηλινών αξιωματούχων για να δουν άλλες χώρες να κάνουν το ίδιο πολύ σύντομα.

"Είναι θαυμάσιο να βλέπεις τη σημαία της Γουατεμάλα να πετάει περήφανα πάνω από τη νέα πρεσβεία της Γουατεμάλας στην πρωτεύουσα του Ισραήλ, την Ιερουσαλήμ", γράφει στο Twitter το Γιουνάβ Ρότεμ, Γενικός Διευθυντής του ισραηλινού Υπουργείου Εξωτερικών. "Προσβλέπουμε να δούμε πολλές άλλες σημαίες μαζί με τη Γουατεμάλα στην πόλη της ειρήνης".

Ο ισραηλινός Πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου πήγε   να δει τη σημαία της Γουατεμάλας να κυματίζει στην Ιερουσαλήμ πριν από την έναρξη της πρεσβείας της Γουατεμάλας  αυτό το μήνα", ανέφερε  "Αγαπητοί φίλοι,σας  καλωσορίζουμε   στην αιώνια πρωτεύουσά μας!"

Παρόλο που η Γουατεμάλα έχει ήδη σηκώσει τη σημαία της στο Τεχνολογικό Πάρκο Μαλτσά της Ιερουσαλήμ, η πρεσβεία της ανοίγει επίσημα στις 16 Μαΐου, δύο ημέρες μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες  Η ημερομηνία της 14ης Μαΐου επελέγη για να συμπέσει με την 70η επέτειο του Ισραήλ στο Γρηγοριανό ημερολόγιο .
Ακολουθούν την πορεία των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γουατεμάλας,  η Ονδούρα, η Τσεχία η Παραγουάη και η Ρουμανία και θα μεταφέρουν τις πρεσβείες τους.
breakingisraelnews.com