Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

ΟI TOΥΡΚΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΚΥΠΡΟΣ




Μάχες κοντά στην Παναγία Σουμελά – Τι δηλώνει η Λευκωσία

Η Τουρκία αποτελούσε και αποτελεί ένα πανσπερμικό μόρφωμα, το οποίο αργά ή γρήγορα θα διαλυθεί.

Ενδεχόμενα μάλιστα, τολμάμε να πούμε, πως αυτό τείνει να συμβεί σύντομα με πολύ καλά μαντάτα μάλιστα για τον Ελληνισμό.


Ως γνωστόν, το θέμα της γενοκτονίας των Πόντιων έχει αρχίσει και διεθνοποιείται. Βέβαια πιο σωστά πρέπει να ονομάζεται γενοκτονία των Ελλήνων και να περιλαμβάνει όλες τις σφαγές στην Μικρά Ασία.

Μην ακουστεί όμως παγκοσμίως ο όρος «Έλληνες»!

Ωστόσο, υπάρχει και ένας άλλος λόγος που τα διεθνή συμφέροντα επικεντρώνονται στον Πόντο. Όλα δείχνουν πως παράλληλα με το Κουρδιστάν ετοιμάζεται ανεξάρτητο Ποντιακό Κράτος.


Οι Κούρδοι, οι οποίοι στηρίζονται τόσο από Αμερικανούς όσο και από Ρώσους, προκειμένου να αποσταθεροποιήσουν την Τουρκία, έχουν εξαπλώσει τις δυνάμεις τους στην ελληνική περιοχή και μάλιστα από το βράδυ της Δευτέρας τουρκικές μονάδες στρατού επιχειρούν στα βουνά του Πόντου, στα ορεινά της Τραπεζούντας, κατά ανταρτών του PKK που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Όπως μεταδίδεται, είναι η πρώτη φορά από τότε που ιδρύθηκε το κίνημα των Κούρδων στη νοτιοανατολική Τουρκία και στα βουνά του Καντίλ που εμφανίζεται κουρδικό αντάρτικο στον νότιο Καύκασο και στα βουνά της Μάτσκα.

Σημειώνεται ότι στον ίδιο ορεινό όγκο βρίσκεται και το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά, γεγονός που αν μη τι άλλο μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα πάρα πολύ καλό σημάδι.

Σύμφωνα με την γνωστή εφημερίδα «Hürriyet», γύρω στις 08.30 το πρωί της Τρίτης τουρκική περίπολος ήρθε αντιμέτωπη με αντάρτες στο βουνό Μάτσκα του Πόντου, με αποτέλεσμα να γίνει ανταλλαγή πυρών και να πέσει νεκρός ένας Τούρκος αξιωματικός.

Μετά το περιστατικό στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις του τουρκικού στρατού.

Την δύσκολη θέση της Τουρκίας σπεύδει να εκμεταλλευτεί, εν τω μεταξύ, και η Κύπρος.
«Χρέος μας να κρατήσουμε ζωντανό το Αρμενικό, το Ποντιακό, το Ασσυριακό, το Κουρδικό, το Κυπριακό»,αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο τέως Προέδρου της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, με αφορμή την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, που είναι η 19η Μαΐου.

«Η σημερινή τουρκική ηγεσία, πρέπει να κατανοήσει ότι η άρνηση συμφιλίωσης με το ιστορικό παρελθόν, θα στοιχειώνει μια εγκληματική συμπεριφορά και θα διαιωνίζει τις ενοχές», τόνισε, προσθέτοντας ότι ο κυπριακός Ελληνισμός, θύμα της τουρκικής επιδρομής και συνεχιζόμενης κατοχής, στέκεται απόλυτα αλληλέγγυος προς τον Ποντιακό Ελληνισμό.

«Απαιτούμε από την Τουρκία, μαζί με τους αδελφούς μας Έλληνες του Πόντου, την αναγνώριση του εγκλήματος. Την συμφιλίωση της Τουρκίας με την ίδια την ιστορία της», υπογράμμισε.

Πανέξυπνα το κυπριακό Κράτος συνδέει την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων με το Κυπριακό, υπερτονίζοντας παράλληλα την διαχρονική τουρκική βαρβαρότητα.

Τώρα που η Τουρκία δυσφημείται στην παγκόσμια κοινή γνώμη λόγω Ερντογάν, η Κύπρος αρπάζει την ευκαιρία και συνδράμει και αυτή στην αποδόμηση της τουρκικής ιστορικοπολιτικής επιχειρηματολογίας, η οποία οδηγεί αναπόφευκτα τον τουρκισμό σε αποσύνθεση και άρα το κράτος σε διάλυση, καθώς εξαφανίζεται η ιδεολογία που κρατούσε την πολυεθνική χώρα ενωμένη.

Ο κ. Ομήρου υπενθυμίζει ότι από το 1911, στη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και του Κεμαλικού Κινήματος, ακολουθήθηκε μια πολιτική αφομοίωσης και απορρόφησης κάθε διαφορετικού εθνικού στοιχείου. Η υποχρεωτική διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας, αφαίρεση κάθε δικαιώματος από τις μειονότητες και κήρυξη του Οσμανισμού, που στην πραγματικότητα σήμαινε την πολιτική εξαφάνισης των εθνικών μειονοτήτων, είναι κάποια από τα στοιχεία αυτής της πολιτικής.

«Αυτή η πολιτική εφαρμόστηκε συστηματικά και με μια απίστευτη βαρβαρότητα σε βάρος των Αρμενίων, των Ασσυρίων και των Ελλήνων του Πόντου. Το νεοτουρκικό κράτος, με τις σφαγές εις βάρος των Αρμενίων των Ασσυρίων και Ελλήνων, επιζήτησε τη δημιουργία ομοιογενούς εθνικού χώρου. Με τη γενοκτονία 1.500.000 Αρμενίων, ο Υπουργός Εσωτερικών Ταλάτ θα δηλώσει κυνικά στον Γερμανό πρέσβη στην Άγκυρα, ότι αρμενικό ζήτημα δεν υπάρχει πλέον και πως ό,τι δεν έκαναν οι Σουλτάνοι μέσα σε τριάντα χρόνια, το κατόρθωσε ο ίδιος μέσα σε λίγους μήνες. Όμως, την ίδια τύχη με τους Αρμένιους, επιφυλάσσουν οι Νεότουρκοι και στα 2.5 εκατομμύρια Ελλήνων που ύστερα από αιώνων καταπίεση, διώξεις, σφαγές και συστηματικό εξισλαμισμό, διατηρούσαν την Ελληνική Εθνική συνείδηση. Πριν και μετά την καταστροφή του 1922, οι Τούρκοι προχωρούν στην υλοποίηση της απόφασης για εξόντωση του Ελληνικού πληθυσμού με τη μέθοδο των σφαγών και του βίαιου εκτοπισμού», καταλήγει.

Ο καιρός είναι πράγματι πολύ κοντά! Οι Τούρκοι χάνουν τον έλεγχο και στον Πόντο, κάτι που εκμεταλλεύεται η Κύπρος για να διώξει μια και καλή τις τουρκικές δυνάμεις Κατοχής από το νησί.

el.gr