Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

ΠΕΤΙΜΕΖΟΠΙΤΑ : ΚΕΙΚ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ



Εύκολο κέικ από πετιμέζι ή αλλιώς πετιμεζόπιτα με αλεύρι ολικής άλεσης, χωρίς ζάχαρη. 

Υλικά
1 φλ. πετιμέζι
1 φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. χυμό πορτοκαλιού
1 κ.γλ. κανέλα
1/2 κ.γλ. γαρύφαλλο
1 κ.γλ. μπεικιν παουντερ
1 κ. γλ. κοφτό αμμωνία
100 γρ σταφίδες (προσδίδουν γλυκιά γεύση)
100 γρ τριμμένα καρύδια (προαιρετικά)
1/2 κιλό αλεύρι ολικής άλεσης περίπου
σουσάμι για το πασπάλισμα (για περισσότερο άρωμα να είναι καβουρδισμένο)

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και τα ανακατεύουμε με το χέρι για 1 λεπτό.
Επειτα προσθετουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Η μορφή θα πρέπει να είναι παχύρευστη όπως στα περισσόττερα κέικ.
Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα ταψί 28 cm και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Το στρώνουμε με το χέρι μας (βρέχουμε λίγο το χέρι μας για να γίνει πιο εύκολα) και πασπαλίζουμε με καβουρδισμένο σουσάμι.
Ψήνουμε σε προσθερμασμένο φούρνο στους 170 C για 45 λεπτά περίπου. Ανάλογα πάντα με το φούρνο.
Καλή απόλαυση!
πηγή