Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Η ΑΓΚΥΡΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

– Καταργεί τη Συνθήκη της Λωζάνης

Βίντεο τουρκικής εφημερίδας σήμερα παρουσιάζει

την κατεχόμενη Κύπρο, την Βόρεια Συρία και μέρος του Ιράκ ως τουρκικά εδάφη, κατά προεδρική παραγγελία για να τo εμπεδώσει η διεθνή κοινότητα και οι ηγεσίες των χωρών αυτών.

Με λίγα λόγια αλλαγή συνόρων ή αλλιώς κατάργηση της Συνθήκης της Λωζάννης…

Τελικά έχουν ξεφύγει εντελώς οι νέο-οθωμανοί και εκπαιδεύουν καθημερινά τον λαό τους με το απόφθεγμα «τα εδάφη αυτά είναι δικά μας», για να «καρφώσουν» στην συνείδηση κάθε Τούρκου πολίτη ότι πρέπει να επιστρέψουν ως λαός πάση θυσία στα Βαλκάνια, την Συρία και το Ιράκ.

Μέγας χορηγός και εμπνευστής του εθνικιστικού σχεδίου είναι φυσικά ο ίδιος ο «Σουλτάνος» Ερντογάν και μέσο του ο «ασυναγώνιστος» στα παραμύθια της χαλιμάς τουρκικός τύπος, τηλεόραση με πλήθος εθνικιστικών σήριαλ που οι «κακοί Έλληνες» σκοτώνουν «αθώους», και πάντα ένας Τούρκος πρωταγωνιστής που στο τέλος σώζει την κατάσταση εκδιώκοντας τους «κακούς Έλληνες», (σήριαλ πατρίδα, ή αναφέρονται στην άλωση «Φατιχ 1453 ) και πολλά άλλα .

Τελευταία οι Τούρκοι έχουν αποδοθεί στο σπορ της παρουσίασης χαρτών και βίντεο με τα σύνορα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας ενώ διοργανώνουν και φιέστες με άνδρες ντυμένους με παραδοσιακή φορεσιά εποχής μεσαίωνα, σε μια προσπάθεια εμβάθυνσης του φρονήματος στα οθωμανικά ιδεώδη .

«Από τον ιδρυτή της δυναστείας των Σελτζούκων Ερντογούλ μέχρι τον Σουλτάνο φατιχ Μωάμεθ, τον Σουλτάνο Σελίμ στον Αμπντούλ Χαμίτ και τον Μουσταφά Κεμάλ….έως τον σημερινό πρόεδρο Ρ.T.Ερντογάν τα τουρκικά σύνορα άλλαξαν πολλές φορές κατά τη διάρκεια των ετών και παρουσιάζονται σε 2 λεπτών βίντεο», γράφει τουρκική εφημερίδα παρουσιάζοντας την σημερινή έκταση της Τουρκίας με χρώμα πράσινο κλειστό σε σχέση με την κατεχόμενη Κύπρο και Συρία με χρώμα πράσινο ανοικτό αποκαλύπτοντας παράλληλα και τις βλέψεις της Άγκυρας.

Όλα αυτά έχουν στόχο την εμπέδωση σε όσους περισσότερους πολίτες της Τουρκίας των αυτοκρατορικών σχεδίων του νυν προέδρου και τις νέες εκστρατείες που ετοιμάζει.

Ενδεικτικό είναι ότι ο τύπος κατά καιρούς φιλοξενεί δηλώσεις αξιωματούχων και του ίδιου του προέδρου παρουσιάζοντας με καταφανή και διάφανο τρόπο, τα σχέδια της Άγκυρας για την δυτική Θράκη, Νότια Βουλγαρία, Βοσνία, Κοσσυφοπέδιο και Αλβανία.

Πιο ξεκάθαρα δεν γίνεται…..πλέον που θα κινηθούν οι «γείτονες» το επόμενο διάστημα (Αιγαίο –Κύπρος)…το φωνάζουν άλλωστε. 

Δείτε το βίντεο